Επεισόδια στη Μόρια: Φωτιές άναψαν οι διαδηλωτες - Ρίψη χημικών από την αστυνομία

Επεισόδια στη Μόρια: Φωτιές άναψαν οι διαδηλωτες - Ρίψη χημικών από την αστυνομία

Οι διαδηλωτές κατέληξαν  έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία - Οι αιτούντες άσυλο διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες διαβίωσης  και το νέο νόμο ασύλου

matkaratepe1
Επεισόδια με ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβιδών κρότου λάμψης,  πραγματοποιήθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στο κέντρο της Μυτιλήνης, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αιτουντών άσυλο, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο νόμο ασύλου που «παγώνει» όλα τα παλαιά αιτήματα ασύλου προσφύγων και μεταναστών.

Οι διαδηλωτές κατέληξαν  έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία με προτεταγμένα ανήλικα προσφυγόπουλα. Μετά τις 4 το απόγευμα, ξεκίνησαν σιγά - σιγά να αποχωρούν από την προκυμαία οι περίπου 200 πρόσφυγες που είχαν συγκεντρωθεί εκεί.


Στην περιοχή βρέθηκε ο Β' αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου, αλλά και ο Βασίλης Αμπελογιάννης, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ, καθώς και ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης στο Βόρειο Αιγαίο, «Τολμάμε», Παναγιώτης Χριστόφας.

Ήρεμη, σύμφωνα με τις αρχές, είναι η κατάσταση και στον καταυλισμό της Μόριας, ενώ οι συγκεντρωμένοι μέσα στην πόλη με ισχυρή αστυνομική περιφρούρηση με πορεία οδηγούνται προς την πλατεία Σαπφούς απ' όπου θα γίνει προσπάθεια να αναχωρήσουν για τη Μόρια.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες η κινητοποίηση ήταν γνωστή στις αστυνομικές αρχές από την Παρασκευή για αυτό και το Σαββατοκύριακο υπήρξε ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης με προσωπικό από την Αθήνα.



Νωρίτερα, πάνω από δυο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες αφγανικής καταγωγής, ξεκίνησαν από τον καταυλισμό της Μόριας, με διμοιρίες ΜΑΤ να επιχειρούν να εμποδίσουν τη διαδήλωση, ώστε να μην φτάσουν στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Δημοσιεύτηκε από Στο Νησί στις Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020
matkaratepe1_2
poreia_moria3_2



Ωστόσο, εκείνοι αποφασισμένοι, ξέφυγαν ακόμα και από τα χωράφια για να μην τους σταματήσουν στον κεντρικό δρόμο. Με συνθήματα, όπως «Azadi- Azadi» που θα πει «ελευθερία»,διαμαρτύρονταν ενάντια στον πολύμηνο εγκλωβισμό τους, ανάβοντας ταυτόχρονα φωτιές, ενώ η αστυνομία στέλνει τους οδηγούς από τη βόρεια παράκαμψη, καθώς έχει σταματήσει η κυκλοφορία έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Στο μεταξύ, διαδηλωτές, που κατάφεραν να ξεφύγουν από τον αστυνομικό κλοιό στο ύψος του εργοστασίου της ΔΕΗ, έφτασαν στην προκυμαία Μυτιλήνης και έστησαν σκηνές στην προκυμαία, ενώ αποπνικτική, από τις φωτιές που είχαν ανάψει νωρίτερα στα χωράφια και έχουν επεκταθεί, ήταν η ατμόσφαιρα στον Καρά- Τεπέ, με τις ΜΚΟ να εκκενώνουν τον καταυλισμό.

poreiasylo1
skinesprokimaia2


Πηγή: Stonisi 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης