Καταδικάστηκαν για κατασκοπεία οι δύο Τσέχοι που φωτογράφιζαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Λήμνο

Καταδικάστηκαν για κατασκοπεία οι δύο Τσέχοι που φωτογράφιζαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Λήμνο

Το Δικαστήριο τους επέβαλλε ποινές φυλάκισης 18 μηνών - Οι Τσέχοι αρνήθηκαν ξανά τις σε βάρος τους κατηγορίες - Ισχυρίστηκαν ότι είναι προγραμματιστές και εργάζονταν για τη δημιουργία ενός στρατιωτικού παιχνιδιού προσομοίωσης

katadiki
Ποινές φυλάκισης 18 μηνών για απλή κατασκοπία σε βαθμό πλημμελήματος επέβαλλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο βορείου Αιγαίου που συνεδρίασε στη Μυτιλήνη, σε δυο Τσέχους, που τον Σεπτέμβριο του 2012 συνελήφθησαν να φωτογραφίζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Λήμνο. Πρωτόδικα το δικαστήριο τους είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στον καθένα.

Οι δυο Τσέχοι είχαν συλληφθεί το Σεπτέμβριο του 2012 να φωτογραφίζουν και να βιντεοσκοπούν «ευαίσθητες» στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Λήμνο. Τόσο πρωτόδικα όσο και στη σημερινή Εφετειακή διαδικασία οι Τσέχοι αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες. Δηλώνοντας ότι εργαζόταν ως προγραμματιστές στην εταιρεία Bohemia Interactive και με αυτή την ιδιότητα είχαν συμμετάσχει στη δημιουργία ενός στρατιωτικού παιχνιδιού προσομοίωσης με επωνυμία «ARMA 3», που εκτυλίσσεται στη Λήμνο.

Στο νησί όπως δήλωσαν απολογούμενοι βρέθηκαν προκειμένου να επιβεβαιώσουν την ακρίβεια των δεδομένων του βραβευμένου παιχνιδιού που είχαν δημιουργήσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης