Δίκη Χρυσής Αυγής: Για τη δολοφονία Φύσσα απολογείται ο Ρουπακιάς

Δίκη Χρυσής Αυγής: Για τη δολοφονία Φύσσα απολογείται ο Ρουπακιάς

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, του Παύλου Φύσσα βρίσκεται στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων

xrisis
Συνεχίζεται σήμερα στο Eφετείο της Αθήνας η δίκη της Χρυσής Αυγής. Σήμερα απολογείται ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Σήμερα στην δίκη δεν βρίσκεται η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα. Εκεί είναι ωστόσο ο πατέρας και ο  θείος του.

Την ώρα που ο Γιώργος Ρουπακιάς περιέγραφε στιγμές από την ημέρα της δολοφονίας, ο πατέρας του Παύλου Φύσσα τον διέκοψε, φωνάζοντας «ψέματα», με την πρόεδρο του δικαστηρίου να προειδοποιεί ότι, εάν κάποιος ξαναφωνάξει, θα διακόψει τη δίκη.



O Γιώργος Ρουπακιάς, περιγράφει τη σκηνή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, δείχνοντας πως τον χτύπησε με το μαχαίρι. 
roupakia11
roypakias12

Σε εξέλιξη έξω από το Εφετείο βρίσκεται ένα αντιφασιστικό συλλαλητήριο με αρκετό κόσμο να θέλει να μπει στην αίθουσα, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις τους απαγορεύουν την είσοδο.

Η δίκη έχει ήδη συμπληρώσει τρία και πλέον χρόνια, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2013, οπότε και κινήθηκαν οι ποινικές διώξεις κατά στελεχών και μελών της ΧΑ μεταξύ των οποίων και όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας, έχουν περάσει σχεδόν έξι χρόνια.

fissas5
fissas4

Κλείσιμο
fissas3
fissas2
fissas1


Τα πάντα αρνήθηκε χθες ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης κατά την απολογία του που ξεκίνησε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο «σκληρός» της Νίκαιας ξεκίνησε την απολογία του λέγοντας: «Με έχουν χλευάσει, με πέταξαν σαν σκουπίδι στη φυλακή. Εγώ εκείνες τις ημέρες ήμουν ράκος!».

Κατ΄ αρχάς, ο Γιώργος Πατέλης περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο μπήκε στην οργάνωση το 2011 έπειτα από μια τελετή μνήμης για τα Ιμια, που τον «γοήτευσε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης