Έβγαλαν 29.000 ευρώ από απάτες σε ηλικιωμένες σε Δράμα και Ξάνθη

Έβγαλαν 29.000 ευρώ από απάτες σε ηλικιωμένες σε Δράμα και Ξάνθη

Οι απατεώνες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με ανυποψίαστους και ένας από αυτούς συστηνόταν ως γιατρός, που τους «ενημέρωνε» ότι τα παιδιά ή τα εγγόνια τους είχαν σοβαρό τροχαίο ατύχημα 

astuynomia01
Μια 38χρονη αλλοδαπή ήταν η «εισπράκτορας» σπείρας απατεώνων που είχαν διαπράξει τουλάχιστον δύο απάτες και πέντε απόπειρες σε βάρος ηλικιωμένων στη Δράμα και την Ξάνθη, τις τελευταίες δυο εβδομάδες. Μάλιστα, είχαν πείσει τα δυο θύματα να τους παραδώσουν συνολικά 29.000 ευρώ!

Οι απατεώνες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με ανυποψίαστους και ένας από αυτούς συστηνόταν ως γιατρός, που τους «ενημέρωνε» ότι τα παιδιά ή τα εγγόνια τους είχαν σοβαρό τροχαίο ατύχημα και χρειάζονταν άμεσα χειρουργική επέμβαση, ζητώντας διάφορα χρηματικά ποσά. Την ίδια στιγμή, ακουγόταν μια γυναικεία —συνήθως— φωνή να επιβεβαιώνει ότι είχε τραυματιστεί.

Σε πέντε περιπτώσεις οι δράστες δεν κατάφεραν να εξαπατήσουν τα θύματα, που έκλεισαν το τηλέφωνο. Μία 94χρονη στη Δράμα πείστηκε να παραδώσει το ποσό των 19.000 ευρώ στην 38χρονη η οποία πήγε στο σπίτι της. Όμως, με άμεση κινητοποίησή τους οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατάφεραν να την συλλάβουν και βρήκαν στην κατοχή της το μεγάλο ποσό, το οποίο αποδόθηκε στην ηλικιωμένη.

Στην κατοχή της 38χρονης κατασχέθηκαν ένα κινητό, 115 ευρώ, ένα ημερολόγιο και ένα τετράδιο με σημειώσεις από τις οποίες προέκυψε ότι στις 4 Αυγούστου είχε αποσπάσει 10.000 ευρώ από μία 81χρονη στην Ξάνθη, που οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν με τον ίδιο τρόπο. Σε βάρος της αλλοδαπής σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και απάτη τετελεσμένη και σε απόπειρα και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ η Ασφάλεια διενεργεί έρευνες για τους τουλάχιστον δύο συνεργούς της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης