«Βόμβα στον χώρο της υγείας» η υπόθεση με τα αντικαρκινικά φάρμακα, λέει η πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών

nosokomeio_0038

H Ματίνα Παγώνη ζητά την «παραδειγματική τιμωρία των ενόχων», επιρρίπτει ευθύνες και στις διοικήσεις των νοσοκομείων και καλεί τους ασθενείς να μην χάσουν την εμπιστοσύνη τους προς τα νοσοκομεία

Βόμβα στον χώρο της υγείας» χαρακτηρίζει το ζήτημα της παράνομης διακίνησης ογκολογικών φαρμάκων η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Ματίνα Παγώνη, με δήλωση της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η κ. Παγώνη ζητά την «παραδειγματική τιμωρία των ενόχων», επιρρίπτει ευθύνες και στις διοικήσεις των νοσοκομείων και καλεί τους ασθενείς να μην χάσουν την εμπιστοσύνη τους προς τα νοσοκομεία.

«Πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να επισπεύσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι, ενώ συγχρόνως να λειτουργήσουν τα Πειθαρχικά Συμβούλια των εμπλεκομένων και να διαγραφούν από τους κλάδους τους το συντομότερο δυνατόν. Βεβαίως ευθύνες έχουν και οι διοικήσεις των νοσοκομείων, οι οποίες είναι δυνατόν όλο αυτό το διάστημα να μη γνώριζαν τι συνέβαινε στο χώρο που διοικούν; Υποτίθεται ότι τοποθετήθηκαν στα νοσοκομεία νέες διοικήσεις για να επιτελούν καλύτερο έργο σε σύγκριση με τις προηγούμενες» σημειώνει η κ. Παγώνη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, τονίζει επίσης ότι «οι ογκολογικοί ασθενείς δεν πρέπει επ' ουδενί να χάσουν την εμπιστοσύνη τους προς τα νοσοκομεία, διότι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε όλους τους κλάδους υπάρχουν εξαιρέσεις και δεν είναι όλοι οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί και νοσηλευτές επιλήσμονες του όρκου τους».

Η ΕΙΝΑΠ, προσθέτει, «θα συνεχίσει να στηρίζει την σωστή λειτουργία των νοσοκομείων και την ενίσχυσή τους με μόνιμο προσωπικό».

« Ελπίζω», συνεχίζει η κ. Παγώνη «ότι από εδώ και στο εξής θα γίνεται καλύτερος έλεγχος στη διακίνηση των φαρμάκων των εσωτερικών και εξωτερικών ασθενών με παράλληλη δραστηριοποίηση των διοικήσεων, ούτως ώστε να επιτελούν το έργο για το οποίο έχουν διορισθεί».

Τέλος καλεί το Υπουργείο Υγείας «να αναλάβει τις ευθύνες του πάνω σε αυτό το θέμα».

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Νίκος

Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι επίορκοι, αλλά να τιμωρηθούν ακόμη χειρότερα όλοι οι Υπουργοί Υγείας και Διοικητές νοσοκομείων την τελευταία 20ετία, διότι η καταγραφή και ελεγχος των φαρμάκων και υλικών γίνεται με μπακαλοτέφτερα.

Νέμεσις

Ισόβια, για παραδειγματική τιμωρία. Τι θα γίνει με τους ασθενείς,που έπαιρναν ελλειπή θεραπεία; Είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί.

Dr Ελένη

Αυτή η απάτη συνεχίζεται εδώ και χρόνια, οπότε οι χιλιάδες ταλαίπωροι καρκινοπαθείς που λάμβαναν μειωμένες ενδοφλέβιες δόσεις απαραίτητων για την επιβίωση τους σκευασμάτων, κατά τους κύκλους χημειοθεραπείας, θα έχουν δυστυχώς καταλήξει. Αυτό σημαίνει πως το επίσημο κατηγορητήριο των διεφθαρμένων γιατρών πρέπει απαραίτητα να εμπλουτιστεί με "ανθρωποκτονίες εκ προμελέτης, με δόλο, κατά συρροήν".

Δρ Ελένη

Η συνδικαλίστρια της ΕΙΝΑΠ επιμένει να εμπιστευτούμε τα δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ, όπου παραμένουν ατιμώρητοι κι αναξιολόγητοι στα πόστα τους 4.500 διεφθαρμένοι γιατροί που υπερσυνταγογραφούσαν αχρείαστα πανάκριβα σκευάσματα της Novartis για παχυλές μίζες από τον τροφοδότη Ελβετικό τραπεζικό λογαριασμό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tos

Νέα μόδα τα νιόπαντρα ζευγάρια από την Ελλάδα που επιλέγουν την Τουρκία, πληρώνοντας από 2.500 ευρώ και άνω για να φωτογραφηθούν με φόντο τα εθνικά τους σύμβολα και τα σημαντικότερα αξιοθέατα της -Πως αντιδρούν οι ντόπιοι και τι συνέβη όταν ένας Τούρκος έβγαλε μαχαίρι για να τους ληστέψει...

poe-ta1

Στις 11 το συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στις 5 το απόγευμα συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ και Εργατικού Κέντρου Αθηνών, στις 18:30 η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ - Διαμαρτύρονται για διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου