Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος Γ΄

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος Γ΄

Τον Πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο ΥΦΥΠΕΞ Αντώνης Διαματάρης, ο οποίος κατάγεται από την Λήμνο

Limnou-ierotheos1
Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα, η τελετή Ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου Γ΄.

Την ενθρόνιση τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία πλήθους κόσμου και των αρχών του νησιού.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Προικονήσου Ιωσήφ.

Τον Πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο ΥΦΥΠΕΞ Αντώνης Διαματάρης, ο οποίος κατάγεται από την Λήμνο, και προσφώνησε με ιδιαίτερη συγκίνηση τον νέο Ποιμενάρχη κ. Ιερόθεο.

«Όλοι αισθανόμαστε ανακούφιση από την δική σας εκλογή! Σας μεταφέρω και το προσωπικό μήνυμα του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό της Λήμνου» - τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Διαματάρης.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαρ. Αθανασίου, ο Έπαρχος Λήμνου Άγγελός Βλάττας-Λαμπρινός, ενώ εκ μέρους του Ιερού Κλήρου τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε ο π. Αντώνιος Γιουρνάρας.

Κλείσιμο
Τον νέο Μητροπολίτη Λήμνου προσφώνησε ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως, Σεβ. Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος.

«Σήμερα είναι όντως μια μεγάλη ημέρα για το νησί, διότι έχουμε κοντά μας τον νέο Ποιμενάρχη της Λήμνου» - ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ιάκωβος.

Ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης τόνισε: «Θέλω να τονίσω ότι ο κ. Ιερόθεος είναι ένας από τους καλύτερους που θα μπορούσε να εκλέξει η Εκκλησία, και θα ήθελα να του ευχηθώ η ευλογία του Θεού να τον συνοδεύει ολα τα χρόνια της ποιμαντορίας του στο ακριτικό νησί της Λήμνου».

Ακολούθησε ο Επιβατήριος λόγος του νέου Μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιεροθέου Γ΄, ο οποίος ευχαρίστησε όλους για την ουσιαστική παρουσία τους, γεγονός που δείχνει πόσο αγαπούν την Λήμνο.Μετά το πέρας της τελετής, ο νέος Μητροπολίτης Λήμνου μετέβη στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Λήμνου κυρού Ιεροθέου Β΄, όπου τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης