Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν, οι τρεις σοβαρά με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σε τροχαίο που σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό, με όχημα που μετέφερε παράνομα μετανάστες εντός της ελληνικής επικράτειας.
Το σοβαρό τροχαίοέγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στο ύψος της Κομοτηνής. Ένα Seat Ibiza με οδηγό από την Αλεξανδρούπολη και κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη συγκρούστηκε με λευκό Gold με αθηναϊκές πινακίδες, το οποίο εκείνη τη στιγμή «μάζευε» παράτυπους μετανάστες, προκειμένου να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα.
Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία οδηγού που παρακολούθησε το τροχαίο, που αναφέρει ότι «όπου και να γυρνούσα το κεφάλι μου έβλεπα σωρούς ανθρώπων διαφόρων ηλικιών, έχω σοκαριστεί. Έχει γίνει μακελείο. Υπάρχουν νεκροί αλλά και αναίσθητοι».
Τα τρία ασθενοφόρα που βρέθηκαν εκεί μετέφεραν τους οκτώ ανθρώπους στο Σισμανόγλειο, ενώ ο ένας εξ αυτών (το πιθανότερο ο πιο βαριά τραυματισμένος), μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης εσπευσμένα.
Οι 6 τραυματίες από το Μπανγκλαντές, οι 2 από το Πακιστάν και ο οδηγός του Seat, συνολικά εννέα άτομα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι ηλικίες τους ήταν από 17 μέχρι 30 ετών.
Τη στιγμή της πρόσκρουσης, βρήκαν ευκαιρία και διέφυγαν ο διακινητής και δύο μετανάστες. Και οι τρεις αναζητούνται από την αστυνομία.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας