Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου: Ο 27χρονος παραδέχτηκε ότι έχει «πειράξει» κορίτσια

Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου: Ο 27χρονος παραδέχτηκε ότι έχει «πειράξει» κορίτσια

«Ο εντολέας μου παραδέχεται ότι κατά το παρελθόν έχει πειράξει κάποια κορίτσια», δήλωσε ο δικηγόρος του 27χρονου δολοφόνου της Αμερικανίδας βιολόγου

dolofonos_main01
Στις φυλακές της Τρίπολης οδηγείται μετά την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή να προφυλακισθεί, ο Γιάννης Παρασκάκης, δολοφόνος της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο 27χρονος έχει τελέσει αξιόποινες πράξεις στο παρελθόν σε βάρος άλλων γυναικών, ενώ με πολύ προσοχή εξετάζονται από την αστυνομία τα όσα καταγγέλονται τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα, όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δικηγόρος του 27χρονου, Παντελής Ζέλιος, ο πελάτης του ρωτήθηκε σχετικά κατά την ανάκριση και ο ίδιος απάντησε ότι είχε «πειράξει» και άλλα κορίτσια στο παρελθόν, χωρίς όμως, να διευκρινίζει τι εννοεί «πείραξε». 


«Οι αρχές γιατί δεν έκαναν κάτι για τις καταγγελίες;»

Ο κ.Ζέλιος, πάντως,  κάνει λόγο και για «σκοτεινά σημεία»: «Εγώ προσωπικά δεν έχω δει καμία επισήμως καταγγελία. Αν υπήρχε θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στη δικογραφία για την δολοφονία της Ίτον ως σχετικό έγγραφο», επεσήμανε. «Αν υπάρχουν τέτοιες ανάλογες καταγγελίες οι αρχές γιατί δεν έκαναν κάτι; Τι έκαναν τόσο καιρό;» «Σίγουρα θα υπάρχει κάποια βάση αλλά δεν ξέρω αν θα είναι στη διάσταση που περιγράφουν τα ΜΜΕ», καταλήγει.

Όταν και εφόσον σχηματιστεί δικογραφία για τέτοιου είδους καταγγελίες πάντως, θεωρείται βέβαιο πως ο 27χρονος θα κληθεί από τον ανακριτή για συμπληρωματική κατάθεση. Προς το παρόν ο δράστης διώκεται ποινικά για ανθρωποκτονία από πρόθεση και βιασμό της Αμερικανίδας βιολόγου.

«Η δίωξη ενδέχεται να αλλάξει»

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο δικηγόρος του κατηγορουμένου που όρισε η ίδια η οικογένεια, η κατηγορία του βιασμού ενδέχεται να αλλάξει. «Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη και για βιασμό ο οποίος μπορεί να μην έχει στοιχειοθετηθεί ακόμα ωστόσο υπάρχει η ομολογία του εντολέα μου». 

Ο 27χρονος ασέλγησε πάνω στην 60χρονη, σύμφωνα με την ομολογία του. Τώρα μένει να απαντηθεί αν η γυναίκα ήταν ζωντανή, ήταν αναίσθητη ή ακόμα και νεκρή. Σε περίπτωση που η Σούζαν Ίτον ήταν σε κωματώδη κατάσταση ή είχε εκπνεύσει κατά τη διάρκεια της ασέλγειας. «Προς το παρόν η δίωξη είναι για βιασμό», είπε ο κ.Ζέλιος.

Κατά την απολογία του στον ανακριτή, ο δράστης έδωσε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας και παραδέχτηκε ότι τη βίασε τρεις φορές - και μάλιστα ακόμη κι αφότου είχε αφήσει την τελευταία της πνοή και το άψυχο σώμα της ήταν παγωμένο.   

Κλείσιμο
Όπως είπε, βγήκε για να βρει μία γυναίκα για ερωτική επαφή και, όταν είδε την άτυχη γυναίκα που είχε βγει για τρέξιμο , τη χτύπησε με το αυτοκίνητο. Το θύμα του έπεσε στα γόνατα και βογκούσε και τότε την ξαναχτύπησε, σπάζοντάς της τη γνάθο και προκαλώντας της αιμορραγία.




Δεν έχει κλείσει ο φάκελος της υπόθεσης: Ποια τα αποδεικτικά στοιχεία, ποια αποτελέσματα αναμένονται

Δεν έχει κλείσει ακόμα ο φάκελος της υπόθεσης της δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου.

Ο δικηγόρος του επισημαίνει πως τα αποδεικτικά στοιχεία που περιέχονται στην δικογραφία είναι «το αίμα που βρέθηκε στο παπούτσι του 27χρονου, το οποίο ταυτοποιήθηκε με το αίμα της Suzanne και κάποια ευρήματα που προέρχονται από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο εντολέας μου (σ.σ. τα ίχνη των ελαστικών)».

Την ίδια ώρα, αναμένονται μία σειρά άλλων αποτελεσμάτων από εργαστηριακές κυρίως εξετάσεις για να συμπληρωθεί η δικογραφία.

«Το αυτοκίνητο βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εξετάζεται για τυχόν επιπλέον στοιχεία. Παράλληλα, περιμένουμε την αναλυτική ιατροδικαστική εξέταση, γιατί χθες αυτό που μας ήρθε ήταν μία περίληψη της μίας σελίδας.

Επίσης αναμένονται τα εργαστηριακά αποτελέσματα με το γενετικό υλικό, τα οποία εικάζουμε ότι θα έχουν βγει μέσα σ’ ένα μήνα», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Ζέλιος.

Τέλος, ο κ. Ζέλιος επανέλαβε πως άμεσα θα πραγματοποιηθεί και η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

«Έχουμε ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και περιμένουμε ότι θα γίνει άμεσα για να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το δικαστήριο», τόνισε ο κ. Ζέλιος ο οποίος εκτίμησε ότι – εξαιτίας της δημοσιότητας που έχει πάρει η υπόθεση – το δικαστήριο «θα προσδιοριστεί πολύ πιο σύντομα και δεν θα φτάσει το 18μηνο, αρκεί βέβαια να έχει κλείσει ο φάκελος της δικογραφίας ως προς τα αποδεικτικά στοιχεία».


Πηγή: cretapost
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης