Νέος νόμος για τα κατοικίδια: Δείτε αναλυτικά τα πρόστιμα

Νέος νόμος για τα κατοικίδια: Δείτε αναλυτικά τα πρόστιμα

Αν ο ιδιοκτήτης παραλείψει να ενημερώσει το βιβλιάριο του ζώου του αντιμετωπίζει πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ αν εκπαιδεύσει το ζώο του για μονομαχία, θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ

Πιο αυστηρός γίνεται ο νόμος για όποιον αποφασίσει να υιοθετήσει ένα ζωάκι συντροφιάς, σύμφωνα με πρόσφατο νομοσχέδιο που παρουσίασε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξη, με την υποχρεωτική στείρωση να αποτελεί βασική υποχρέωση του ιδιοκτήτη.  

Οι ιδιοκτήτες, μεταξύ άλλων θα κληθούν να πληρώσουν τέλος σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, το οποίο θα οριστεί κατ' ελάχιστο στα 6 ευρώ, με στόχο να συμβάλει στη χρηματοδότηση των δήμων προκειμένου να μπορέσουν να δημιουργήσουν δομές προστασίας για τα αδέποτα. 

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των κινήσεών του ζώου  βόλτες κλπ), ο ιδιοκτήτης, θα πρέπει να έχει υποχρεωτικά μαζί του το διαβατήριο, το οποίο θα αντικαταστήσει το βιβλιάριο υγείας του ζώου, χωρίς ουσιαστική επιβάρυνση. Αξίζει να σημειωθεί πως όποιος επιλέξει να μη στειρώσει το ζώο του, θα κληθεί να πληρώσει ετήσιο τέλος, το ύψους του οποίου ανέρχεται στα 100 ευρώ ετησίως.

Και αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει ένας παραβάτης, ιδιοκτήτης ζώου συντροφιάς. Αν ο ιδιοκτήτης παραλείψει να ενημερώσει το βιβλιάριο του ζώου του, αντιμετωπίζει πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ αν εκπαιδεύσει το ζώο του για μονομαχία, θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Αναλυτικά τα πρόστιμα: 


Απουσία εν ισχύει αντιλυσσικού εμβολιασμοί και μη τοποθέτησης της μεταλλικής κονκάρδας ή παράλειψη καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου 100 ευρώ.
 
Παράλειψη προσκόμισης στον οικείο δήμο του αντιγράφου πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης 300 ευρώ.
 
Μη κατοχή ενημερωμένου και θεωρημένου βιβλιαρίου υγείας ή διαβατηρίου 300 ευρώ.
 
Παράλειψη τήρησης κανόνων για τον ασφαλή περίπατο του σκύλου ή παράλειψη λήψης μέτρων πρόληψης της εξόδου του σκύλου 300 ευρώ.
 
Εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου ύστερα από τροχαίο ατύχημα 300 ευρώ.
 
Παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας του ζώου συντροφιάς ή της εξέτασης από κτηνίατρο 500 ευρώ.
 
Παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας, υγειονομικών και αστυνομικών διατάξεων και διατήρηση περισσοτέρων από δύο ζώων συντροφιάς σε διαμέρισμα όπου ο κανονισμός απαγορεύει τη διατήρηση ζώων συντροφιάς 500 ευρώ.
 
Πώληση ζώου συντροφιάς με ηλικία μικρότερη των οκτώ εβδομάδων και πώληση σκύλων και γάτων σε υπαίθριους χώρους 1.000 ευρώ ανά ζώο.
 
Εκτροφή έστω και ενός θηλυκού σκύλου αναπαραγωγής χωρίς άδεια εκτροφής 1.000 ευρώ ανά ζώο.
 
Εκτροφή και αναπαραγωγή ακρωτηριασμένων ζώων μετά την οριζόμενη λήξη της μεταβατικής πενταετούς περιόδου 1.000 ευρώ ανά ζώο.
 
Εισαγωγή και εμπορία ακρωτηριασμένων σκύλων 1.000 ευρώ ανά ζώο.
 
Ανυπαρξία ειδικών κλουβιών σε επιβατικά πλοία για την μεταφορά μεγάλων ζώων 5.000 ευρώ.
 
Χρησιμοποίηση ζώου σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με οικονομικό όφελος 5.000 ευρώ για κάθε χρησιμοποιούμενο ζώο.
 
Εκτροφή και εκπαίδευση ζώου για μονομαχία 10.000 ευρώ ανά ζώο.
 
Διατήρηση ζώου σε τσίρκο ή θίασο που χρησιμοποιείται με οποιονδήποτε τρόπο ή σκοπό στο πρόγραμμά του ή πραγματοποιεί παράσταση 20.000 ευρώ για κάθε ζώο που διατηρείται.
 
Κακοποίηση, βασανισμός, κακή ή βάναυση μεταχείριση ζώου, καθώς και εμπορία ή διακίνηση μέσω διαδικτύου 30.000 ευρώ για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό.

ΣΧΟΛΙΑ (282)

Βικτώρια

ΠΕΡΙΠΟΥ 50 ΑΤΟΜΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ..ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΣΑΣ Η ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ SURVIVOR.. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΟΧΗ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΕΙΡΩΣΗ.Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΒΡΩΜΙΖΕ.ΦΑΓΑΤΕ ΤΟΣΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕΡΝΕΣΤΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ..ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΜΟΝΟ ΕΓΩ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ ΕΞΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ!!..ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΧΩΝΕΨΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ..

dd

Νόμοι, νόμοι κι άλλοι νόμοι... Στην εφαρμογή τους είναι το πρόβλημα. Ποιος είναι αυτός που θα ελέγξει τον κάθε ιδιοκτήτη αν τηρεί τις υποχρεώσεις του; Η αστυνομία, ο δήμος, ποιός; Μετά απο καταγγελία ή απο μόνοι τους; Ότι έχει γίνει με τον αντικαπνιστικό νόμο που δεν υπάρχει καφετέρεια, εστιατόριο κλπ που να μην καπνιζουν μέσα, έτσι θα γίνει και με το συγκεκριμένο νόμο. Μόνο στα χαρτια...

Σεραφείμ Στεφάνου

Το κάνουν για να ληστευουν τον κοσμο απλά και ωραια κ όχι επειδή νοιάζονται για τα ζώα ή τη καθαριότητα η το γενικο καλο. ΜΟΝΙΜΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ. Αν θέλουν να επιβάλουν μέτρα ισάξια της κολογερμανιας της ρουφιανας να κάνουν ισάξιο κ το βασικό που κοντεύει να γίνει Βουλγαρίας - Ρουμανιας. Δεν νοιαζονται ουτε για τη χωρα, ουτε για τους ανθρωπους, ουτε για τα ζωα, ουτε για το περιβαλλον. Το μοναδικο που τους νοιαζει ειναι Η ΚΑΡΕΚΛΑ κ το πώς θα εισπράξουν. Αλλά η ηλιθιότητα των περισσότερων από σας σπάει καρύδια πίνετε νερό στο όνομα τους με κάθε νέο μετρο-χαντακωμα των φτωχών ανθρώπων όταν θα έρθει του καθενός η ώρα να πληρώσει παράλογα κ δυσβάσταχτα μέτρα θα λέει αλλά μετά. Όλοι σας ξέρετε πολύ καλά πόσο εις βάρος ολων μας είναι οι κάθε νόμοι απλά οι Έλληνες πλέων πασχουμαι από μια νόσο εδώ κ πολύ καιρό. Την Κάκια χωρίς λογο μεταξύ μας τη λογική "Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα" τη λογικη η δυστυχία του άλλου η δικη μας χαρά κ είναι πράγματικα ντροπή μας οδών τουλάχιστον βράζουν στο ίδιο καζάνι.... Μη χερεστε όσοι χερεστε με τα νέα μέτρα γιατί κάποια στιγμή χτυπάνε τη πόρτα όλων μας άρα γιατί όχι κ την δική σας. Όσο για τις μαλακίες που ακούω διαρκώς τύπου "στο εξωτερικό είναι ποιο καλοί οι μισθοί αλλά το κόστος ποιο ψηλο " πλανασθαι οικτρά γελοίοι πανηλίθια άνθρωπακια που κοντευεται οι περισσότεροι να χάσετε κ τα σπίτια σας κ επιμενεται να πίνετε νεράκι στ όνομα τους. Η Ελλάδα είναι η 3 ποιο ακριβή χώρα στο κόσμο κ με μισθούς Βουλγαρίας κ έχει γίνει 500 ευρώ ο βασικός με μια ακρίβεια που χρειάζεται τουλάχιστον να ζει ο καθένας 1000 ευρώ το μήνα(κ λίγα είναι) για να ζήσει σαν άνθρωπος κ όχι σαν κατσαρίδα. Άντε μαλακές που τους υποστηρίζετε κιόλας άντε γιατί κ η ηλιθιότητα κ η υπομονη έχει κ κάποια όρια κ έχετε βαρεσει κόκκινο ηλιθιοτητας (dead line)... Ποια ζώα ρε γελοίοι. Εδώ δεν είμαστε ικανοί να αγαπήσουμε το είδος μας κ θα αγαπήσουμε τα ζώα; Υποκριτές του κερατά. Ο διπλανός πεθαίνει στο κρυο στα παγκακια ο διπλανός ψάχνει στα σκουπίδια για να φάει κ μιλάνε για τα ζώα η για το ότι είναι σωστοί οι πολιτικοί ;; Ως πότε ρε άνθρωπακια ;; Δε ντρέπεστε καθόλου

Κατοικίδιο

Πληρώστε όρνια.

Ή πληρώνεις ή το σκοτώνεις

Αυτό είναι πολιτισμός. Μήπως κατάλαβα λάθος;

Ξουτ

Ρε δεν πάτε να κόψετε το λαιμό σας.

ευτυχια

εχει δημιουργηθει σελιδα στο fb με ονομα Ενωμένοι Φιλόζωοι εναντίον Νόμου Τσιρώνη οποιος ενδιαφερεται μπορει να μπει εκει υπαρχει ψηφισμα εναντια στο νομοσχεδιο του τσιρωνη

Να υποθέσω ότι όσοι δεν υπογράψουν

είναι σύμφωνοι με το νομοσχέδιο Τσιρόνη και εκφράζεται η άποψη τους από την κυβέρνηση αλλιώς δεν θα έχει ληφθεί η αντίθετη άποψη, το ψήφισμα θα είναι μονομερές και δεν θα αποτελεί δημοκρατική διαδικασία. Δεν νομίζεις εεεε?

eytyxia11

εγω ενημερωνω οτι υοαρχει αυτη η σελιδα για οποιον θελει να υπογραψει τωρα τι υποθετεις εσυ ειναι δικο σου θεμα.

Ευτύχιος

Έχει δημιουργηθεί σελίδα στο fb με όνομα ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ-ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μπει εκεί προκειμένου να εκφράσει την υποστήριξη του για την ορθότητα και την αναγκαιότητα εφαρμογής του νόμου Τσιρώνη.

Ναι είμαι ο 09.21 και συνεχίζω επιθετικά ..

Ρωτώ τους αντιδίκους μου : Τα ζώα τα οποία δεν έχουν κανένα δικαίωμα ακόμα και επί της ζωής τους (καταυτούς), έχουν ψυχή; Αναμφισβήτητα έχουν. Για τις ψυχές των ζώων κάνει ευρύ λόγο η Αγία Γραφή. Η Γένεση ιδιαίτερα γράφει: "Και είπεν ο Θεός εξαγαγέτω τα ύδατα ερπετά ψυχών ζωσών, .. εξαγαγέτω η γη ψυχήν ζώσαν κατα γένος, τετράποδα και ερπετά και θηρία της γης κατά γένος". Πρέπει όμως να κάνουμε μια διασάφηση. Η λέξη ψυχή δεν είναι λέξη μονοσήμαντη. Έχει πολλές έννοιες στην Αγία Γραφή. Έτσι μπορεί να σημαίνει τη ζωή του ανθρώπου, την πνευματική του ουσία, που είναι σε αξία πολυτιμότερη από τον κόσμο ολόκληρο. Στα ζώα σημαίνει τη ζωτική δύναμη, που μαζί με το φυσικό τους ένστικτο τα συγκρατεί στο είναι και τα κατευθύνει στην εκπλήρωση του φυσιολογικού σκοπού της υπάρξεως τους μέσω της αναπαραγωγής που εμείς σε καμμιά περίπτωση δεν μπορούμε με την στείρωση η τον ευνουχισμό να τους απαγορεύσουμε . Η ψυχή του ζώου βρίσκεται στο αίμα του (ότι το αίμα αυτού ψυχή) Δευτ. 12,23..) Τα ζώα είναι πλάσματα θελημένα από το Θεό, χαριτωμένα και όμορφα. Έχουν συγκεκριμένο λόγο υπάρξεως... Συγγενεύουν με τον άνθρωπο, γιατί τόσο αυτά όσο και οι άνθρωποι έχουν το λόγο υπάρξεως τους διαφορετικό φυσικά σε κάθε περίπτωση στη δημιουργική ενέργεια του Θεού. Αυτά καθ εαυτά έχουν την όποια αξία τους, ως πλάσματα του κοινού Πατέρα, γι αυτό ο άνθρωπος πρέπει εν μέτρω να τα αγαπά, να τα φροντίζει και όχι να τα βασανίζει και να τα καταστρέφει. Η αγάπη προς τα ζώα είναι εκδήλωμα χριστιανικής αγάπης και ευγνωμοσύνης προς το δωρεοδότη Κύριο, που τόσο απλόχερα έπλασε τα όντα του, που πολλές φορές εξυπηρετούν (κυρίως τα ζώα) με κάθε τρόπο τον άνθρωπο. Καταλάβατε την ουσία του σχολίου μου οι κοπτόμενοι και οι διαρρηξάμενοι τα ιμάτια σας για τα Δικαιώματα των Ανθρώπων οι μηδέποτε γνωρίσαντες την ουσίαν τους , οι επιλεκτικά , άνευ υποχρεώσεων και ελαφρά τη καρδία ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ μετέχοντες σε αυτά ;

Dolfin

Δηλαδή θα πρέπει 1) αναγκαστικά να στειρώσουμε τα κατοικίδια, 2) να πληρώνουμε τεκμήριο αν έχουμε κατοικίδιο και 3) να αγοράζουμε ζωάκια μόνο απο pet shops? Δηλαδή αν έχω εγώ μια σκυλίτσα και γεννήσει και δωρίσω τα σκυλάκια θα ειμαι παράνομη; Τι πράγματα είναι αυτά? Φόρος και στα κατοικίδια και ολιγοπώλιο των εμπόρων ζώων;

Γενικότερη έλλειψη παιδειας

Η χώρα πάσχει από έλλειψη παιδείας σε όλους τους τομείς.σεβασμος κ αξιοπρέπεια δεν υπάρχει.οταν όλοι εσείς είστε η νεολαία που εκπροσωπεί αυτήν την χώρα κ το επίπεδο σας είναι αυτό που διαβάζω είτε από την μια είτε από την άλλη πλευρά μην περιμένετε να πάει μπροστά.ο καθένας έχει την άποψη του κ οφείλει να την καταθέτει με σεβασμό.το να σέβεσαι την άποψη που είσαι αντίθετος δείχνει το επίπεδο σου.επισης η σχέση μια χώρας με τα ζώα δείχνει τον πολιτισμό της.οπως ο τρόπος που πδηγεις,που συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους κ όλα τα αλλά.απο εκεί κ πέρα όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τα άκρα κ από τις δυο πλευρές.η έλλειψη σεβασμού όσων έχουν σκύλο στο περιβάλλον κ στους άλλους ανθρώπους κ η έλλειψη πολιτισμού όσων δεν θέλουν τα ζώα γενικά.προσωπικα μ ενοχλούν κ τα δυο .κ όλους εσάς τα ίδια θα έπρεπε να ενοχλούν.σεβαστειτε ο ένας τον άλλο.

naso

Τα πρόστιμα αυτά είναι άκρως παρανοϊκά! Υπέρ των φιλοζωικών αλλά ενάντια στους ζωομανιακους ψυχολογικά ασταθείς ζωολατρες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gavroglou_8

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις συνέργειες ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι τροπολογίες του για το νέο σύστημα του διορισμού των εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών Α.Σ.Ε.Π. έτους 2008