Ειδικό Δικαστήριο για τον Χουλιαράκη θέλουν οι συνταξιούχοι ένστολοι!

xouliarakismesa

Τον κατηγορούν για παράβαση καθήκοντος από πρόθεση, καθώς δεν σταμάτησε την παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης από τις συντάξεις - Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου την έχει κρίνει αντισυνταγματική

Την άρση ασυλίας και την παραπομπή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Χουλιαράκη στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος από πρόθεση, ζητούν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οι συνταξιούχοι ένστολοι, καθώς αρνείται να σταματήσει την παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης από τις συντάξεις, η οποία έχει κριθεί αντισυνταγματική από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Μάλιστα, ζητείται να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα είναι διαρκές και θα είναι διαρκές έως τη στιγμή που θα σταματήσει η παρακράτηση της εισφοράς αυτής από τις συντάξεις των στρατιωτικών. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χουλιαράκης δεν έχει βουλευτική ιδιότητα.

Πάντως, έχει ξεχειλίσει η αγανάκτηση, η καταπάτηση της αξιοπρέπειας, ο οικονομικός και κοινωνικός ευτελισμός τόσο των εργαζομένων όσο και των συνταξιούχων από τη μακροχρόνια οικονομική αφαίμαξη λόγω της ψήφισης των αλλεπάλληλων μνημονίων, αλλά και του πολιτικού εμπαιγμού.

Οι πολίτες άρχισαν πλέον να στρέφονται κατά των κυβερνώντων ομαδικά για την άρνησή τους να εφαρμόσουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν αντισυνταγματικές και παράνομες περικοπές μισθών, συντάξεων, εισφορών κ.λπ. που έγιναν από τη μνημονιακή πολιτική.

Οι δικαστές ήδη «προειδοποίησαν» τα μέλη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ότι εάν δεν εφαρμόσουν την απόφαση του Μισθοδικείου με την οποία δικαιώθηκαν για τις περικοπές των συντάξεών τους, όχι μόνο θα στραφούν σε βάρος τους για παράβαση καθήκοντος, αλλά θα αξιώσουν και αποζημιώσεις. Ακολούθησαν 4.673 γιατροί του ΕΣΥ, οι οποίοι διεκδικούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας αναδρομικά την επιστροφή των μειώσεων των αποδοχών τους για την 6ετία 2012-2018, όπως έχει γίνει με τη δικαίωση ομάδας γιατρών.

Τώρα ήρθε η σειρά των ένστολων να αξιώσουν την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης με την οποία δικαιώθηκαν για την εισφορά αλληλεγγύης, η οποία δεν εφαρμόζεται. Οι ένστολοι στρέφονται ποινικά κατά του κ. Χουλιαράκη, ο οποίος δεν δίνει εντολή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να εφαρμοστεί η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (244/2017) με την οποία κρίθηκε ότι οι κρατήσεις για την Εισφορά Αλληλεγγύης από τις συντάξεις είναι αντισυνταγματική και πρέπει να σταματήσει.

Δεν φτάνει μόνο αυτό, οι συνταξιούχοι ένστολοι, με πρώτο λαμπαδηδρόμο τον απόστρατο πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Σταμάτη, ζητούν από την Εισαγγελία να διαβιβαστεί αμελλητί η μηνυτήρια αναφορά στη Βουλή, σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και το άρθρο 86 του Συντάγματος, έτσι ώστε μετά την αναγκαία ψηφοφορία να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο (υπουργοδικείο) για παράβαση καθήκοντος από πρόθεση.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου τον Φεβρουάριο του 2017 έκρινε με απόφαση-πιλότο (πρότυπη δίκη) ότι η εισφορά αλληλεγγύης του νόμου 3865/2010 είναι αντίθετη σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων, όπως αυτή των άρθρων 4, 22 και 25. Ωστόσο, οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου επισήμαναν ότι στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας και για λόγους δημοσίου συμφέροντος, η εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας αρχίζει από την ημέρα δημοσίευσής της (10.2.2017) για όσους συνταξιούχους δεν έχουν προσφύγει στο Ε.Σ. Αντίθετα, ισχύει αναδρομικά μόνο για όσους έχουν προσφύγει στο Ε.Σ. και οι οποίοι έχουν δικαίωμα επιστροφής «των αχρεωστήτως παρακρατηθέντων ποσών» της εισφοράς αλληλεγγύης.

Με άλλα λόγια η παρακράτηση της επίμαχης εισφοράς από τις συντάξεις έπρεπε να είχε σταματήσει μετά τη 10η Φεβρουαρίου 2017 σε όλους τους συνταξιούχους, ενώ σε όσους είχαν προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο πρέπει να επιστραφούν τα ποσά που παρακρατήθηκαν.

Ετσι, οι συνταξιούχοι ένστολοι, με εξώδική δήλωση προς τον προϊστάμενο της γενικής διεύθυνσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διαμαρτυρήθηκαν για τη μη διακοπή της παρακράτησης και την επιστροφή των μη νομίμως παρακρατηθέντων ποσών μετά τις 10.2.2017.

Η απάντηση ήταν ότι έχει ενημερωθεί ο κ. Χουλιαράκης και αναμένονται σχετικές οδηγίες, οι οποίες, όμως, μέχρι τώρα δεν έχουν δοθεί.

Στη συνέχεια στάλθηκε εξώδικη διαμαρτυρία στον ίδιο τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, ενώ το παράνομο της μη συμμόρφωσής του προς την απόφαση του Ε.Σ. έχει επισημανθεί και με έγγραφο που απέστειλε ο Συνήγορος του Πολίτη στον κ. Χουλιαράκη.

Κατόπιν αυτών, στη μηνυτήρια αναφορά αναφέρεται ότι ο κ. Χουλιαράκης, αρνείται να εκτελέσει τα καθήκοντά του ως αναπληρωτής υπουργός, καθώς δεν συμμορφώνεται προς το άρθρο 95 του Συντάγματος, το οποίο ρητά υπογραμμίζει ότι το κράτος έχει την υποχρέωση να συμμορφώνεται προ τις δικαστικές αποφάσεις και η υποχρέωση αυτή γεννά ευθύνη σε όποιον αρμόδιο δεν συμμορφώνεται.

Με την άρνησή του αυτή ο κ. Χουλιαράκης επιδιώκει να βλάψει τα οικονομικά συμφέροντα των συνταξιούχων, με τη συνεχιζόμενη παράνομη παρακράτηση της εισφοράς να έχει επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στην αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

ΣΧΟΛΙΑ (84)

συνταξιουχος

και για ολες τις περικοπες που θα κανει θελει ειδικο δικαστηριο ο κατσαπλιας χουλιαρακης. οχι μονο των ενστολων. να ψαχτει και να γινει ερευνα πρν γινουν περικοπες. γιατι τα συριζαιοκουμμουνια οτι γουσταρουν κανουν.

demo

Ο θειος μου, συνταξιουχος στρατιωτικος απο την ηλικια των 50. Σημερα ειναι 84. Ο πατερας ενος φιλου μου βγηκε στη συνταξη απο την δεη επισης στα 50 του. Πεθανε πριν 5 μηνες στα 87 του. Τα συμπερασματα δικα σας καραβαναδες που δεν θελετε να δινετε και αλληλεγγυη. Ετσι κι αλλιως συντομα οι συνταξεις θα πανε στα 600 ευρω μαξιμουμ θελετε δεν θελετε κηφηνες.

δουλευω απο τα 18

αγράμματε ούτε την λέξη κηφήνας δεν ξέρεις να γράφεις όμως να προσβάλλεις ξέρεις όσους εργάζονται για να έχεις εσυ ήρεμο και ειρηνικό περιβάλλον να πετάς τις ηλίθιες εξυπνάδες σου . μην ανησυχείς , και ο Ερντογαν να μην κερδίσει τις εκλογές η Τουρκια μετά τις 21 Ιουνίου που θα παραλαβει τα F-35 θα επιτεθεί στην Ελλάδα γιατί θέλει ο ρωσος ασφαλή δίοδο για την μεσόγειο και η Τουρκία θέλει να αλλάξει την ΑΟΖ της . ετοιμάσου να τα πούμε από κοντά . περιμένω πως και πως να τα πούμε κατ'ιδιαν όταν θα γίνει η επιστράτευση

Χρήστος

Διποδο ερεχθους demo έχεις ρωτήσει τον θείο σου πόσες ώρες πέρασε στα στρατόπεδα που υπηρέτησε και σε ασκήσεις και καθεσε να μιλάς.Γιατί δεν μιλάς για τον εαυτό σου?τόσο είναι το μυαλό σου που τσιμπας στον κοινωνικό αυτοματισμό,ufo.

f-16

XA...XA εγώ στα.47....με 2.500 ευρώ,,!!

isonomia-isopolitia

Είναι κρίμα και ντροπή να στρέφεται μια κοινωνική/επαγγελματική ομάδα εναντίον άλλων. Αυτό θέλουν να πετύχουν οι εκάστοτε κυβερνώντες, τον κοινωνικό αυτοματισμό! Όσοι επέλεξαν τα Σώματα Ασφαλείας γνώριζαν εξ αρχής ότι δεν υπάρχει αμετάθετο, αλλά κι ότι ο μισθός είναι εξασφαλισμένος από πολύ νωρίς. Το ίδιο κι όσοι ακολούθησαν στρατιωτική καριέρα. Το δικαιότερο όλων ήταν τα 35-37 χρόνια υπηρεσίας για κάθε υπηρετούντα στο Δημόσιο και κατόπιν άμεση συνταξιοδότηση. Καμμία πρόωρη σύνταξη, παρά μόνο σε περιπτώσεις αναπηρίας. Ειδικό καθεστώς αμοιβών μόνο σε όσους υπηρέτησαν σε θέσεις υψηλού ρίσκου ζωής (πιλότοι, πυροσβέστες, ομάδα "Ζ", δίωξη ναρκωτικών κ.λπ.) και στους κληρονόμους όσων θυσίασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας για το Ιδανικό της Πατρίδας. Επίσης, να σταματήσει να πληρώνει τους φόρους της χώρας μόνο το 15% των Ελλήνων. Φόρος στο πραγματικά διαθέσιμο εισόδημα που ορίζεται από τη διαφορά εσόδων-εξόδων. Όπως στις ΗΠΑ. Για ότι ξόδεψα έχω πληρώσει ήδη ΦΠΑ 24%, που θα μπορούσε να μειωθεί στο 15%. Και με ενιαίο συντελεστή φόρου 25% στο υπόλοιπο εισόδημα, όλοι θα δαπανούσαν γιατί θα είχαν για να ξοδέψουν! Άμεση φορολογική επιβάρυνση 1.500€-3.000€ κάθε χρόνο στους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν εντοπιστεί συστηματικά να δηλώνουν εισοδήματα κάτω του ορίου των 10.000€, που δεν δικαιολογείται από τα χρόνια άσκησης της δραστηριότητας. Το μέτρο πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ από τον 05/2010 που η χώρα έγινε δουλοπαροικία! Ανηλεές κυνηγητό στη φοροδιαφυγή με εξοντωτικά πρόστιμα και πολυετείς καθείρξεις (κακούργημα). Κανείς δεν θα τολμούσε να κλέψει ("ο φόβος φυλάει τα έρημα"...)! Αν συμβούν όλα αυτά, δεν χρειάζονται εισφορές αλληλεγγύης, ΕΜΦΙΑ, ΕΦΚΑ, φορολογία μεγάλου πλούτου κ.λπ. Από το Σύνταγμα του 1975 αναφέρεται ότι ο καθένας εισφέρει σύμφωνα με τη φοροδοτική του ικανότητα. Πουθενά δεν γίνεται λόγος για μηδενικούς φόρους.

Έχιδνα

Δώστε τα πίσω στα λαμόγια να κάθονται & να κατακλεβουν απο αποθήκες προμήθειες να έχουν δωρεάν μεταφορά παντού επειδή δήθεν με προστατεύουν απο τον τουρκο. Αν δουν Τούρκο οπλισμένο θα κλασουν μαλλί!

ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ

Θλιβεροι Έλληνες, ποτέ δεν θα πάμε μπροστά ως έθνος....χολή για τους δικαστές,χολή για τους ένστολους,χολή για τους γιατρούς,χολη για τους συνταξιούχους,χολή για τους ελεύθερους επαγγελματίες,χολή ακόμα και για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους...ΕΛΕΟΣ!!Αναλόγως σε ποια κατηγορια εργαζομένων ανήκει ο καθένας μας και φυσικά ανάλογα ΠΑΝΤΑ με τα συμφέροντα μας,διαβαλλουμε τους υπόλοιπους... Επί του θέματος τώρα...προσέφυγαν οι συνταξιούχοι ένστολοι στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν...ΤΕΛΟΣ!ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;;;Πρέπει να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις από τους κυβερνώντες!πόσο δούλεψαν στη ζωή τους,πόσα χρηματα έπαιρναν εν ενεργεία και πόσα παίρνουν τώρα στη σύνταξή τους δεν έχει καμία σχέση... τόσα έτη υπηρεσίας οριζε το ελληνικο κράτος,τόσα δούλεψαν...τόσα χρήματα οριζε το ελληνικό κράτος,τόσα έπαιρναν...δεν τους τα χαριζαν...δεν τα άρπαζαν...ΤΟΣΑ ΗΤΑΝ!!Συνέλθετε Έλληνες και μην βγάζετε ο ένας τα μάτια του άλλου....

@@

Σιγά ρε έξυπνε, μας τάραξες στη......νομιμότητα. Και για να μη ξεχνιώμαστε, όλοι οι μη ένστολοι έδωσαν 2 χρόνια από τη ζωή τους για να υπηρετήσουν την πατρίδα, ενώ και τα 4 χρόνια σπουδών είναι εκτός εργασιακού βίου. Από που κι ως που οι ένστολοι μετράνε χρόνια υπηρεσίας από τα .......18 και δεν τους αφαιρούν τουλάχιστον τα ισόποσα;

Δύο χρόνια από τη ζωή σου

Δηλαδή είσαι τουλάχιστον 35 ετών...κρίμα!!γιατί μιλάς σαν είσαι 15...ως εργασία για τους ένστολους λογίζεται και η σχολή φοίτησης διότι αφενός πληρώνονται έστω x ποσο και αφετέρου γίνονται ψ κρατήσεις...επίσης,πηγες στρατό γιατί είναι υποχρεωτικό (άλλη κουβέντα αυτή,αλλά ήθελες να μας πεις τον πόνο σου)...τελος,δεν λογίζεται ως εργασία η φοίτηση σε ΤΕΙ και ΑΕΙ διότι δεν υπάρχει πληρωμή και κατά συνέπεια κρατήσεις για σύνταξή ή περίθαλψη...αυτά ανεγκεφαλε αεργε...πάρε τώρα 3 ευρώ από τη μαμάκα σου να πας για φρεντακι και άσε τις θεωρίες...

+1000

Ωωωωραιος ....

Εσύ

έκανες υπηρεσίες στη σκοπιά οταν σπουδαζες;;; τι θες δηλαδη;;; να μετρησει ο χρονος σπουδων σου ως εργασία; ; χα χαααα

Με.την.ιδια λογικη

Πες στο φιλο σου το Λαφα,.να.μην εδινε ΠΛΗΡΕΙΣ συνταξεις στη Δεη με.14 ετη υπηρεσιας. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ οι ενστολοι ειχαν και 25 ετη στην.πλατη τους οταν εβγαιναν με μειωμενη. Νταξει τρολακι?

Βλακάκο

Οι δοκιμοι αστυφυλακες ΔΕΝ σπουδαζουν και δεν κανουν φοιτητικη ζωάρα σαν του λογου σου. ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ. Σε τμηματα ή οπου αλλου διαταχθουν. Εννοειται οτι στα 55 πρεπει να φυγουν. Το δικαιουνται. Οποιος θυσιαζει τα νιατα του ΠΡΕΠΕΙ να εχει καλα γεραματα. Οι λοιποι που σπουδαζουν πανω στο αντικειμενο της χωνεμενης κοπριας ως τα 35 και μενουν με τη μαμακα,.καλο.ειναι να.τσακιστουν να.δουλεψουν.και να.μην φθονουν Σ.Α και ΕΛ.ΑΣ.

isonomia-isopolitia

Τα χρόνια των σπουδών μπορείς να τα συνυπολογίσεις στα συντάξιμα, εφ' όσον πληρώσεις εισφορές γι' αυτά. Που είναι το κακό; Γιατί να μη μετρούν τα χρόνια στην Ευελπίδων, την Ικάρων ή τις Αστυνομικές Σχολές; Εγώ δεν είμαι το χώρου τους, αλλά αν καταβάλλονται εισφορές γιατί όχι;

Ένστολος Κηφήνας

Mα για αυτό δεν πάμε μπροστά. Γιατί αντί να κάθεται η κάθε συντεχνία κατσαπλιάδων να κάνει την αυτοκριτική της για το σημερινό χάλι, ζητάει και τα ρέστα από πάνω.

stateofmonkeys

Καλά, μην τρελαίνεσαι κιόλας, δεν είναι οι Έλληνες αυτοί στους οποίους απευθύνεσαι, αλλά τα θλιβερά συριζο-τρολ που μπήκαν στη ζωή μας, ως δια μαγείας και ηλιθιότητας, μαζί με σούρεαλ τσιρποκαμμένους, μπαρτέντερ μπαφο-καρανίκες, ρουβίκωνες και λοιπά αναρχο-ανάπηρα, σενσουέλ Jason-Αντιγόνες, καλοθελήτριες MKO, άβατο εξαρχιστάν, κοινωνικές βουταρίες, καταργήσεις αξιολόγησης, αδήλωτα κομμουνιστικά εκατομμύρια, για να μην αναφέρουμε καν τα 100 δισ. τζόγο του μπον-βιβέρ γιανο-μπαρούφα που προσπαθεί πια απεγνωσμένα να γλυτώσει το στρατοδικείο που τον περιμένει την επόμενη μέρα.

Σωστά

Σωστά... και δεν είμαστε και ενστολοι

Δεν καταλαβαίνω τον κ. Χουλιαράκη.

Με μία μικρή αύξηση (8%-10%) του φόρου εισοδήματος όλων των φυσικών προσώπων μπορούν να ακυρωθούν όλες οι μνημονιακές μειώσεις μισθών και συντάξεων των Δημοσίων Λειτουργών και να τους διασφαλισθεί και πάλιν αξιοπρεπής διαβίωσις. Είναι τόσο απλό, που δεν καταλαβαίνω γιατί δεν εφαρμόζεται.

ειναι απλό

γιατι το θεμα δεν ειναι οι μνημονιακες υποχρεωσεις αλλά να φάνε και διορίσουν όσους περισσότερους δικους τους μπορουν. Γιατι νομιζεις οτι διαλεξαν τετοια μετρα? Από το εξωτερικό τους έδωσαν απο την πρώτη ώρα ότι μόνοι τους οι Συριζαιοι διάλεξαν περικοπές σε συντάξεις και υπέρμετρη φορολογία αντι να κόψουν από αλλου.

Φυσικό Πρόσωπο χωρίς ρυτίδες

Σοβαρά τώρα;

Βασιλης

Αν ηταν οι καθαρίστριες όμως;

Να

Μη βιάζονται , γιατί έχουν άλλοι σειρά πρώτα, πχ μαντηλάκιας , μπούλης, γιδοβοσκός κ.α !

Anonymous

Ένστολοι δεν πάτε καθόλου καλά, αφού πέρνατε σύνταξη στα 45-50,ποιος θα σας πληρώνει μεχρι τα 80; Έχετε καλό μυαλό αλλα δυστυχώς φτάνει μεχρι τα αρβυλά σας...!!

Σωστα

Αλλα δεν εχουμε προβλημα να πληρωνουμε δεητζηδες και ολυμπιακους με 14 ετη υπηρεσιας και πληρη συνταξη! Ουτε εχουμε προβλημα να πληρωνουμε συνταξη βουλευτων με 8 ετη θητεια.

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΜΑ ΥΠΟΘΕΣΩ (ΑΡΑΓΕ;...) ΟΤΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ (ΓΗΡΑΤΟΣ) ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 45 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩ;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kolonaki_main01

Η αστυνομία απέκλεισε την κυκλοφορία - Επί τόπου έσπευσαν στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και η Πυροσβεστική - Διαπιστώθηκε ότι ο χαρτοφύλακας περιείχε έγγραφα

1
xionia_main01

Με βροχές καταφθάνει το κύμα κακοκαιρίας στην Αττική - Χιονόστρωση προβλέπεται για την Θεσσαλονίκη - Ποιες περιοχές θα πληγούν από έντονες χιονοπτώσεις - Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας - Έως 10 Μποφόρ οι άνεμοι - Γιατί η Ωκεανίδα «ξεγέλασε»  τους επιστήμονες - Δείτε χάρτες

1