Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΑΤ Ομονοίας για τον θάνατο 35χρονου Νιγηριανού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΑΤ Ομονοίας για τον θάνατο 35χρονου Νιγηριανού

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν απαντήσεις για τον θάνατο του μετανάστη από τη Νιγηρία – Σύμφωνα με την αστυνομική αναφορά, ο μετανάστης προσήχθη και πέθανε μέσα στο τμήμα από πνευμονικό οίδημα

ebouka_sygk
Απαντήσεις για τον θάνατο του 35χρονου μετανάστη από τη Νιγηρία, Εμπουκά, μέσα στο αστυνομικό τμήμα στην Ομόνοια ζητούν φορείς, συλλογικότητες και οργανώσεις μεταναστών, που διοργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συνέντευξη Τύπου έξω από το ΑΤ.

Ο 35χρονος πέθανε την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, μέσω από το αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με την αστυνομική αναφορά, ο Εμπουκά προσήχθη για εξακρίβωση στοιχείων και πέθανε από πνευμονικό οίδημα στις 12.30.

Ωστόσο, εντύπωση έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες της γυναίκας του, ότι οι αστυνομικοί προσπάθησαν να αποκρύψουν τον θάνατό του, όταν τον αναζήτησε. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, επισκέφθηκε το ΑΤ Ομονοίας την Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο το πρωί και εκεί της είπαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα, ότι ο Εμπουκά δεν ήταν εκεί και την συμβούλευσαν να περιμένει 24 ώρες για να δηλώσει την εξαφάνισή του.

Θορυβημένη η νιγηριανή κοινότητα

Ο θάνατος του Εμπουκά έχει θορυβήσει την νιγηριανή κοινότητα.

«Σκοπός μας είναι να μάθουμε πλήρως τι έγινε, κάτω από ποιες συνθήκες πέθανε ο Εμπουκά. Και γιατί ο θάνατός του αποκρύφτηκε. Η πρώτη γνωμάτευση από την ιατροδικαστική υπηρεσία έχει μια γενική, πρώτη αποτίμηση. Θα επιδιώξουμε να διοριστεί και από εμάς ιατροδικαστής, για μια ακόμα εξέταση. Επίσης θα πιέσουμε, ώστε οι τοξικολογικές εξετάσεις να βγουν γρήγορα, καθότι παίρνουν πολλούς μήνες. Σιγά σιγά προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε τα στοιχεία, όπως τις επίσημες μαρτυρίες από το ΕΚΑΒ», τόνισε ο Μιχάλης Αφολάνιο, μέλος της κοινότητας.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών, Νόρα Οκατσούκου ζήτησε δικαιοσύνη, ενώ απηύθυνε έκκληση για στήριξη στη γυναίκα του Εμπουκά, και μητέρα δυο μικρών παιδιών -το ένα έξι μηνών- η οποία δεν εργάζεται και βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. «Όποιος οργανισμός ή μεμονωμένοι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν, να επικοινωνήσουν μαζί μας», είπε.

Κλείσιμο
ebouka_sygk1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης