Τέταρτη μέρα μάχης με τη φωτιά στα Γεράνεια Όρη - Ποια είναι τα ενεργά μέτωπα στην Ελλάδα

Τέταρτη μέρα μάχης με τη φωτιά στα Γεράνεια Όρη - Ποια είναι τα ενεργά μέτωπα στην Ελλάδα

Υπό έλεγχο οι φωτιές στο Ζεμενό και στην Καμάριζα

pirosbestiki-geraneia
Για τέταρτη μέρα παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στα Γεράνεια Όρη, προσπαθώντας να κατασβέσουν τις διάσπαρτες εστίες φωτιάς που ακόμα «ξεπηδούν» στην περιοχή.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 176 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 9 ΟΤΑ, 10 υδροφόρα, τρία μηχανήματα έργου και 37 άτομα πεζοπόρο.

Μέχρι στιγμής, στα Γεράνεια Όρη και στην Κινέτα έχουν καεί 19.233 στρέμματα βλάστησης, μια τεράστια οικολογική καταστροφή που θα επηρεάζει για χρόνια την περιοχή.

Φωτιά και στην Κύθνο

Απο κεραυνό φαίνεται να ξεκίνησε η πυρκαγιά που ξέσπασε εχθές το βράδυ, γύρω στις εννέα, στην Κύθνο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της περιοχής.

Η φωτιά ξεκίνησε στην ορεινή περιοχή Αγία Ειρήνη, βόρεια της χώρας, σε σημείο με χαμηλή βλάστηση και σύντομα επεκτάθηκε. Αργά το βράδυ εμφανίστηκε ένα ακόμη μέτωπο σε κοντινή περιοχή. Στο νησί επιχειρούν αυτή τη στιμή ένας πυροσβέστης με ένα πυροσβεστικό όχημα, τέσσερις εθελοντές με υδροφόρες και ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα που κατέφθασε με σκάφος του Λιμενικού από την Τήνο.

Υπό έλεγχο οι φωτιές στο Ζεμενό και στην Καμάριζα

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά στο Ζεμενό Κορινθίας, που επίσης μαινόταν για πολλά 24ωρα.

Επίσης, ο κίνδυνος έχει περάσει και στην Καμάριζα Αναβύσσου, όπου ξέσπασε εχθές πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση. Η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και δεν κινδυνεύουν οι κοντινές κατασκηνώσεις που βρίσκονται στην περιοχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης