Οροθετική δάγκωσε νοσηλευτή μέσα στο Δρομοκαΐτειο

dromokaiteio_arthro

Έχει διαγνωστεί με ηπατίτιδα C και με τον ιό HIV - Επιτέθηκε στους νοσηλευτές που προσπαθούσαν να τη σταθεροποιήσουν και δάγκωσε τον έναν εξ αυτών - Ο νοσηλευτής άρχισε να λαμβάνει προληπτική φαρμακευτική αγωγή

Οροθετική, τοξικομανής νοσηλευόμενη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο δάγκωσε νοσηλευτή! Το θλιβερό – όσο και επικίνδυνο- περιστατικό που συνέβη στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο την περασμένη εβδομάδα είναι απολύτως ενδεικτικό των σκληρών συνθηκών υπό τις οποίες παρέχουν υπηρεσίες ψυχικής υγείας οι εργαζόμενοι, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), αποκαλύπτοντας το συμβάν με σημερινή ανακοίνωσή της.

Η ασθενής η οποία νοσηλευόταν στο λεγόμενο Τμήμα Ευεργετών του νοσοκομείου, είχε εισαχθεί με εισαγγελική εντολή. Είναι επί χρόνια χρήστης ουσιών, διαγνωσμένη πλέον με ηπατίτιδα C και με τον ιό HIV. Δυστυχώς δεν ήταν η πρώτη φορά που χρειάστηκε νοσηλεία σε ψυχιατρικό νοσοκομείο – η τελευταία ακούσια νοσηλεία έγινε, κατά πληροφορίες, διότι έβαλε φωτιά στο σπίτι όπου κατοικεί η μητέρα της. Το ότι δεν θα ήταν εύκολη η νοσηλεία της ήταν προφανές για το προσωπικό του νοσοκομείου. Ωστόσο, ουδείς μπορούσε να προβλέψει την τροπή της υπόθεσης, όταν κλήθηκαν νοσηλευτές και από άλλα τμήματα να συνδράμουν για την σταθεροποίησή της καθώς ήταν πολύ ανήσυχη, σχεδόν διεγερτική. Αντιστεκόμενη και επιτεθέμενη κατά των νοσηλευτών που προσπαθούσαν να τη σταθεροποιήσουν, δάγκωσε τον έναν εξ αυτών! Το γεγονός ότι έχει βαρύ ιικό φορτίο κινητοποίησε αμέσως το νοσοκομείο. Ο νοσηλευτής άρχισε να λαμβάνει προληπτική φαρμακευτική αγωγή για τυχόν μόλυνσή του με τον ιό του  HIV.

Η υποστελέχωση και η εντατικοποίηση της εργασίας στο Δρομοκαΐτειο έχει επισημανθεί και καταγγελθεί από τους εργαζόμενους πολλές φορές. Η τεράστια αύξηση στη ζήτηση υπηρεσιών υγείας έχει οδηγήσει το ελάχιστο προσωπικό που συνεχίζει να υπηρετεί στο Νοσοκομείο στα όρια της ψυχικής και σωματικής εξάντλησης. Πέραν όμως του καθημερινού εξαντλητικού εργασιακού Γολγοθά το προσωπικό καλείται να αντιμετωπίσει και τη βία, λεκτική και σωματική, από τους νοσηλευόμενους νοσοκομείο – νοσηλευόμενους που στην πλειονότητά τους μπαίνουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα με εισαγγελική εντολή.

«Ένα εκρηκτικό μείγμα νοσηλευομένων που αποτελείται από έντονα διεγερτικούς, παραβατικούς ασθενείς, χρήστες τοξικών ουσιών και προβαίνουν λόγω της ψυχικής τους κατάστασης σε πράξεις βίας καθημερινώς έναντι των εργαζομένων, είναι η καθημερινότητα που καλούνται να διαχειριστούν οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

H ΠΟΕΔΗΝ καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αντί να προγραμματίζει τη συρρίκνωση του ψυχιατρικού νοσοκομείου, να θωρακίσει το Δρομοκαϊτειο με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να υπάρχει δυνατότητα για παροχή ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας με αξιοπρέπεια και ασφάλεια. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας διοργανώνει την Τρίτη 12/6/18, στις 9.00π.μ, συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από τη Βουλή με αποκλεισμό τη Βασιλίσσης Σοφίας.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

1

karampina

Πρακτικός

Αμολήστε την σε κανένα χοτ-σποτ να "ανακουφίσει" τα ταξικά μας αδέρφια, να την "ανακουφίσουν" και αυτοί.

ΒΑΓΓ ????

ΒΑΓΓ- ιτσα ΓΙΑΤΙ ΔΑΓΚΩΝΕΙΣ και θα παρεις και αλλους στο λαιμο ΣΟΥ ???????

Τάσος

Θυμηθείτε τις οροθετικές για τις οποίες έγινε χαμός απο την αριστεράντζα, οταν ανακοίνωσαν τα στοιχεία τους.

ΑΜΝΗΣΙΑ

Πρόσεξε την επιλεκτική αμνησία καλπάζει.

πως ??

ΟΡΟΘΕΤΙΚΗ ???? Ο ΒΑΓΓ θα ηταν !!!________

Χαχαχα

Πιο μικροαστικο αρθρο μονο στην αυριανη της δεκαετιας του 90...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης