Αλλάζει ο νόμος για τα κατοικίδια: Υποχρεωτική στείρωση και χαράτσι 100 ευρώ στους ανυπάκουους

Αλλάζει ο νόμος για τα κατοικίδια: Υποχρεωτική στείρωση και χαράτσι 100 ευρώ στους ανυπάκουους

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία: Σοκαριστικό το σχέδιο νόμου

Yποχρεωτική γίνεται η στείρωση των κατοικίδιων, εντός έξι μηνών από την ψήφιση του νομοσχεδίου, που παρουσίασε χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Την υποχρέωση αναλαμβάνει ρητά ο ιδιοκτήτης του ζώου. 

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των κινήσεών του (βόλτες κλπ) θα πρέπει να έχει υποχρεωτικά μαζί του το διαβατήριο, το οποίο θα αντικαταστήσει το βιβλιάριο υγείας του ζώου, χωρίς ουσιαστική επιβάρυνση. Αξίζει να σημειωθεί πως όποιος επιλέξει να μη στειρώσει το ζώο του, θα κληθεί να πληρώσει ετήσιο τέλος, το ύψους του οποίου ανέρχεται στα 100 ευρώ ετησίως.

Αστείρωτα ζώα μπορεί να έχει ο ιδιοκτήτης αρκεί αυτά να είναι ζευγάρι (αρσενικό και θηλυκό), με την καταβολή του ειδικού τέλους αστείρωτου ζώου. Έτσι δίνεται η δυνατότητα εξέλιξης των φυλών (σκύλων και γατών) και η αντικατάσταση των ζώων με απόκτηση απογόνων. Παράλληλα, αναγκαστικά το κατοικίδιο θα πρέπει να είναι τσιπαρισμένο και εγγεγραμμένο στη βάση δεδομένων του υπουργείου, με το κόστος του τσιπαρίσματος (σε όσους δεν το έχουν ήδη κάνει) να ανέρχεται στα 6 ευρώ.

Αυξάνεται ο λογαριασμός για τους ιδιοκτήτες ζώων

Ακόμη, γίνεται πιο αυστηρό το πλαίσιο της μεταβίβασης του ζώου. Αναλυτικότερα, όλη η διαδικασία θα πρέπει να γίνει πλήρως καταγεγραμμένη, προκειμένου οι αρχές να γνωρίζουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και το πλήρες «ιστορικό» του ζώου συντροφιάς. Επίσης, θα απαγορευτούν τα ζώα βιτρίνας, ενώ στα pet shops θα υπάρχουν μόνο σε ειδικό, διαμορφωμένο χώρο καθώς και σε εκτροφεία που καλύπτουν τις προδιαγραφές ευζωίας.

Mε το νέο θεσμικό πλαίσιο προβλέπεται η σύσταση ταμείου ζωοφιλίας σε κάθε δήμο. Τα εν λόγω ταμεία θα ενισχύονται με πόρους που θα προέρχονται από τα τέλη μη στείρωσης, τα πρόστιμα καθώς και το τέλος από τα 6 ευρώ για το τσιπ. Τέλος, στο νομοσχέδιο προβλέπεται επίσης η δυνατότητα δημιουργίας ενός ειδικού τέλους ζωοφιλίας στα είδη που πωλούνται στα καταστήματα ζώων συντροφιάς (pet-shops), με σκοπό την ενίσχυση της χρηματοδότησης των δήμων για τον εκσυγχρονισμό και τη δημιουργία υποδομών διαχείρισης των ζώων συντροφιάς.

Στόχος η συνεργασία φιλοζωικών οργανώσεων - τοπικής αυτοδιοίκησης
Το νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση για τους επόμενους 2 μήνες. Τα βασικά σημεία του παρουσίασαν σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Τσιρώνης.

«Στόχος μας είναι να θεσπίσουμε ενιαία και επίκαιρη νομοθεσία» είπε ο κ. Αποστόλου και σημείωσε πως «έχουμε στο αρχείο μας προτάσεις των ενιαίων φορέων και μια σημαντική εμπειρία από το διάλογο που έχει προηγηθεί. Επιδίωξή μας είναι να συνυπάρξουν οι φιλοζωικές οργανώσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιρώνης κατά την παρουσίαση δήλωσε ότι «τα τελευταία επτά χρόνια έχουμε ένα πρωτοποριακό νόμο, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα» και υπογράμμισε πως «η εμπειρία έδειξε ότι αυτός ο νόμος είχε κάποια προβλήματα εφαρμογής, χωρίς να σημαίνει ότι δεν ήταν στην σωστή κατεύθυνση».

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία: Σοκαριστικό το σχέδιο νόμου


Την ίδια ώρα η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία χαρακτηρίζει το σχέδιο νόμου σοκαριστικό και καλεί την φιλοζωική κοινότητα της χώρας , τους φορείς της κοινωνίας , τις δομές της πολιτείας και τους χιλιάδες πολίτες που ασχολούνται με την προστασία των ζώων να αντισταθούν με κάθε τρόπο. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία αναφέρονται τα «τρωτά» σημεία:  

1. ότι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για μαζικές ευθανασίες αφού η ασφαλιστική δικλείδα των φιλοζωικών σωματείων στις 5μελείς επιτροπές για το θέμα αυτό παύει να υπάρχει

2. ότι μέσα από αντιφατικές και αλληλοαναιρούμενες διατάξεις καταργείται η εθελοντική προσφορά των φιλοζωικών σωματείων, γεγονός που θα έχει σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσει αδέσποτα η χώρα ενώ αξίζει να επισημάνουμε εδώ ότι καταργείται η υιοθεσία νεαρών ζώων μέχρι και 6 μηνών.

3. ότι καταργείται στην ουσία η υιοθεσία αδέσποτων ζώων από χιλιάδες φιλόζωους πολίτες χωρών μελών της ευρωπαϊκής ένωσης , στην οποία σημειωτέον και ανήκουμε

4. ότι χιλιάδες έλληνες πολίτες θα κληθούν μέσα από τους περιορισμούς του αριθμού των ζώων στις κατοικίες και τα διαμερίσματα να πετάξουν τα ζώα τους διαφορετικά θα υποστούν τα εξοντωτικά πρόστιμα , που προβλέπονται στο νομοσχέδιο έκτρωμα

5. ότι εισάγεται και πάλι ο εφιάλτης της επονείδιστης τροπολογίας για την εξορία των αδέσποτων στα όρη και τα βουνά

6. ότι οι κτηνίατροι καλούνται να μην εξετάζουν ζώα άρρωστα ,τραυματισμένα,δηλητηριασμένα κλπ, αν δεν έχουν σήμανση

7. ότι ο πνιγμός, η σύνθλιψη, η δηλητηρίαση ,το κρέμασμα κλπ των ζώων δεν υπάγονται στην πρωτοεισαγόμενη έννοια της μη σύννομης θανάτωσης και έχουν μικρότερες ποινές φυλάκισης κοκ .

ΣΧΟΛΙΑ (642)

Μαρίζα Μ.

Ξέχασα το πιο σημαντικό.Η στείρωση των αρσενικών γατών δημιουργεί π3τρες στα νεφρά,εκτός αν καταναλώνουν ειδικού τύπου τροφή,που δεν υπάρχει στο κάθε σούπερ μάρκετ.Αυτά είναι μόνο για γάτες σαλονιού.Ας αφήσουν τα κακόμοιρα τα υπόποιπα στην ησυχία τους.

Μαρίζα Μ.

Για γάτες δεν έπρεπε ούτε να συζητούν τέτοιο νόμο.Στην περιφέρεια τα αδέσποτα είναι περισσότερα από τα άλλα.Ζουν - όσο ζουν - από τα σκουπίδια και την περιστασιακή φροντίδα των ζωόφιλων.Αναπτύσσουν μεταξύ τους κοινωνικές σχέσεις σε ομάδες και αλληλοβοηθούνται.Ταΐζω ίσως πάνω από 15 σε μόνιμη βάση.Άλλα έρχονται και άλλα πάνε.Με γνωρίζουν και συνδέονται μαζί μου,αλλά τα πιο πολλά δεν πιάνονται.Κάνουν μια σχετικά φυσική ζωή,παρ' ότι έχουν μεγάλη θνησιμότητα.Η στείρωση των ζώων αυτών,με εγκατάλειψη στη συνέχεια,χωρίς μόνιμη ανάληψή τους είναι κακοποίηση,γιατί τα απομονώνει από τα ομοειδή τους και τα οδηγεί στο θάνατο.Το πρόβλημα των αδέσποτων θα βελτιώνονταν με στειρώσεις αυτών που έχουν αφεντικά,αλλά χωρίς πρόστιμα και απειλές.Οι στειρώσεις πέραν από τη φασαρία είναι και πανάκριβες.Κάποτε ο δήμος μας είχε καθιερώσει την προσφορά δωρεάν στειρώσεων και αυτό είναι το σωστό.Αλλά δυστυχώς αντέδρασε ο σύλλογος των κτηνιάτρων,λες και δεν υπάρχουν τόσοι άλλοι λόγοι,να πάει κανείς στο κτηνίατρο και ενώ το αποτέλεσμα είναι,να μη γίνονται καθόλου στειρώσεις απ' αυτούς που θα πήγαιναν στο δήμο.Στα χωριά και στις μικρές πόλεις δεν περισσεύουν στους ανθρώπους 130 ευρω για στείρωση των γατών τους,εκτός από τους λίγους συνειδητούς ζωόφιλους.

2018

Οι άνθρωποι που είναι βίαιοι προς τα ζώα σπάνια σταματούν εκεί

Τακης

Οι ΖΩΟΦΙΛΟΙ κανονικα δεν θα επρεπε να το επιτρεψουν αυτο. Δεν γινεται να βασανιζεις ενα ζωο κανοντας του ευνουχισμο ετσι επειδη το θελεις. Με την ιδια λογικη του κοβω τα αυτια και την ουρα οπως κανουν μερικοι σε καποιες ρατσες. Ολοι αυτοι οι νομοι ειναι απλα για να μαζεψουν λεφτα. Δεν γινεται να εισαι φιλοζωος και να θες να κρατας την γατα ή τον σκυλο μες το σπιτι συνεχεια. Μην βγει κανενας να μου πει οτι το βγαζει βολτα και το φροντιζει κτλ δεν ειναι το ιδιο. Δεν εχω δει κανεναν να βγαζει γατα για βολτα γιατι αραγε?? Μονο σκυλους γιατι δεν αντεχουν τις κουραδες τους μεσα στο σπιτι. Τον εκπαιδευεις κιολας και κραταει ολη την αναγκη του μεχρι εσυ να γυρισεις σπιτι απο την δουλεια και να τον βγαλεις βολτα. Εγω οσο ζουσα σε αλλη πολη δεν πηρα μαζι μου τον σκυλο γιατι απλα ζουσα σε διαμερισμα , δεν θα μπορουσα να φυλακισω το ζωο εκει μεσα. Προτιμω να τον εχω σε σπιτι με αυλη ωστε να ειναι ελευθερος, να μπαινει στο σπιτι να βγαινει να προσεχει τον χωρο. ΚΑΙ ΝΑΙ οι φιλοζωοι πρεπει να ξερουν οτι τα σκυλια ειναι και φυλακες !!!! Εχουν αυτην την ιδιοτητα !!! Και αν το ψαξουν λιιιιγο θα δουν οτι καποιες ρατσες ειναι πολυ καλες σε αυτο.

διμιτρισ

me sigxorite alla ego eimai kata tis stirosi ego den prokite na kopso ta orxis tou skilou mou.

Μιχαηλίδης

Το μεγαλύτερο βασανιστήριο για ένα ζώο είναι να το υποχρεώνεις να ζει μαζί σου δεμένο ή στο δωμάτιό σου με τη δικαιολογία ότι το φροντίζεις ... Μεγαλύτερους βασανιστές ζώων από τους ...'φιλόζωους' δε θα συναντήσετε. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΣΙΤΑ ΖΩΑ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΠΟΔΩΝ ΑΠΟ ΔΙΠΟΔΑ ...

Ένας γονιός.

Οι ζωόφιλοι ψήφισαν μαζικά ΣΥΡΙΖΑΡΑ με γραμμή μέσα από σωματεία και έντυπα, τα βλέπω στην πεθερά μου . Και πράγματι, αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ απαγόρευσε ΕΝΤΕΛΩΣ το κυνήγι για έναν ολόκληρο χρόνο σε όλη την επικράτεια , λες και μας είχε χτυπήσει κατακλυσμός , και διάφορα άλλα κουλά , όπως να δικαιούνται τα σκυλιά να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα δίπλα στα παιδιά , κλπ . -----------Τελικά όμως, ως γνήσιοι σταλίνες, θα φορολογήσουν και την εισπνοή-------- . Πράγματικά , οι φιλόζωοι την πάτησαν σαν τους γκέυ, που αρχικά χάρηκαν για τον γκέυ γάμο, αλλά τελικά με τα Μη Σύνορα σε 10 χρόνια θα ζούνε σε μουσουλμανική χώρα , κάπως ...ανθυγιεινή για γκέυ δηλαδή--------- . Τέλος, επειδή οι φιλόζωοι είναι κατά κανόνα άκληροι , να σας πληροφορήσω πως ήδη τα ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ , με κάθε παιδί τεκμαίρεται εισόδημα 5.000 ευρώ (πλην ευπαθών, δηλαδή λάθρο...) , οπότε , αφού δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτή η ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ , πάψτε πια με τον Φλόξ, αδιαφορούμε .

Τεκμήριο και στον Φλόξ ίδιο με του παιδιού.

Κατα τα λοιπά...... η φλόξ, τής φλογός, η φλόγα, το πρ.

Χριστος

Συριζανελ 1.Αλλαγη θρησκεια, ιστορια και να μαθουν τα παιδια κοραν. 2. Παρανομοι μεταναστες να παρουν δωρεαν, δουλεια, λεφτα, φαγητο, σπιτια 3. Στειρωση στα ζωα, μικροτσιπ, παντα διαβατηριο 4. ΝΑΙ στην Νεα Μακεδονια Απαραδεκτο

Γ

λεω στον αγαπητο Υπουργο τοσα λιμπα τι θα τα κανει ,καποτε καθαριζαμε τα γουρουνοπουλα για παχυνση δικαιολογιμενα ,τωρα ,μηπως αυτο το φρουτο ειναι παροχη στους κτηνιατρους και δεν εχει το θαρος να το πει, η να μηνουν τα σπιτια χωρις φυλαξη για να κλεβουν οι αλητες, τετοια μαζοχα μας επιασε να κανουμε τα σκυλακια αδερφές, εχουμε τις αλλοδαπες για την δουλεια.αυτα ειναι ανωμαλιες.

lab4ever

Η φροντίδα οποιοδήποτε οικόσιτου ζώου είναι πράξη αγάπης και στοργής που χαρακτηρίζει τους ευγενείς ανθρώπους σε όποια κοινωνική τάξη και εάν ανήκουν. Πόσο μάλλον όταν αυτό το οικόσιτο ζώο μπορεί να σου προσφέρει μόνο τη συντροφιά του και να εμπιστευτεί τη ζωή του σε σένα (σκύλος, γάτα). Ο ευνουχισμός όπως και να τον δικαιολογήσεις είναι ακραία πράξη ενάντια στη φύση των ζώων (και των ανθρώπων). Συμφωνώ με τους χαρακτηρισμούς ενάντια στους δήθεν φιλόζωους που ουσιαστικά ταλαιπωρούν τα ζώα (μερική ή ολική εγκατάλειψη, έλλειψη τροφής, πρόληψης ασθενειών). Για τους πολιτικάντηδες θα πω μόνο τούτο: Ας καθαρίσουν (με την εφαρμογή των νόμων) το κέντρο της Αθήνας από τους δίποδους λεχρίτες που έχουν κάνει γκέτο ολόκληρη περιοχή (Εξάρχεια, Πατησίων κ.α) που βρομίζουν (και σπάνε) την πόλη μας και ας έρθουν μετά να ξεβρομίσουν τη πόλη από τα ζώα.

Aυτους τους ευγενείς ανθρώπους....

... , μπορείς να τους πας μια βόλτα Καλλιθέα, (δίπλα στον Ταύρο, κοντά στην πλατεία Δαβάκη). Οπότε τύχει να βρεθώ εκεί ζαλίζομαι απο τη βρώμα. Πηγαίνετε όλοι μαζί και καθαρίστε ή ευγενικά φωνάξτε γειτονες, καθαριστές, βυτιοφόρα να ανασάνει ο κόσμος που ζει εκεί. Και σε όλες τις γειτονιές κατ' επ'έκταση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον καθαρισμό.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ste--2-thumb-large-thumb-large

Η γραμμή θα ξεκινά από το Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, θα περνάει από την Κυψέλη, τα δικαστήρια, τα Εξάρχεια, τον Ευαγγελισμό, την Πανεπιστημιούπολη, τα Ιλίσια και θα καταλήγει στου Γουδή

xristodoulidis

 Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να περνούν συστηματικά στην κατοχή οίκων δημοπρασίας του εξωτερικού, κυπριακά αρχαιολογικά αντικείμενα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη

potefrosiiii_2

«Η  αποτέφρωση υποδηλώνει έλλειψη πίστης και ελπίδας, καθώς σημαίνει τον πλήρη αφανισμό του ανθρώπου», αναφέρεται σε σχετικό ψήφισμα των κληρικών της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας

81