Φωτιά στο Μάτι: 11 τραυματίες στην Εντατική - Μεγάλη ανάγκη για αίμα

nosokomeio_arthroo

Συνολικά 71 ενήλικες και τέσσερα παιδιά νοσηλεύονται σε οκτώ νοσοκομεία της Αττικής κυρίως με εγκαύματα από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική - Έκκληση για αίμα κάνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Σε οκτώ νοσοκομεία της Αττικής νοσηλεύονται οι τραυματίες που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας στο Μάτι. Σύμφωνα με την τελευταία (χθεσινή) ενημέρωση από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), νοσηλεύονταν συνολικά 71 ενήλικες σε νοσηλευτικά ιδρύματα, εκ των οποίων οι 11 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), και τέσσερα παιδιά στο Παίδων «Αγία Σοφία».


Στη συντριπτική πλειονότητα τους πρόκειται για Έλληνες – έχουν δηλωθεί τρεις αλλοδαποί, ένας Αλβανός, ένας Βούλγαρος και ένας Άγγλος. Την περασμένη Τρίτη είχε διακομιστεί και μία Ιρλανδή, η οποία στη συνέχεια ζήτησε να νοσηλευτεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Σε ό,τι αφορά το φύλο η αναλογία νοσηλευόμενων ανδρών – γυναικών είναι ισοδύναμη, δηλαδή υπάρχουν τόσες γυναίκες όσοι και άνδρες τραυματίες. Όλοι είναι εγκαυματίες.


Ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών βρίσκεται στον «Ευαγγελισμό», που δέχθηκε και τον μεγαλύτερο αριθμό τραυματιών τις δραματικές ώρες της πυρκαγιάς. Στον «Ευαγγελισμό» νοσηλεύονται πλέον 20 ασθενείς και άλλοι 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Κατά πληροφορίες, ο νεότερος ασθενής είναι 25 χρόνων και ο μεγαλύτερος 85 χρόνων.


Στο «Σισμανόγλειο» νοσηλεύονται 15 άνθρωποι και ένας στο διασυνδεόμενο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ». Στο «Θριάσιο» διακομίστηκαν 10 εγκαυματίες και ένας εισήχθη και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Στο νοσοκομείο ΚΑΤ παραμένουν για νοσηλεία 7 εγκαυματίες και άλλοι τέσσερις στη ΜΕΘ. Τέσσερις άνθρωποι βρίσκονται στο νοσοκομείο «Αττικόν» και άλλοι τρεις στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».


Στο Παίδων «Αγία Σοφία» βρίσκονται τέσσερα παιδιά – έχουν πάρει εξιτήριο 19.


Στα περισσότερα περιστατικά υπάρχει ανάγκη για αίμα ή παράγωγά του, και για το λόγο αυτό το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) απευθύνει πρόσκληση προς όσους μπορούν να δώσουν αίμα να επισκεφθούν τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας του ΕΣΥ στην Αττική. Το ΕΚΕΑ έθεσε σε διευρυμένο ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 8μμ τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των νοσοκομείων «Ελπίς», «Θριάσιο», «Σισμανόγλειο» για όλη την εβδομάδα. Την ίδια απόφαση έλαβαν και οι υπεύθυνοι των άλλων νοσοκομείων της Αττικής προκειμένου να συλλεχθεί η αναγκαία ποσότητα αίματος ώστε να καλυφθούν και οι πυρόπληκτοι αλλά και όλοι οι άλλοι ασθενείς στο ΕΣΥ.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Ότι να ναι εκει στο Θεμα

Η ενημέρωση σ

Τί έπαθες καλέ;

Ναιιιιι; Μπροοοοος; Δε σας ακούμε! Πάρτε το *0*!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

naxos

Είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται τόσο παλαιά πολιτισμική δραστηριότητα στο Κεντρικό Αιγαίο, κατά τη Μέση Πλειστόκαινο περίοδο - Νέα δεδομένα δείχνουν πως το Αιγαίο ήταν προσβάσιμο στους αρχαϊκούς και πιο σύγχρονους ανθρώπους δεκάδες χιλιάδες χρόνια νωρίτερα από ό,τι θεωρείτο προηγουμένως

6