Άνθρακες οι «μίζες» για τα εμβόλια της γρίπης - Το πόρισμα της Εισαγγελίας Διαφθοράς

Άνθρακες οι «μίζες» για τα εμβόλια της γρίπης - Το πόρισμα της Εισαγγελίας Διαφθοράς

Στο πόρισμα που παρουσιάζει αποκλειστικά το tomanifesto.gr, οι εισαγγελείς που ερεύνησαν την υπόθεση κρίνουν ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικών διώξεων και δεν υπήρξε ζημία του δημοσίου από την προμήθεια των εμβολίων - Οι εισαγγελείς προτείνουν να τεθούν στο αρχείο οι ανώνυμες μηνύσεις

01s1novr
Το εισαγγελικό πόρισμα για την προμήθεια επιπλέον αντιγριπικών εμβολίων από το ΚΕΕΛΠΝΟ, επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου αποκαλύπτει σε σχετικό δημοσίευμά του το tomanifesto.gr και σημειώνει ότι οι υπογράφοντες εισαγγελείς κρίνουν ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικών διώξεων και δεν υπήρξε ΖΗΜΙΑ του δημοσίου από την προμήθεια των εμβολίων.

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ακόμα ότι η τότε επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου αποδέχθηκε το πόρισμα αλλά δεν έπραξε το ίδιο η Ελένη Τουλουπάκη, η οποία όπως αναφέρεται δεν έκρινε το εισαγγελικό πόρισμα … σχετικό, με τη δικογραφία της σκευωρίας Novartis.

Αναλυτικά το δημοσίευμα από το tomanifesto.gr

«Ελένη Ράικου και Ελένη Τουλουπάκη, δύο γυναίκες η κόντρα και το όνομα των οποίων έχει ακουστεί όσο λίγα στον χώρο της Δικαιοσύνης και έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη σκευωρία Novartis και τις προσπάθειες να χαρακτηριστεί η υπόθεση ως «σκάνδαλο».

Η Ελένη Ράικου αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση της ως εισαγγελέας Διαφθοράς για λόγους ευθιξίας, μετά από δημοσίευμα εφημερίδας φίλα προσκείμενης στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο επιχειρούσε (σ.σ. στη συνέχεια αποδείχθηκε ανυπόστατο) να την εμπλέξει σε απόκρυψη στοιχείων δικογραφιών, μιας και όταν αποφασίστηκε να στηθεί η σκευωρία, έπρεπε να βρεθεί τρόπος να απομακρυνθούν η Ελένη Ράικου και όσοι από τους δικαστές δεν ήταν “πρόθυμοι” να ενταχθούν στο σύστημα.

Παράλληλα, κατήγγειλε την ύπαρξη κάποιου «Ρασπούτιν» σε υψηλόβαθμη θέση της Δικαιοσύνης, τον οποίο μετά παρέλευση περίπου ενάμισι έτους ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατονόμασε ως τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης στον τομέα της Διαφθοράς.

Τη θέση της κ. Ράικου κατέλαβε η εισαγγελέας κα Ελένη Τουλουπάκη, η οποία αν και μόλις προ δύο μηνών, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2017, είχε προαχθεί στη θέση του αντεισαγγελέα Εφετών, εκρίθη από το Δικαστικό Συμβούλιο ως κατάλληλη για τη σημαντική αυτή θέση.

Πρόκειται για την ίδια Ελένη Τουλουπάκη η οποία φημολογείται (τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν δικαστικοί κύκλοι) ότι δεν “συμπεριέλαβε” στη δικογραφία που αφορούσε στην έρευνα για τη Novartis, εισαγγελικό πόρισμα, με ημερομηνία 31 Ιουλίου 2014, το οποίο υπέγραφαν οι Επίκουροι Εισαγγελείς Εγκλημάτων κατά της Διαφθοράς, Αντώνης Ελευθεριάνος και Ιωάννης Σέβης,και αφορούσε στην τότε διερεύνηση τυχόν ευθυνών για την προμήθεια επιπλέον αντιγριπικών εμβολίων από το ΚΕΕΛΠΝΟ, επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου, για τον φόβο πανδημίας που είχε επισημάνει εξάλλου και ο ΠΟΥ. Για την προμήθεια των εν λόγων εμβολίων είχε γίνει επίσης, όλως τυχαίως, ετεροχρονισμένα, πολύς ντόρος από ΜΜΕ φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και… ανώνυμες καταγγελίες περί δήθεν κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος και “παράνομους λογαριασμούς μελών της τότε διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ”, τις οποίες διερεύνησαν οι εισαγγελείς.

Όπως προκύπτει από το πόρισμα που παρουσιάζει αποκλειστικά το tomanifesto.gr, οι υπογράφοντες εισαγγελείς κρίνουν ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικών διώξεων και δεν υπήρξε ΖΗΜΙΑ του δημοσίου από την προμήθεια των εμβολίων.

Έτσι, οι εισαγγελείς προτείνουν να τεθούν στο αρχείο οι ανώνυμες μηνύσεις, κάτι που αποδέχθηκε και η τότε επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Ελένη Τουλουπάκη, δεν έκρινε… σχετικό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, με τη δικογραφία της σκευωρίας Novartis το εισαγγελικό πόρισμα. Εφόσον αληθεύουν οι πληροφορίες, τότε η κίνησή της αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τουλάχιστον ως… αξιοσημείωτη, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για τις “επιλεκτικές” κινήσεις της».

Δείτε εδώ το δημοσίευμα και το εισαγγελικό πόρισμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης