Κύπρος: Γιλέκα με αερόσακους για τους μοτοσικλετιστές της τροχαίας

astynom

Την ώρα που στην Ελλάδα οι αστυνομικοί δεν έχουν βασικά είδη για την ασφάλειά τους

Πιο ασφαλείς στολές και εξοπλισμό θα προμηθευτούν οι μοτοσυκλετιστές της Τροχαίας στην Κύπρο ώστε σε περίπτωση ατυχήματος, κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους, να μην τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές τους.

Την ώρα που στην Ελλάδα οι αστυνομικοί δεν έχουν βασικά είδη για την ασφάλειά τους, ακόμα και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα πολλές φορές αναγκάζονται να τα αγοράζουν με δικά τους έξοδα, στην Κύπρο, ήδη προκηρύχθηκαν προσφορές για την αγορά ειδικών γιλέκων με αερόσακους, ενώ παράλληλα έγινε εσωτερική μελέτη για ανανέωση των στολών και των γαντιών τους, ώστε να τους παρέχουν ασφάλεια στους δρόμους. Οι αλλαγές αυτές γίνονται με αφορμή τους αυξημένους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μοτοσυκλετιστές της τροχαίας.   

Πρόσφατα μοτοσυκλετιστής του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσυκλετών (ΕΟΜΟ) της Τροχαίας Λευκωσίας ενεπλάκη σε τροχαία σύγκρουση, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές κακώσεις, επειδή το ειδικό σακάκι που φορούσε δεν ανταποκρίθηκε, αφού οι αερόσακοι δεν άνοιξαν.

Οι δικυκλιστές αστυνομιών άλλων χωρών είναι εξοπλισμένοι με σύγχρονες στολές που φέρουν αερόσακους οι οποίοι προστατεύουν τον σπόνδυλο μέχρι κάτω και τα πλευρά.

Όπως γράφει ο «Φιλελεύθερος», το γιλέκο που είναι εφοδιασμένο με αερόσακους φέρει σχοινί η άκρη του οποίου είναι δεμένη στη μηχανή.

Σε περίπτωση ανατροπής της μοτοσυκλέτας αμέσως ενεργοποιείται ο αερόσακος που, μέσω μποτίλιας αερίου, γεμίζει αέρα και έτσι προστατεύει τον αναβάτη. Την περασμένη Παρασκευή δημοσιεύτηκε ανακοίνωση για την προμήθεια γιλέκων με σύστημα ενεργοποίησης αερόσακου το οποίο να ενεργοποιείται με την εξάσκηση πίεσης από καλώδιο που είναι τοποθετημένο σε σταθερό σημείο στη μοτοσυκλέτα. Όπως εξηγήθηκε στον «Φ», τέτοιο σύγχρονο εξοπλισμό θα πάρουν τα μέλη της Προεδρικής Φρουράς που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με μοτοσυκλέτες, τα μέλη της ομάδας «Ζ» και του ΕΟΜΟ που επιτηρούν τους αυτοκινητόδρομους.

Η μελέτη που ετοιμάστηκε από το Τμήμα Τροχαίας στο Αρχηγείο Αστυνομίας προβλέπει την προμήθεια χειμερινών και καλοκαιρινών στολών στους μοτοσυκλετιστές, καθώς και ειδικών γαντιών και άλλου αναγκαίου προστατευτικού εξοπλισμού. Αφού η μελέτη εξεταστεί και εγκριθεί, θα προχωρήσει η προμήθεια των ειδικών στολών ώστε να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των δικυκλιστών που βρίσκονται εκτεθειμένοι καθημερινά στους δρόμους. Εκτός από παρανομούντες οδηγούς, οι μοτοσυκλετιστές της Αστυνομίας ασχολούνται με την πάταξη του εγκλήματος, αφού είναι οι πρώτοι που φτάνουν σε μια σκηνή, ενώ μπορούν να εμπλακούν σε καταδιώξεις καταζητούμενων προσώπων σε περιπτώσεις ληστειών ή άλλων εγκληματικών ενεργειών.

Στο μεταξύ, σε εκστρατεία της Τροχαίας το πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουνίου, έγιναν 4.168 έλεγχοι παγκύπρια, ενώ 367 οδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης. Επίσης, 35 οδηγοί υποβλήθηκαν σε προκαταρκτικό έλεγχο για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών, με 26 θετικά αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ενώ

εμείς εντό στο ελλάντα, οι αστυνομικοί τα πληρώνουν ολα από τη τσέπη τους από τους...παχυλούς μισθούς τους............

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

yavuz_cyprus

Η Κύπρια Υφυπουργός Ναυτιλίας, Νατάσα Πηλείδου κλήθηκε να σχολιάσει σχετικά ρεπορτάζ περί παρουσίας  πλοίων ολλανδικής εταιρείας, στο πλαίσιο των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

tsakanikas

Ο ταμίας της τοπικής Νίκαιας Γ. Τσακανίκας υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είχε καμία σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Ανέφερε ότι δεν γνώριζε τίποτα για εκτύπωση φυλλαδίων, ισχυρισμός που διατυπώνουν Ρουπακιάς και Πατέλης

raf1

Διακοπή κυκλοφορίας στη λ.Μαραθώνος στο ύψος της Φλέμινγκ  έως την Αργιθέας - Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις - Στην περιοχή και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς - Φωτιά και στην περιοχή του Βαρνάβα

12
poedin_ygeia

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων επισημαίνει πως δεν έχει ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αύξησης των Δημόσιων Δαπανών Υγείας και λέει «όχι» στις συμπράξεις ιδιωτικού δημοσίου τομέα