ΠΟΜΙΔΑ: Πρέπει να πάρει τέλος ο ΕΝΦΙΑ

POMIDA

«Η ετήσια καταλήστευση των ιδιοκτητών ακινήτων μέσω του ψευδεπίγραφου "Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων - ΕΝΦΙΑ" ο οποίος είναι διπλός για όσους έχουν κάτι παραπάνω από μιά μεσαία κατοικία, και οποίος μετέτρεψε την ιδιωτική ακίνητη περιουσία από δικαίωμα, σε ασήκωτο βάρος, πρέπει να πάρει τέλος», αναφέρεται στην ανακοίνωση

Κατά του ΕΝΦΙΑ στρέφεται με ανκοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, αναφέροντας ότι «μετέτρεψε την ιδιωτική ακίνητη περιουσία από δικαίωμα, σε ασήκωτο βάρος», δηλώνοντας ότι «πρέπει να πάρει τέλος». Απευθυνόμενη στους πολιτικούς αρχηγούς, η ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ προτείνει μέτρα που κρίνει ως «εφικτά και απολύτως επιβεβλημένα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η ετήσια καταλήστευση των ιδιοκτητών ακινήτων μέσω του ψευδεπίγραφου "Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων - ΕΝΦΙΑ" ο οποίος είναι διπλός για όσους έχουν κάτι παραπάνω από μιά μεσαία κατοικία, και οποίος μετέτρεψε την ιδιωτική ακίνητη περιουσία από δικαίωμα, σε ασήκωτο βάρος, πρέπει να πάρει τέλος!

Εν όψει φορολογικών εξαγγελιών σας στην επερχόμενη ΔΕΘ που θα αφορούν και τον ΕΝΦΙΑ, και εν όψει του ότι η πλήρης κατάργησή του παρίσταται ως δημοσιονομικά αδύνατη, για την αποκατάσταση στοιχειώδους φορολογικής λογικής & αναπτυξιακής προοπτικής, η ΠΟΜΙΔΑ που διαθέτει εμπειρία πολλών δεκαετιών στο θέμα, σας προτείνει την υιοθέτηση των εξής εφικτών και απόλυτα επιβεβλημένων μέτρων:

Σταδιακή μείωση του δημοσιονομικού ζητούμενου από τον ΕΝΦΙΑ στο 50% του σημερινού, σε μια τετραετία, κατά ποσοστό 20% το πρώτο έτος (που ισοδυναμεί με διαγραφή της τελευταίας δόσης) και μετά κατά 10% ετησίως!

«ΕRGA OMNES» μείωση του ΕΝΦΙΑ! Όποια μείωση υιοθετηθεί, θα είναι πράγματι δίκαιη και αποτελεσματική μόνον αν θα αφορά εξ ίσου ποσοστιαία όλους τους φορολογουμένους, χωρίς αποκλεισμό ή δυσμενή μεταχείριση καμιάς κατηγορίας τους, και ιδιαίτερα εκείνων που πλήρωσαν τα περισσότερα κατά τα χρόνια της κρίσης και συνεπώς την έχουν ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλον γιατί κινδυνεύουν με κατασχέσεις και ποινικές διώξεις!

Κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου και της σκανδαλώδους φοροασυλίας της εκτός σχεδίου γης. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κυβέρνηση που ενδιαφέρεται πραγματικά για την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της οικονομίας θα πρέπει να καταργήσει άμεσα τον «συμπληρωματικό φόρο» που αφορά τις περιουσίες άνω των 250.000€ και ανέρχεται συχνά σε ποσά έως και 5πλάσια του κυρίως φόρου! Ο φόρος αυτός επιβλήθηκε για να φοροαπαλλαγεί σκανδαλωδώς η τεράστιας αξίας εκτός σχεδίου γη της χώρας μας, με αποτέλεσμα την δραματική απαξίωση της αστικής ιδιοκτησίας, την οικοδομική και επενδυτική απραξία στη χώρα μας, καθώς και την ανεργία και το μαρασμό στους σχετικούς κλάδους της οικονομίας μας! Συνεπώς αν η εκτός σχεδίου γη πληρώσει 3-5€ το στρέμμα ετησίως, όπως έπρεπε εξ αρχής, αντί για το 1€ που «πληρώνει» σήμερα, αυτό θα υπερεπαρκέσει για την πλήρη κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου!

Συμπερασματικά ο μοναδικός στόχος κάθε παρέμβασης σε ένα φόρο-«Γολιάθ» όπως ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να είναι η σύμμετρη ανακούφιση όλων των φορολογουμένων, με παράλληλη διεύρυνση της φορολογικής του βάσης και όχι με συρρίκνωσή της σε μια προσπάθεια ψηφοθηρίας με αποκλειστικά μικροκομματικά κριτήρια, η οποία όμως θα καταλήξει σε αναπόφευκτο και παταγώδες δημοσιονομικό "Βατερλώ"!»

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Εύγε Αντωνάκη

Ο ΕΝΦΙΑ είναι ο εφιάλτης του κουτοπόνηρου ελληναρα που επένδυσε σε ακίνητα.

Ευρωλαγνος

Δε πειράζει όσο έχουμε ευρώ να πληρώνουμε ας βάλουν κι άλλους φόρους.Ναι σε όλα με κάθε κόστος.Οποιος δεν θέλει ΕΝΦΙΑ να πάει στη Κορέα και στη Βενεζουέλα.Σκασμος και πληρώστε.

Κωνσταντίνος

Το μοναδικό επίθετο που ταιριάζει και στους νυν κυβερνώντες είναι το "ΦΑΣΙΣΤΕΣ". Κανένα άλλο! Τσίπρα είσαι ένας κοινός απατεώνας και ένας αριστερός φασίστας και τίποτε λιγότερο...

Απλη...διαπίστωση!

Με διαπιστώσεις-ανακοινώσεις δεν γίνεται ...δουλειά! Είναι ολοφάνερο ότι οδηγούν τους νοικοκυραίους ιδιοκτήτες σε ξεπούλημα των περουσιών τους αφού κάποια στιγμή με τόση μείωση εσόδων...δεν θα υπάρχουν χρήματα για όλους αυτούς τους χαρατσοφόρους...Το Σχέδιο ειναι οργανωμένο και προχωράει πολυ καλά η ολοκλήρωση του από ντόπιους και ...ξένους τοκογλύφους......

dim

Δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερο σκάνδαλο από τον ΕΝΦΙΑ, ίσως ο τωρινός ΕΦΚΑ. Ζούμε τον απόλυτο εκβιασμό χωρίς διέξοδο. Ο πολίτης δεν έχει καμία προστασία ενώ σε αυτόν τον οικονομικό πόλεμο θα υπάρχουν θύματα. Προφανώς πρέπει να πληρώνουμε φόρους αλλά με βάση μια λογική και όχι με ότι κατέβει στην καρκάλα του οποιουδήποτε ανίδεου ηλιθίου για να βουλώσει τρύπες. Ο ΕΝΦΙΑ είναι αυθαίρετος, αντισυνταγματικός, αντιδημοκρατικός για να καλύψει τα "γούστα" των δανειστών οι οποίοι απέτυχαν παταγωδώς μαζί με τους νεοέλληνες φωστήρες να συλλέξουν το μαύρο χρήμα, να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, την παραοικονομία, τη διαφθορά, τη διαπλοκή. Νόμιζαν υποθέτω ότι προωθώντας το πλαστικό χρήμα θα διόρθωναν κάτι ... έκαναν λοιπόν μια τρύπα στο νερό, μόνο τις τράπεζες ευνόησαν. Το ανησυχητικό είναι ότι ο έλληνας δεν έχει πλέον καμία δυνατότητα/διάθεση/δύναμη διαμαρτυρίας με δημοκρατικό πάντα τρόπο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nammos_ar

Πρόταση για 40 εκατ. ευρώ έκανε ο Ισραηλινός μεγαλοεπιχειρηματίας Τέντι Σάγκι στον βασικό ιδιοκτήτη του «Nammos» της Μυκόνου Γιάννη Παπαλέκα, ο οποίος, όμως, θεωρεί την προσφορά χαμηλή και ζητάει πάνω από 80 εκατ. ευρώ

murder_ar

Στο μικροσκόπιο τα ηλεκτρονικά ίχνη που έχει αφήσει ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς στα social media και τα sites γνωριμιών όπου «αλίευε» τα θύματά του - Φόβοι για πολλά θύματα του διεστραμμένου δολοφόνου - Κανένα ίχνος της εξάχρονης

gavroglou_ar

Ο Κώστας Γαβρόγλου έκανε δεκτές τροπολογίες βουλευτών για ίδρυση νέων τμημάτων που θα λειτουργήσουν από φέτος - «Σβήνουν» τα ΤΕΙ από τον ακαδημαϊκό χάρτη - Έρχονται οι «πράσινες» σχολές - Αντιδρούν οι πανεπιστημιακοί - Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε η ΝΔ