Ο Δήμος Αλίμου προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της άδειας λειτουργίας της μαρίνας Αλίμου

marines1-thumb-large

Ζητά να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η άδεια λειτουργίας της μαρίνας

Ο Δήμος Αλίμου προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η άδεια λειτουργίας της μαρίνας Αλίμου μετά το Προεδρικό Διάταγμα του περασμένου καλοκαιριού με το οποίο επαναχωροθετήθηκε ο εν λόγω τουριστικός λιμένας που είναι ένας από τους μεγαλύτερους λιμένες ιδιωτικών σκαφών αναψυχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Τον περασμένο Ιούνιο το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε ανάψει με γνωμοδότησή του το πράσινο φώς για την αναβάθμιση και επανοχωροθέτηση της μαρίνας του Αλίμου που είναι στις βορειοανατολικές ακτές του Σαρωνικού κόλπου. Η μαρίνα Αλίμου είναι η μεγαλύτερη της χώρας από άποψη αριθμού διατιθέμενων θέσεων ελλιμενισμού, προσφέροντας 1.100 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής διαφόρων μεγεθών και έχει έκταση 240 στρεμμάτων.

Ο Δήμος Αλίμου υποστηρίζει ότι η από 13.9.2018 απόφαση του υπουργού Τουρισμού με την οποία εγκρίθηκε η άδεια λειτουργίας της μαρίνας Αλίμου παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές για την προστασία του περιβάλλοντος (άρθρο 24 Συντάγματος) και την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Όπως υποστηρίζει ο Δήμος Αλίμου η κατασκευή λιμένων οποιαδήποτε κατηγορίας σε οποιαδήποτε ακτή της χώρας δεν μπορεί να αποφασίζεται ευκαιριακά και αποσπασματικά, αλλά πρέπει να προηγηθεί ευρύτερος εθνικός ή περιφερειακός χωροταξικός σχεδιασμός λιμένων της χώρας.

Ακόμη, η υπουργική απόφαση είναι αντίθετη στο άρθρο 24 του Συντάγματος που προστατεύει το περιβάλλον, καθώς δεν έχουν εκτιμηθεί οι αναμενόμενες συνέπειες στο περιβάλλον από τα σχεδιαζόμενα έργα, έτσι ώστε να αποτραπούν πιθανολογούμενες βλάβες στο περιβάλλον και να μην παραβιαστεί η αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η πραγματοποίηση έργων στην μαρίνα, ενδέχεται να προκαλέσουν πολύ σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, επισημαίνει ο Δήμος Αλίμου και προσθέτει ότι η προσβαλλόμενη απόφαση εκδόθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΕΠΟ).

Τέλος, επισημαίνει ο Δήμος Αλίμου ότι η απόφαση του υπουργού Τουρισμού στο πλαίσιο διαβούλευσης δεν έλαβε υπόψη την γνωμοδότηση του Δήμου και τις απόψεις των δημοτών για τις σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του εν λόγω Δήμου.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Ο ντόπιος να το βουλώσει.

Καλά η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι για πλάκα; Για φιγούρα; Δεν πρέπει να εισακουσθούν οι δημότες; Υπάρχουν Αρχιτέκτονες της περιοχής που γνωρίζουν άριστα της περιβαντιλογικές συνθήκες. Ήμαστε υπουργοί και ό,τι σκατά αποφασίσουμε δεν φέρνουμε καμία ευθύνη. Να τσιμεντώσουμε τα πάντα. Λεφτά για το Κράτος. Τάχα. Ο ντόπιος να το βουλώσει. Δεν έχει δικαίωμα ελεύθερης και δημοκρατικής έκφρασης. Δεν ορίζει τίποτα. Αυτή και μόνη η συμπεριφορά έχει γονατίσει τον Έλληνα φορολογούμενο.

Ντίνος

Τόσα χρόνια τι έκαναν οι Δήμαρχοι και το θυμήθηκαν τώρα ; Για να κάνουν αντιπολίτευση Δεν ντρέπονται να πουν κάθε ανοησία.

Νικ

Δήμαρχε για τι σκοπό χρειάζεσαι τη Μαρίνα ? Μήπως για αγκυροβόλιο σκαφών λάθρο εισβολέων? Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ, δεν κάνεις ούτε για πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου ορεινού χωριού.

Mik

Καλά πληρώστε κανα φόρο πρώτα εσείς μετα επαγγελματικά σκάφη, όλα "μαυρα" στο εξωτερικό τα χρήματα...εχετε μετατρέψει τη χώρα σε μια τεράστια @έστρα για τους ξένους και από ανταποδοτικά ωφέλη μηδέν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

rio_adirio

Ο άντρας με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει λόγω ερωτικής απογοήτευσης που σε συνδυασμό με την πρόσφατη απώλεια της μητέρας του, επιδείνωσε την ήδη βεβαρυμένη ψυχολογία του

skai_ex

«Οι αρχές πρέπει να ανακαλύψουν τους ενόχους και όλοι πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές και να ενισχύσουμε το κλίμα διαλόγου αποφεύγοντας την ακραία πόλωση και τη στοχοποίηση ανθρώπων και Μέσων» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος

katsifas_ar

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η ΕΛΑΣ χρησιμοποίησε την ίδια ακριβώς μέθοδο με αυτή που χρησιμοποιούσε η Sigurimi κατά των Ελλήνων την εποχή της δικτατορίας, για να σκοτώσει τον χαρακτήρα του παιδιού μας» γράφουν στην επιστολή τους και ζητούν παρέμβαση Τσίπρα για τη διαλεύκανση της δολοφονίας

4
skai2

Σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές, καθώς από την ισχύ τη βόμβας, έσπασαν τζαμαρίες γραφείων εργαζομένων, από τον πρώτο έως τον πέμπτο όροφο του κτηρίου, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί

1