Καταδικάστηκαν για κατασκοπεία οι δύο Τσέχοι που φωτογράφιζαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Λήμνο
Το Δικαστήριο τους επέβαλλε ποινές φυλάκισης 18 μηνών - Οι Τσέχοι αρνήθηκαν ξανά τις σε βάρος τους κατηγορίες - Ισχυρίστηκαν ότι είναι προγραμματιστές και εργάζονταν για τη δημιουργία ενός στρατιωτικού παιχνιδιού προσομοίωσης
Ποινές φυλάκισης 18 μηνών για απλή κατασκοπία σε βαθμό πλημμελήματος επέβαλλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο βορείου Αιγαίου που συνεδρίασε στη Μυτιλήνη, σε δυο Τσέχους, που τον Σεπτέμβριο του 2012 συνελήφθησαν να φωτογραφίζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Λήμνο. Πρωτόδικα το δικαστήριο τους είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στον καθένα.
Οι δυο Τσέχοι είχαν συλληφθεί το Σεπτέμβριο του 2012 να φωτογραφίζουν και να βιντεοσκοπούν «ευαίσθητες» στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Λήμνο. Τόσο πρωτόδικα όσο και στη σημερινή Εφετειακή διαδικασία οι Τσέχοι αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες. Δηλώνοντας ότι εργαζόταν ως προγραμματιστές στην εταιρεία Bohemia Interactive και με αυτή την ιδιότητα είχαν συμμετάσχει στη δημιουργία ενός στρατιωτικού παιχνιδιού προσομοίωσης με επωνυμία «ARMA 3», που εκτυλίσσεται στη Λήμνο.
Στο νησί όπως δήλωσαν απολογούμενοι βρέθηκαν προκειμένου να επιβεβαιώσουν την ακρίβεια των δεδομένων του βραβευμένου παιχνιδιού που είχαν δημιουργήσει.
Η Toyota εξελίσσεται εδώ και 6 δεκαετίες μαζί με την ελληνική αγορά και τις ανάγκες των οδηγών, διαμορφώνοντας παράλληλα τη δική της πρόταση για το μέλλον της βιώσιμης αυτοκίνησης.
Η πρώτη παρουσία της ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου HELLENiQ ENERGY, στην κορυφαία διεθνή έκθεση superyachts στο Μονακό ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ως κορυφαίος προμηθευτής καυσίμων για το Marine και το yachting στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Δύο αρχηγοί που σήκωσαν τα μεγαλύτερα τρόπαια με τις Εθνικές τους ομάδες, δύο εμβληματικές μορφές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μία ξεχωριστή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη.