Μεταναστευτικό: 200 νέες ροές σε Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη, Λέσβο, Χίο

le

Ο μεγαλύτερος αριθμός (130) εντοπίστηκε στη Λέσβο

Οι μεταναστευτικές ροές από τα τουρκικά παράλια συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, καθώς τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό, 200 νέοι πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν να πλέουν με προορισμό την Αλεξανδρούπολη, τη Σαμοθράκη, τη Λέσβο και τη Χίο.

Ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων εντοπίστηκε στη Λέσβο, όπου προστέθηκαν άλλοι 130 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ τα hotspot φιλοξενούν ήδη μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων από τις δυνατότητές τους.

Πιο αναλυτικά η ενημέρωση από το Λιμενικό:

1)Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεννέα (19) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 4,50 ν.μ. νότια λιμένα Αλεξανδρούπολης, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης. Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαοκτώ (18) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 8 ν.μ. νότια λιμένα Αλεξανδρούπολης, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης. Προανακρίσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

2)Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα εννέα (49) αλλοδαπών προέβη, βραδινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''. Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο αλλοδαπός χειριστής της λέμβου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

3)Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαπέντε (15) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αλεξανδρούπολης, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

4)Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν.Σαμοθράκης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

5)Στον εντοπισμό και τη διάσωση επτά (07) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ” ν. Χίου, πολυεστερική μηχανοκίνητη λέμβο, με αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω και τη μεταφορά τους στον λιμένα Χίου, ενώ συνελήφθη εξ αυτών ο 27χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

6)Στον εντοπισμό ογδόντα ενός (81) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πλωμαρίου στην παραλία “ΑΓΙΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ”, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής με δύο λέμβους, ενώ συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί χειριστές. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Δεν είμαι τρολ. Μακάρι να ήμουν..

Στη Λέσβο όλο και πιο πολλοί κάτοικοι λένε "όσοι περισσότεροι μετανάστες, τόσο καλύτερα για το νησί". Η ανεργία θερίζει, η υπογεννητικότητα το ίδιο, οι λιγοστοί νέοι φεύγουν, το μάζεμα της ελιάς είναι πια ασύμφορο, τις υπόλοιπες δουλειές τις κάνουν εδώ και πολλά χρόνια Αλβανοί, συνεπώς τα χρήματα των μεταναστών και των ΜΚΟ είναι για πολλούς η μοναδική σανίδα οικονομικής σωτηρίας και η ελπίδα για ένα καλύτερο(!!!) αύριο. Τώρα μάλιστα που θα χτίσουν όχι μία, αλλά 3 νέες πόλεις (δομές) ενώ οι 2 προηγούμενες θα αναβαθμιστούν έτσι ώστε στο νησί των 75 με 80 το πολύ χιλιάδων κατοίκων να ζουν μόνιμα πάνω από 40 χιλιάδες νεαροί μουσουλμάνοι κυρίως υπήκοοι 82 χωρών, οι κάτοικοι είναι τρισευτυχισμένοι με την προοπτική της πολυπολιτισμικοκοινωνίας που διαγράφεται. Μιλάω σοβαρά και δεν κάνω καθόλου χιούμορ. Μακάρι να είχα το λόγο να κάνω.

ΜΑΖΕΥΕ

μάζευε κι ας είν΄ και ρώΥες

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης