Κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας ετοιμάζει η «Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας», με αφορμή τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος των Σκοπίων.
Τα μέλη της Επιτροπής, που συστάθηκε από τα συντονιστικά όργανα των δύο μεγάλων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν ήδη προχωρήσει σε σειρά επαφών με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οπως δηλώνουν τους έχουν ζητήσει «να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας».
Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Σκάι, ο Μιχάλης Πατσίκας, ένας εκ των διοργανωτών, υπενθύμισε την ημερομηνία της κινητοποίησης (6 Ιουνίου) και υπογράμμισε ότι όλη η Μακεδονία θα είναι στο μεγάλο συλλαλητήριο. «Τα συλλαλητήρια δεν θα γίνουν σε Θεσσαλονίκη Αθήνα, αλλά στους μεγαλύτερους δήμους». Χαρακτηριστικά, ανέφερε πόλεις που θα συμμετέχουν: Η Πέλλα ως σημείο αναφοράς, η Εδεσσα, η Πτολεμαϊδα, Καστοριά, Φλώρινα.
«Θα είναι πολύ εύκολο για κάθε πολίτη, σε κάθε πατριώτη να βγει στο δρόμο και να διαδηλώσει στην πόλη του, έτσι ώστε να προτάξει την αντίθεσή του κατά της παραχώρησης του ονόματος. Συντονιστές είμαστε εμείς, η Επιτροπή Αγώνα», σημείωσε.
«Μητροπολίτες, δήμαρχοι θα είναι ανάμεσα στους ομιλητές, θα μπουν μπροστά για να πάρουν το λόγο. Θέλουμε να ξεσηκώσουμε όλη τη Μακεδονία. Τα δύο ψηφίσματα που παραδώσαμε στον πρωθυπουργό έλεγαν κάτι συγκεκριμένο, ότι δεν δίνουμε το δικαίωμα στην κυβέρνηση να παραχωρηθεί το όνομα. Υπάρχει μια υποκρισία από την πολιτική πλευρά. Εδώ μιλούν όλοι για σύνθετη ονομασία. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Καμία παραχώρηση στο όνομα Μακεδονία. Η αντιπολίτευση κρύβεται πίσω από κυβέρνηση».
«Σε όλη την Ελλάδα θα γίνουν συλλαλητήρια συμπαράστασης. Δεν είμαστε ετερόκλητος στόχος. Οφείλει ο Πάνος Καμμένος και οι βουλευτές του που καταψηφίζουν να παραιτηθούν και να πέσει η κυβέρνηση. Όλοι οι βουλευτές οφείλουν να κάνουν το χρέος τους και να ακούσουν τον ελληνικό λαό», κατέληξε.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι