Τώρα που η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας έχει ανακοπεί κι η Άγκυρα κλιμακώνει τις διεκδικήσεις της, είναι σκόπιμο η Ελλάδα να αποβλέπει στη Χάγη;
Τι προϋποθέσεις θα απαιτούνταν στην περίπτωση αυτή ώστε να διασφαλιστούν με τον καλύτερο τρόπο τα εθνικά μας συμφέροντα; Τι προσδοκούμε από τη Χάγη, και τι φοβόμαστε;
Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) ανοίγει την κρίσιμη συζήτηση επιδιώκοντας να φωτίσει σε βάθος τα ζητήματα που διακυβεύονται.
Συμμετέχουν κορυφαίοι πολιτικοί που χειρίστηκαν από θέση ευθύνης τα ελληνοτουρκικά ζητήματα την τελευταία εικοσαετία:
Γιώργος Παπανδρέου, πρώην Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών, βουλευτής ΚΙΝΑΛ
Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην Υπουργός Εξωτερικών, βουλευτής ΝΔ
Χρήστος Ροζάκης, Ομότιμος Καθηγητής, πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
Τη συζήτηση συντονίζει ο Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης.
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στο Ωδείο Αθηνών (αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής», Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19).
Οι δύο αυτές διακρίσεις αποτελούν μια σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής πορείας του Ομίλου B&F, ο οποίος συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στην καινοτομία, στην ποιότητα, στη δημιουργικότητα και στη διαρκή εξέλιξη
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.