Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου: Ψυχρός ο δολοφόνος μετά το έγκλημα

Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου: Ψυχρός ο δολοφόνος μετά το έγκλημα

Σα να μην είχε συμβεί τίποτα συμπεριφερόταν ο 27χρονος Γιάννης Παρασκάκης - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του με εισαγγελική διάταξη- Δείτε φωτογραφίες  - Μετά τις αποκαλύψεις άνθρωποι που τον γνώριζαν περιγράφουν συμπεριφορές που έδειχναν άνθρωπο με πρόβλημα - «Όταν με πιάνει η μανία, με κυριεύει. Δεν το ελέγχω», είπε ο φονιάς στην αστυνομία 

eglima_main01
Νέες μαρτυρίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας φωτίζουν το προφίλ του 27χρονου Γιάννη Παρασκάκη, καθ' ομολογίαν δολοφόνου της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ήτον. Έτσι, η μαρτυρία γείτονά του κάνει λόγο για έναν άνθρωπο με προβλήματα.
«Πήγαινε να κάνει μπάνιο με άρβυλα, με μπουφάν, με κύμα δύο μέτρα. Και τον γλίτωσε τυχαία ο θείος του. Δεν δουλεύει το μυαλό του σωστά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο γείτονας του 27χρονου.

Συγγενής του δράστη πάντως, επισημαίνει ότι η συμπεριφορά του ήταν «κανονική μετά τη δολοφονία», σα να μην είχε συμβεί τίποτα.

«Δεν είχα καταλάβει τίποτα, η συμπεριφορά του ήταν κανονική και δεν είχε αλλάξει καθόλου το τελευταίο διάστημα μετά τη δολοφονία. Δεν τον είχα ικανό να κάνει τέτοιο έγκλημα. Δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν, ούτε είχε δείξει σημάδια ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Έδειχνε να αγαπάει τη σύζυγο και τα παιδιά του. Δεν είδα ρούχα του με ίχνη αίματος» φέρεται να κατέθεσε συγγενής του δράστη, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο 27χρονος παρουσιαζόταν στα social media ως ένα άνθρωπος που λάτρευε τη φύση, τις δραστηριότητες αλλά και τα παιδιά του. O ίδιος, πάντως, είπε στην αστυνομία ότι κάποιες φορές τον έπιανε μανία, που δεν μπορούσε να ελέγξει. 


Ζητήθηκε εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 27χρονου

Εν τω μεταξύ, χθες, υποβλήθηκε αίτημα για εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 27χρονου που ομολόγησε τον βιασμό και τη δολοφονία της άτυχης 60χρονης. Το αίτημα έγινε δεκτό καθώς έγινε δεκτό το επιχείρημα της αστυνομίας ότι έπρεπε να δημοσιοποιηθούν καθώς αυτό θα διευκολύνει τις έρευνες επί τις βασίμων πληροφοριών  για απόπειρες επιθέσεων σε βάρος νεαρών γυναικών με την χρήση της ίδιας μεθοδολογίας που ακολούθησε στην δολοφονία της Ήτον.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας έχει ως εξής:

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 27χρονου ημεδαπού, o οποίος συνελήφθη για υπόθεση ανθρωποκτονίας» αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας που συνεχίζει:

Πρόκειται για τον: ΠΑΡΑΣΚΑΚΗ Ιωάννη του Αποστόλου και της Μαρίας, που γεννήθηκε το 1992 στα Χανιά Κρήτης.


Κλείσιμο
18072019krhthdhmosiopoihsh002
18072019krhthdhmosiopoihsh001



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας είκοσι (20) ημερών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικήματος, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, ιδίως την εξακρίβωση και άλλων παθουσών που έχουν τελεστεί σε βάρος τους αξιόποινες πράξεις από τον ανωτέρω.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, τηλεφωνικά στον αριθμό 28210-25802 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
suzane02
suzane01

Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό, υπάρχει και μία καταγεγραμμένη απόπειρα εναντίον μίας γυναίκας από την Πολωνία που φέρεται να προσπάθησε να την χτυπήσει με το αυτοκίνητο του, ένα λευκό επιβατηγό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα επεκτείνεται σε δέκα επιθέσεις σε γυναίκες με ανάλογη μεθοδολογία, την τελευταία διετία.

Ο 27χρονος κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, βιασμό και οπλοφορία αναμένεται να απολογηθεί αύριο.
foto-dolof
26xronow-1
giannis-6

Με πληροφορίες από cretapost.gr, cretalive.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης