Επίθεση Ρουβίκωνα με βαριοπούλες σε πολυκατάστημα στην Κηφισίας - Δείτε το βίντεο

Επίθεση Ρουβίκωνα με βαριοπούλες σε πολυκατάστημα στην Κηφισίας - Δείτε το βίντεο

Τι έγραψε ο Ρουβίκωνας στο Facebook για την επίθεση

rouvikonas01
Επίθεση με βαριοπούλες πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής στο πολυκατάστημα Leroy Merlin στην Κηφισίας ο Ρουβίκωνας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πέντε με έξι άτομα έσπασαν τη τζαμαρία και προκάλεσαν φθορές και στο εσωτερικό του πολυκαταστήματος. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Ο Ρουβίκωνας ανέβασε στη συνέχεια το βίντεο από την επίθεση στο Διαδίκτυο μαζί με ένα κείμενο στο οποίο αναφέρουν: «Μόλις 7 μήνες μετά από την αβάσιμη και παράνομη απόλυση εργαζόμενης με σοβαρά προβλήματα υγείας η Leroy Merlin μας υπενθυμίζει τον “ανθρωποκεντρικό” χαρακτήρα της προτείνοντας στο προσωπικό της να υπογράψουν συμβάσεις 9ώρου, συγκεκριμένα 9:00-18:00. Αυτές οι συμβάσεις όμως δεν πιστοποιούν μόνο την αύξηση του ωραρίου, αλλά πιστοποιούν και το τρίπτυχο με το οποίο η εταιρεία αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους της: ευελιξία ωραρίου, εντατικοποίηση εργασίας και ανακύκλωση τους».




Λίγο μετά την επίθεση, το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης, έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: «Leroy Merlin 9 θα είναι οι ώρες σας».


Κλείσιμο


Το συγκεκριμένο πολυκατάστημα είχε γίνει στόχος και στο παρελθόν από άτομα που διαμαρτύρονταν για την απόλυση εργαζομένου.

Leroy Merlin: Όλοι οι εργαζόμενοι δουλεύουν με το 8ωρο

Η εταιρεία Leroy Merlin με ανακοίνωσή της διέψευσε ότι έχει ζητήσει από τους εργαζόμενους εργασίας 9 ωρών και διαβεβαιώνει ότι όλοι έχουν συμβάσεις 8ωρου.
Η ανακοίνωσή της έχει ως εξής:
«Όλοι οι εργαζόμενοι στην Leroy Merlin έχουν 8ωρη ημερήσια εργασία. Ουδέποτε η εταιρεία ζήτησε υπογραφή ωραρίου εργασίας 9 ωρών». Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Leroy Merlin, το κατάστημα της οποίας στην
Σήμερα, Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, η LEROY MERLIN έγινε για 2η φορά στόχος επίθεσης από την αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας», αυτή τη φορά στο κατάστημα Αμαρουσίου.

Δηλώνουμε την ανακούφισή μας που η βίαιη αυτή επίθεση δεν άφησε θύματα, παρά μόνο σοβαρές υλικές ζημίες.
Η δικαιολογία για αυτή τη 2η επίθεση είναι η ανακριβής «είδηση» ότι η LEROY MERLIN επιβάλλει 9ωρη εργασία. Πρόκειται για απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Η LEROY MERLIN διευκρινίζει ότι όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν 8ωρη ημερήσια εργασία και ουδέποτε ζήτησε την υπογραφή ωραρίου εργασίας 9 ωρών.
Η εταιρεία πρότεινε στους εργαζόμενούς της που θα το επιθυμούσαν εναλλακτική δυνατότητα 8ωρης εργασίας μεταξύ 9 π.μ. - 6 μ.μ., επιλογή η οποία είναι απολύτως προαιρετική και εξαρτάται από την απόφαση του εργαζόμενου.
Σχετικά με τη δικαιολογία για την 1η επίθεση (Ιούλιος 2018), η εταιρεία απάντησε τότε στους ανακριβείς ισχυρισμούς μέσω ανάρτησης στην ιστοσελίδα της.
Η LEROY MERLIN λειτουργεί πάντα σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο της χώρας και τις αρχές που διέπουν τη σχέση της με τους πάνω από 1.100 εργαζόμενούς της.
Απευθυνόμαστε στις Αρχές και ζητούμε την προστασία των εταιρειών που επενδύουν στη χώρα και συμβάλλουν στην ανάπτυξή της.  
Η LEROY MERLIN λειτουργεί στην Ελλάδα από το 2005. Εγκαινίασε το 6ο κατάστημά της το 2018 και πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία ενός ακόμα καταστήματος το 2019,
δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας την τοπική και την εθνική οικονομία. »
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης