Ρόδος: Νεκρός 33χρονος που πήγε στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό

gripi_art_new

Εξετάζεται αν είχε προσβληθεί από τον επικίνδυνο ιό Η1Ν1 της γρίπης - Είχε υψηλό πυρετό και ρίγη

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, Σάββατο, ένας 33χρονος στη Ρόδο, πιθανότατα από γρίπη. Ο Ροδίτης μπήκε χθες στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό.

Ο 33χρονος, όπως αναφέρει η rodiaki.gr, είχε υψηλό πυρετό επί διήμερο και ρίγη. Οι συγγενείς του ανησύχησαν για την γενικότερη εικόνα που παρουσίαζε και αμέσως τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της Ρόδου. Ο άτυχος 33χρονος, ωστόσο, δεν άντεξε και κατέληξε σήμερα το πρωί.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις, ο 33χρονος ενδέχεται να είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1 της γρίπης και, σε συνδυασμό με το εξασθενημένο ανοσοποιητικό του σύστημα, αυτό του προκάλεσε επιπλοκές, που τον οδήγησαν στον θάνατο.

Σημειώνεται ότι σε αυξημένη επιφυλακή έχει τεθεί η ιατρική κοινότητα της χώρας, λόγω της έξαρσης της επιδημίας της γρίπης, που τις τελευταίες ημέρες έχει οδηγήσει στον θάνατο 39 ανθρώπους. Ολοι οι ιατρικοί σύλλογοι συστήνουν ψυχραιμία, αλλά και εγρήγορση, προτάσσοντας το αντιγριπικό εμβόλιο ως το πλέον αποτελεσματικό μέτρο.

Οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και άτομα που πάσχουν από ορισμένα χρόνια νοσήματα κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρές επιπλοκές της γρίπης. Σημαντικά μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της γρίπης είναι η συστηματική εφαρμογή μέτρων ατομικής υγιεινής (π.χ. συχνό πλύσιμο χεριών), η απομόνωση των πασχόντων και η αποφυγή συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους.

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο, όταν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα, προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης, συμβάλλοντας στην προστασία από τις σοβαρές επιπλοκές της γρίπης καθώς και στη μείωση απουσιών από την εργασία, το σχολείο και κάθε άλλη κοινωνική εκδήλωση.

Όπως κάθε χρόνο και επειδή ο ιός της γρίπης μεταλλάσσεται σε διαφορετικούς υποορότυπους, έτσι και για την περίοδο 2018-2019 η σύνθεση του αντιγριπικού εμβολίου περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη του ιού, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Για τη φετινή περίοδο μπορεί να συνταγογραφείται οποιοδήποτε αντιγριπικό εμβόλιο του οποίου η σύνθεση περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη (που διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας) από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

ΣΧΟΛΙΑ (63)

Depi

Ο διάλογος αυτός κατω από ένα άρθρο με τον τίτλο "Γρίπη" και τη γνωστοποίηση ενός θανάτου από αυτή είναι καθαρή απεικονιση της "κατάντιας" μας...Ζω στη Ρόδο, μπήκα να διαβάσω από ενδιαφέρον το άρθρο, γιατί κι εμείς περάσαμε εξαιρετικά δύσκολα με το παιδί μου που αρρώστησε πρωτόγνωρα με ρίγη, υψηλό πυρετό, τεράστια εξάντληση κλπ την περασμένη εβδομάδα ...και το μόνο που απεκομισα από την παραπάνω στιχομυθία είναι μια απογοήτευση γι'αυτό το νοσηρό "εκτός πραγματικοτητας" υπερφιαλο εγωκεντρισμό που είναι ίσως χειρότερη μάστιγα από τη γρίπη....Ας κάνει ο καθένας ο.τι καλύτερο μπορεί για τον εαυτό του, τα παιδιά του και τους γύρω του κι αν έχει επιβεβαιωμένες μαγικές συνταγές απλά να μας τις πει να τις μάθουμε...

Η άγνοια πληρώνετε

35 χρόνια να πάθω γρίπη ή να κρεββατωθω από οτιδήποτε. ΤΥΧΑΙΟ; Δε νομίζω. Εμβόλια κάθε χρόνο και στα πρώτα συμπτώματα πονόλαιμου/πυρετού/βήχα/θολής καταρροής στη μύτη ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ. Γιατί δεν πεθαίνεις από τη γρίπη αυτή και αυτή αλλά από επιπλοκή πνευμονίας ή σηψαιμικο σοκ. Αν θες τ ακούς, αν δεν θες κάτσε να πεθάνεις με ...φυσικό τρόπο

Να ψοφησετε ολοι

Σιγά μην πληρώσουμε την Νοβαρτις για εμβόλια.

Ι λυκος

Το μυαλό σου και 1 £ και του Μπογιατζή ο κόπανος

Follow the money

Κατανοώ αν κάποιος επιλέγει να μείνει ανεμβολίαστος αυτός και η οικογένειά του. Δεν κατανοώ όμως γιατί πρέπει τα ταμεία να καλύπτουν την επιλογή του. Θεωρώ ότι τα έξοδα νοσηλείων από τις επιλογές μας πρέπει να επιβαρύνουν εμάς τους ίδιους.

@follow the money

Κατανοώ αν κάποιος θέλει να καπνίζει, είναι παχύσαρκος, δεν ασκείται, πίνει αλκοόλ, κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, έχει επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά. Δεν κατανοώ όμως γιατί τα ταμεία πρέπει να καλύπτουν την επιλογή του και να πληρώνουν, μέσω των δικών μου φόρων, για τις ασθένειες του, που αποδεδειγμένα οφείλονται στις επιλογές του και στον τρόπο ζωής του.

@follow the money

Δεν κατανοώ γιατί πρέπει να πληρώνει το κράτος (εγώ κι εσύ δηλαδή) τα έξοδα νοσηλείας των εισβολέων στην πατρίδα μας ("μετανάστες' κατά το πολιτικώς ορθόν...), των φοροφυγάδων, των ρομά, των Αλβανών, των ελληνοποιηθέντων και όλων των παρασιτικά σε βάρος της κοινωνίας διαβιούντων. Τα δημόσια νοσοκομεία, πίστεψε με, είναι γεμάτα από τις ανωτέρω ευγενείς κατηγορίες ασθενών, οι οποιοί ουδέποτε προσφεραν κάτι για το σύστημα, και των οποίων η πλειοψηφία των παθήσεων οφείλεται στον ανθυγιεινό τρόπο ζωής που έχουν υιοθετήσει. Ο Έλληνας, ο φορολογούμενος, αυτός που πληρώνει το δημόσιο σύστημα υγείας, αυτός που από ατυχία ή χτύπημα της μοίρας νόσησε ή είχε ένα ατύχημα πολλές φορές εξωθείται στον ιδιωτικό τομέα, αναγκαζομενος να βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη, ή αναγκάζεται να υπομείνει τις υποδεέστερες του ιδανικού υπηρεσίες υγείας στο δημόσιο σύστημα, εξαιτίας της απορρόφησης της πλειοψηφίας των πόρων από τις ανωτέρω αναφερόμενες παρασιτικές ομάδες. Όσοι αρρωσταίνουν από γρίπη, δεν αρρωσταίνουν επειδή το επέλεξαν, και ακόμα και το εμβόλιο παρέχει μερική κάλυψη. Όσοι όμως καπνίζουν, επέλεξαν να προσβληθούν από πνευμονοπάθειες, λοιμώξεις, καρκίνο και καρδιαγγειακά. Όσοι κάνουν χρήση ουσιών, επέλεξαν να κινδυνεύουν απο ηπατίτιδες, ανοσοανεπάρκειες, λοιμώξεις, κοκ. Όσοι πίνουν επέλεξαν να κινδυνεύουν από τροχαία, καρκίνους, ηπατοπάθειες. Όσοι δεν ασκούνται και είναι παχύσαρκοι επέλεξαν να κινδυνεύουν από καρδιαγγειακά, διαβήτη και καρκίνους. Τι λες τώρα κύριε follow the money; PS. Μαζί σου κι εγώ, αυτός που συνειδητά υιοθετεί επικίνδυνη για την υγεία του συμπεριφορά, να πληρώνει από την τσέπη του. Αλλά ποια είναι η επικίνδυνη συμπεριφορά; Ο μη εμβολιασμός για τη γρίπη ή όλα τα άλλα;

Ακομα

ενα fake news. Τετοια προπαγανδα που τρωει ο ελληνας ουτε οι ναζιδες δεν ειχαν εξαπολυσει. Εμβολιο βλακειας χρειαζομαστε..

Ελα

Πες μας και τις πηγές που αποδεικνύουν τα γραφόμενά σου!!!

Θάσιος

Μου θυμίζει αυτές τις διαφημίσεις για δίαιτες..παραπάνω από 2/3 του άρθρου διαφημίζει το εμβόλιο. Διώξτε τους λάθρο να καθαρίσει πρώτα ο αέρας που αναπνέουμε και μετά βλέπουμε

Νικος

Εγω εχω βρει το καλυτερο "φαρμακο" το οποιο ειναι και δωρεαν και μας το δινουν οι εκκλησιες μας καθε Κυριακη και λεγεται Θεια Κοινωνια .

μαρια

τωρα δεν προλαβαινουν να εμβολιαστουν , τα φαρμακεια δεν εχουν εμβολια και όταν ερθουν μετα από μια βδομαδα χρειαζονται 15-16 μερες για να αποκτησει καποιος ανοσια αρα τελος φλεβαρη θα εχει καποιος ανοσια , κατά συνεπεια καλη ψυχη στους χαζοελληναραδες που ακουνε κάθε ασχετο και πονηρο , οσοι εχουν εμβολιαστεί δεν κινδυνεουν .

Kostas

Occilociccinum είναι η απάντηση στη γρίππη κύριοι. Τέλεια και παύλα. Και gelsemium. Αυτά. Τρέχετε για εμβόλια. Και άμα δε ψοφολογησετε μαστε σούπερ τυχεροί. Echinacea στην αρχή αρχή επίσης. Άιντε ψαχτειτε λιγάκι. Για σας παρακαλώ.

δασκαλος

σχεδόν σερί δουλεύουμε σαν σκλάβοι από 8 ιανουαριου. κλείστε τα σχολεία ως τελος μαρτίου να μην κινδυνευουμε απο τις γριπες των παιδιών. Κι όσοι γονείς τα στελνουν αρρωστα να τρώνε πρόστιμο!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

diodia-kinisi-ena

Με χαμηλές ταχύτητες γινόταν όλο το απόγευμα η κίνηση των οχημάτων από τα διόδια Ελευσίνας - Ανάσχεση και καθυστερήσεις στο ύψος των Μεγάρων - Πάνω από 100.000 αυτοκίνητα επέστρεψαν στην Αθήνα μέχρι τις 9 το βράδυ

21