Βοήθεια 10 εκατ. ευρώ από την Κύπρο για τους πυρόπληκτους της Αττικής

0000_Anasta

Με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου και σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό - Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζος

«Είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Η σκέψη, η ψυχή και η καρδιά μας είναι συνεχώς στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν» είπε ο Κυριάκος Κενεβέζος, πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα σχολιάζοντας την πρωτοβουλία για την οικονομική ενίσχυση των Ελλήνων πυρόπληκτων με 10 εκατ. ευρώ. 


Ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Κυριάκος Κενεβέζος


Τη σχετική απόφαση έλαβε το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου, σε συνεδρίασή του υπό την προεδρία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι «μπροστά στην τεραστίων διαστάσεων καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Αττική, η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας εκφράζει βαθύτατη θλίψη και συλλυπητήρια για τους νεκρούς, ελπίδα για την ανεύρεση προσώπων που ακόμα αγνοούνται και ευχές για την αποθεραπεία των τραυματιών».

Ταυτόχρονα, το Υπουργικό Συμβούλιο, με εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και μεθερμηνεύοντας και τα αισθήματα αλληλεγγύης που πηγαία εκδηλώνονται από τον κυπριακό λαό αποφάσισε σήμερα:

- Να ανοίξει ειδικός λογαριασμός από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου όπως και σε εμπορικές τράπεζες.
- Να κατατεθεί σε αυτό τον λογαριασμό συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας ύψους 10 εκ. ευρώ.
- Η κυβέρνηση της Κύπρου καλεί τόσο τον επιχειρηματικό κόσμο όσο και το ευρύτερο κοινό, τους πολίτες που το επιθυμούν για να βοηθήσουν και θέλουν να συνεισφέρουν, να καταθέτουν χρηματικές εισφορές σε αυτούς τους λογαριασμούς, στοιχεία για τους οποίους θα δοθούν στη συνέχεια.
- Οποιαδήποτε οργανωμένα σύνολα και φορείς θέλουν να διοργανώσουν εκδηλώσεις για τη συλλογή χρηματικής βοήθειας για τα θύματα και τις πληγείσες περιοχές προτρέπονται, εφόσον το επιθυμούν, να καταθέτουν σε αυτούς τους λογαριασμούς.
- Το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί σε συγκεκριμένα έργα και δράσεις για την ανακούφιση των θυμάτων και τη στήριξη τους μετά από συνεννόηση που θα γίνει με την Ελληνική Κυβέρνηση.


Το tweet του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων της Αττικής:

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Άλκηστις

Να μοιραστούν στον κόσμο με κάποιον άλλο τρόπο.Αλλιώς θα φαγωθούν από τούς συριζαίους.

ΣΟΚ

Κύπριοι μην δώσετε φράγκο, τα χρήματα θα χαθούν(φαγωθούν δηλαδή)όπως έγινε στην Ηλεία το 2007..........στο ''ξεκοκάλισμα'' τέτοιων δώρων εμείς οι Έλληνες είμαστε πρώτοι.

Woody

Οι Κύπριοι να μη δώσουν φράγκο. Θα τα φάνε οι του ΣΎΡΙΖΑ. Φτιάξτε τα οι ίδιοι με απευθείας αναθέσεις και δωρίστε τα. Τζάμπα αλλιώς θα πάνε τόσα χρήματα... Κρίμα...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kar65

Βασική αποστολή του πατέρα Αλέξανδρου Καρλούτσου θα είναι ουσιαστικά το fund raising, δηλαδή η συλλογή των απαραίτητων πόρων για την ενίσχυση του όλου έργου, κοινωνικού, φιλανθρωπικού και άλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής