Γαβρόγλου για απόφαση ΣτΕ για τα Θρησκευτικά: Το κάνουν επίτηδες για να μην βαριόμαστε

gavroglou-mic-new

Προανήγγειλε προσλήψεις εκπαιδευτικών τον Οκτώβριο

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας το κάνει επίτηδες για να μην βαριόμαστε». Αυτό ήταν το σχόλιο του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου για την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο η απόφαση δεν έχει καμία επίπτωση στα μαθήματα αυτής της χρονιάς.

«Η ευθύνη για τη σύνταξη των προγραμμάτων σπουδών είναι της Πολιτείας» συμπλήρωσε ο υπουργός Παιδείας στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ σημειώνοντας ότι θα πρέπει, ζητήματα όπως αυτό της διδασκαλίας των θρησκευτικών, να αφεθούν να τα χειρίζεται συντεταγμένα η Πολιτεία με τους θεσμούς της.

«Είμαστε σε συνεχή συζήτηση με την Εκκλησία, με άλλες θρησκείες, και με την κοινωνία. Κάνουμε μία προσπάθεια να βρεθεί μία ισορροπία, ώστε να γίνει ένα σύγχρονο μάθημα, ένα μάθημα που θα παιδιά θα το παίρνουν στα σοβαρά» είπε ο κ. Γαβρόγλου.

Ο υπουργός Παιδείας επιχείρησε να υπερασπιστεί και την κατάργηση της αξιολόγησης που φέρνει το νομοσχέδιο για τις δομές της Εκπαίδευσης λέγοντας ότι ο νέος νόμος «έχει βελτιωτικό και όχι τιμωρητικό χαρακτήρα».

Αναφερόμενος στην κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στην αξιολόγηση (ΠΔ152), υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση υπονομεύεται, όταν ταυτίζεται η αξιολόγηση με την απόλυση. «Οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να αξιολογηθούν. Αυτή τη στιγμή, η έμφαση δίνεται στην αξιολόγηση των σχολείων και των στελεχών της Εκπαίδευσης. Γιατί όταν η Πολιτεία δεν είναι συνεπής απέναντι στους εκπαιδευτικούς, με ποιο ηθικό δικαίωμα θα αξιολογηθούν;» διερωτήθηκε ο κ. Γαβρόγλου.

Σε ερώτηση αν θα τεθεί το ζήτημα της αξιολόγησης εκπαιδευτικών αργότερα, ο κ. Γαβρόγλου απάντησε: «Αυτά θα τεθούν όταν αρχίσουμε σιγά σιγά να δεχόμαστε την κουλτούρα της αποτίμησης, που ξεκινά τώρα με την αυτοαξιολόγηση της λειτουργίας του σχολείου».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι το αργότερο έως τον ερχόμενο Οκτώβριο θα ανακοινωθεί ο αριθμός προσλήψεων μόνιμων εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και το σύστημα πρόσληψής τους. Όπως είπε είναι ήδη σε συζητήσεις με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και υπογράμμισε τη σημασία της δημόσιας παραδοχής του ΟΟΣΑ πως είναι αναγκαία η πρόσληψη προσωπικού στην Εκπαίδευση.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

όξω φούστη

Λέρες που κυβερνάνε με ημερομηνία λήξης. ότι φάνε και ότι αρπάξει ο κ...ς τους... Υπομονή... Χειρότερα δε νομίζω να γίνεται...

Για γέλια και για κλάματα

Ο μπαρμπα Μυτούσης, τα βάζει με τη Δικαιοσύνη και τους Ανώτατους Δικαστικούς...

Αποδείχτηκαν αναξιόπιστοι.....

Και αφερέγγυοι άχρηστοι... Δεν κάνανε και κάτι επί της ουσίας ... Απλά ακολούθησαν ΑΥΤΑ που κάνανε οι προηγούμενοι.... Μίζες βολεψια στους ημέτερους τα δικά τους παιδιά ... Τα χαιδεμενα ... Πρέπει να αλλάξουν όλα αυτά μια για πάντα.... Αξιοκρατία κυρίες και κύριοι .... Κι όχι άλλες πλέον ανωμαλίες.... Ανώμαλους εδώ δεν θέλουμε ούτε παρτακηδες και μιζαδορους ... Πατριωτισμό και πατριώτες χρειαζόμαστε να θέλουν να πάει η χώρα Μπροστά κι όχι να την Ντροπιάζουν διεθνώς.... ΟΛΟΙ οι άχρηστοι ξεφτιλες ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ εβραιομασωνοι δοσίλογοι Ανθελληνες .... Δεν τους θέλουμε.....

Ακριβώς!

Ακριβώς, γιατί στην ουσία δεν έχετε εργασία ωφέλιμη και παραγωγική, κατεδαφίσεις κάνετε, οπότε θα είναι βαρετό όσο νάναι, όλη μέρα γκρεμίσματα....

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΑΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΝΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ (!!!) ΔΙΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΠΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ (ΗΜΑΡΤΟΝΝΝΝΝΝ!!!!!) ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΥΕΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ Φ.Π.Α. ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ...

Spartan

Υπομονή...λίγο έμεινε ακόμα μέχρι να ξεβρωμίσει ο τόπος από τα μούτρα σας!Θα γυρίσετε εκεί που ήσασταν πάντα...στο 3%!!Σας φέραμε οι Έλληνες στην εξουσία για να κάνετε κάτι διαφορετικό...αλλά η εξουσία είναι γλυκιά...Γιαυτό λοιπόν θα σας στείλουμε σπίτι σας γιατί για αλλού δεν είστε!!!

που τους βρηκαμε ρε?

αμα βαριεσαι μπαρμπα τραβα παιξε ταβλι πλακωτο μπιριμπα και ασε τα υπουργιλικια για καποιον που θα εχει ορεξη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

old-man-car

Δικαίωμα οδήγησης εντός ελληνικής Επικράτειας θα παρέχεται στους ηλικιωμένους υποψήφιους οδηγούς που έχουν επιτύχει στις εξετάσεις διενέργειας δοκιμασιών και συμπεριφοράς αλλά δεν μπορούν να έχουν άμεσα στα χέρια τους το νέο έντυπο οδήγησης