LIVE

Κορωνοϊός

Κύκλωμα ογκολογικών φαρμάκων: Είκοσι μία συλλήψεις, τέσσερα τα αρχηγικά μέλη

nosokomeio-laikon

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα - Στους εμπλεκόμενους περιλαμβάνονται γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί και άλλα άτομα

Σε 21 συλλήψεις προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για την υπόθεση που αφορά το μεγάλο κύκλωμα παράνομης διακίνησης πανάκριβων φαρμακευτικών σκευασμάτων, στο οποίο εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών και άλλα άτομα.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος είναι τέσσερα, ένα εκ των οποίων κατοικεί μόνιμα σε ευρωπαϊκή χώρα. Οι δράστες διακινούσαν τα πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα, κυρίως σε χώρες του εξωτερικού, ενώ τα κέρδη τους ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ.

Το κύκλωμα, υπεξαιρούσε φάρμακα από δύο νοσοκομεία και τα διακινούσε στο εξωτερικό σε πολύ υψηλότερες τιμές. Η Οικονομική Αστυνομία, που πραγματοποιεί μεγάλη επιχείρηση από χθες το πρωί, έχει κατασχέσει σημαντικές ποσότητες φαρμάκων και διάφορα χρηματικά ποσά. Η παρουσίαση της υπόθεσης πρόκειται να γίνει σήμερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

«Κορυφή του παγόβουνου» οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα που θησαυρίζει με ογκολογικά φάρμακα


Στους κρίκους της μεγάλης αλυσίδας που συνδέει τα βρώμικα κυκλώματα και την παράνομη διακίνηση φαρμάκων με τον πόνο και την αγωνία των καρκινοπαθών, επικεντρώνονται οι έρευνες της Οικονομικής Αστυνομικής Διεύθυνσης. Τουλάχιστον δύο νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες στο μικροσκόπιο των αρμοδίων αρχών μετά από καταγγελίες για εξαγωγή από τα… νοσοκομεία αλλά και τη χώρα, παρανόμως σε κάθε περίπτωση, ακριβών νοσοκομειακών φαρμάκων για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Οι προσαγωγές δύο εργαζομένων από το Λαϊκό Νοσοκομείο, που αποκάλυψε χθες το protothema.gr, αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου σύμφωνα με εργαζόμενους του ίδιου νοσηλευτικού ιδρύματος, όπου υπάρχει μια από τις μεγαλύτερες ογκολογικές κλινικές της Αττικής. Πρόκειται για δύο βοηθούς νοσηλεύτριες, με αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας στο νοσοκομείο – η μία εργάζεται στην Κεντρική Μονάδα διάλυσης των κυτταροστατικών, δηλαδή των ογκολογικών, φαρμάκων, και η άλλη στο Ογκολογικό τμήμα του παραρτήματος του Λαϊκού, στην οδό Σεβαστουπόλεως.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι γυναίκες «συναντήθηκαν» με τους αστυνομικούς έξω από τα σπίτια τους και πήγαν συνοδευόμενες στον χώρο εργασίας τους και στη συνέχεια στην Ασφάλεια. Παράλληλα, κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησε ελέγχους στο φαρμακείο, τις αποθήκες και στις συνταγές μέσω των οποίων οι ογκολογικοί ασθενείς του Λαϊκού ελάμβαναν τα συγκεκριμένα σκευάσματα.

Το Λαϊκό μάλιστα τα τελευταία χρόνια βρισκόταν συχνά πυκνά στο προσκήνιο για τις ελλείψεις των ογκολογικών φαρμάκων και την απόγνωση που συνεπάγονταν για τους καρκινοπαθείς – ειδοποιούνταν αίφνης ότι δεν μπορούν να υποβληθούν σε θεραπεία.

Αποτελώντας έναν κρίκο της μακράς μελανής αλυσίδας αυτής της παράνομης διακίνησης φαρμάκων οι δύο εργαζόμενες φαίνεται πως «δένονται» με άλλους κρίκους όπως γιατρούς, φαρμακοποιούς, εργαζόμενους σε μεταφορική εταιρία και σε φαρμακαποθήκη.

Tο ότι η διακίνηση αφορούσε συγκεκριμένα φάρμακα, τα ογκολογικά, δεν θεωρείται καθόλου τυχαίο. Πρόκειται για φάρμακα υψηλού κόστους, 500 έως 1.500 ευρώ ανά σκεύασμα στη χώρα μας, αλλά με τιμή διπλάσια και τριπλάσια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το κέρδος για τους εμπλεκόμενους σε αυτή την παράνομη διακίνηση ήταν προφανώς μεγάλο. Ομοίως μεγάλη είναι και η ζημία για τα πολύπαθα νοσηλευτικά ιδρύματα που πλήρωναν από τους τσεκουρεμένους προϋπολογισμούς τους τις ακριβές ογκολογικές θεραπείες για τους ασθενείς των κλινικών τους.

Νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν στο protothema.gr πως τα ογκολογικά φάρμακα έβγαιναν από το νοσοκομείο πιθανόν με παράνομες συνταγογραφήσεις, πχ συνταγογραφούνταν συγκεκριμένος αριθμός σκευασμάτων που όμως δεν χορηγούνταν όλα στον ασθενή για τη θεραπεία του ή συνταγογραφούνταν φάρμακα σε ανύπαρκτο ασθενή.

Το «πλεόνασμα» των αντικαρκινικών φαρμάκων με τη συνεργασία και των άλλων κρίκων δηλαδή φαρμακαποθήκης και μεταφορικής διοχετευόταν σε χώρες της Ευρώπης όπου η τιμή τους ήταν πολύ συμφέρουσα αφήνοντας κέρδος σε όλους όσοι εμπλέκονταν.

Σχολιάζοντας τις προσαγωγές των δύο συναδέλφων του από το νοσοκομείο ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, κ. Τάσος Αντωνόπουλος, είπε στο protothema.gr: «Εμείς θέλουμε τη διερεύνηση σε βάθος. Εκτιμούμε πως οι δυο προσαγωγές είναι η κορυφή του παγόβουνου. Θεωρούσαμε πως η λειτουργία της κεντρικής ομάδας διάλυσης των κυτταροστατικών φαρμάκων διασφάλιζε τη διαδικασία. Ομως δυστυχώς βρήκαν τον τρόπο να το κάνουν».

Με παρέμβασή του στο μείζον αυτό ζήτημα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ζήτησε την «παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων» και υπογράμμισε πως «κανείς δεν δικαιούται να παίζει με το δημόσιο συμφέρον και την υγεία των ασφαλισμένων».

«Ανηθικότητα» καταλογίζει στους επαγγελματίες της υγείας αλλά και στους άλλους εμπλεκόμενους σε αυτή τη βρώμικη διακίνηση ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας (ΕΑΕ) και διευθυντής της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ) «Νίκος Κούρκουλος» του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος. «Είναι πράξη πολύ ανήθικη η παράνομη διακίνηση κάθε φαρμάκου που πληρώνουν τα νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία για τους Έλληνες ασθενείς. Μια πράξη τόσο επιζημία για το κράτος, αλλά και για τους ασθενείς που χρειάζονται τη θεραπεία τους. Με βάση όσα έγιναν γνωστά το καλό σενάριο είναι να μην διαφοροποιούνταν η δοσολογία και η διακίνηση να μην γινόταν σε βάρος της θεραπείας. Να εξάγονταν δηλαδή τα σκευάσματα εις βάρος των τόσο ασφυκτικών οικονομικών των νοσοκομείων. Σε κάθε περίπτωση η έρευνα πρέπει να φωτίσει όλες τις πράξεις και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι εμπλέκονται» ανέφερε στο protothema.gr ο κ. Φιλόπουλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (24)

aloha snackbar

Μακάρι να τους βρεί η αρρώστια να δουν τη γλύκα γιατί θεία δίκη δεν υπάρχει όσο για την ανθρώπινη εδώ γελάν και οι κότες. Τέτοιο σαθρό έθνος μόνο ναπάλμ το σώζει.

Karletos

....και κλεφτες.....και δολοφονοι...... Αυτα ειναι αποτελεσματα της ασυδωσιας....και της ατιμωρησιας.....που εχει επικρατησει εδω και πολλα χρονια σε ολους τους χωρους........υγειας...παιδειας....οικονομιας...... Ετσι καταντησαν τη χωρα του Ιπποκρατη....... .

xazoulis

Οταν συνειδητοποιησετε, πως η υγεια ειναι business και οχι αγαθο, τοτε δε θα σοκαρεστε, ουτε θα αγανακτητε, ουτε θα παραπονιεστε! Το ιδιο ισχυει και για την εκπαιδευση, αστυνομευση, στρατευμα, κλπ. Χωρις, λεφτα μονον οι δουλοι εργαζονται. Τα λεφτα βρωμιζουν τον ανθρωπο,... ειδικα αν ειναι παρα πολλα!!!

Με 100 μπουκαλάκια Herceptin

αγόραζαν διαμερίσματα οι ΔΥ.

ΔΥ

συνωμοσία των ιδιωτικών νοσοκομείων για να φοβίσουν και να κερδοσκοπήσουν σε βάρος του λαού. Ο λαός όμως ξέρει ότι μόνο οι ΔΥ αγωνίζονται για το καλό του.

ανδρεας

καλο θα ηταν να αναφερθει και το διαστημα που εκαναν το νταλαβερι για να διαπιστωσουμε ποιοι κυβερνουσαν και αν υπαρχουν και ευθυνες σε αλλους και αυτο για να κανονισει ο κοσμος τι θα ψηφισει και οχι βασει των μπουρδολογιων που μας λεει ο καθενας

ΛΑΜΟΓΙΣΤΑΝ

Αχρηστος λαος!!!! 10.000.000 κλεφτες!

"Αυτή η χημειοθεραπεία δεν με πείραξε...."

"δεν μου έπεσαν τα μαλλιά, δεν πονάω, δεν κάνω εμετούς" έλεγαν οι γυναίκες, οι γονείς μας......φυσικά αφού στην μπουκάλα δεν ήταν καθόλου ή ελάχιστο herceptin, avastin ήταν απλός φυσιολογικός ορός κλπ... Τα λαμόγια μάζευαν όλα αυτά και τα πουλούσαν έτσι οι ΔΥ κτίζουν σπίτια, σπουδάζουν τα παιδιά τους...ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ.

Πορωμένοι εγκληματίες

ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ!!!!!! Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ (ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ) ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ, ΕΠΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ (84ετών), ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΕΣΑΝ (ΟΥΤΕ ΤΡΙΧΑ) ΟΥΤΕ ΑΣΠΡΙΣΑΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ !!!!!!

Παντού χάος και καταστροφή

Τι να πρωτοπιάσουμε ... οικονομία ? συντάξεις ? μισθοί ? παιδεία ? υγεία (εδω γελάμε) ? δημοσια ασφάλεια ? μπαχαλάκηδες ? εξαρχεια ? άμυνα ? εξωτερική πολιτική ? ... κλπ ... Μια κυβερνηση τσίρκο .... ρε ούστ !

Συριζομυαλος

Ο Αδωνης φταιει. Γιατι δεν παραιτειται?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης