Προσωρινή αναστολή εκτέλεσης του προστίμου για τη ΣΕΚΑΠ

Προσωρινή αναστολή εκτέλεσης του προστίμου για τη ΣΕΚΑΠ

Κερδίσαμε μια μάχη, όχι τον πόλεμο σχολίασαν εκπρόσωποι των εργαζομένων - Στις 17 Ιανουαρίου η οριστική απόφαση 

Την προσωρινή αναστολή εκτέλεσης των αποφάσεων που όριζαν την την επιβολή προστίμου ύψους 38,2 εκατ. ευρώ από τη ΣΕΚΑΠ αποφάσισε το Πρωτοδικείο της Κομοτηνής. 
Ετσι, η ΣΕΚΑΠ παίρνει μια «παράταση ζωής» μέχρι την μέχρι να  εκδικασθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της για το πρόστιμο.

Το πρόστιμο που αρχικά ήταν 19,5 εκατ. ευρώ και που σήμερα έχει φτάσει με τις προσαυξήσεις στα 39,2 εκατ. ευρώ, είχε επιβληθεί στην εταιρεία από το τελωνείο Ξάνθης για μια υπόθεση λαθρεμπορίου το 2009, όταν είχε εντοπιστεί   πλοίο ανοιχτά της Εύβοιας με λαθραία τσιγάρα από το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη. 

Εκπρόσωποι των εργαζομένων σχολιάζοντας την απόφαση είπαν ότι κερδίσαμε μια μάχη αλλά όχι και τον πόλεμο, με τους εργαζόμενους να μπορούν να επιστρέψουν στη δουλεία τους αναμένοντας την οριστική απόφαση στις 17 Ιανουαρίου. 

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με την απόφαση η εταιρεία αναφέρει:

«Η σημερινή απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής ορίζει με προσωρινή διαταγή τη μη άμεση καταβολή του προστίμου των 44 εκατομμυρίων ευρώ(περιλαμβάνονται και οι τόκοι υπερημερίας) για τη ΣΕΚΑΠ με ταυτόχρονη υποχρέωση του Τελωνείου Ξάνθης τη χορήγηση πίστωσης στην εταιρεία για τη συνέχιση των εμπορικών της δραστηριοτήτων έως τις 17 Ιανουαρίου, όταν και θα εξεταστεί η αίτηση αναστολής των εισπρακτικών μέτρων.

Με την απειλή του δυσβάστακτου προστίμου των 44 εκατομμυρίων ευρώ να παραμένει ακόμα ισχυρή και αμετάβλητη, η συγκεκριμένη απόφαση δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μία σύντομη όσο και αναγκαία ανάσα ζωής για τη συνέχιση της δραστηριότητας της εταιρείας για λίγες ημέρες ακόμα
».

Νωρίτερα και συγκεκριμένη την Πέμπτη, η διοίκηση της ΣΕΚΑΠ είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε παύση πληρωμών «εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας - πληρωμών της εταιρείας»

Στην ίδια συνεδρίαση του ΔΣ αποφασίστηκε η ανάθεση σε δικηγορικό γραφείο όλων των σχετικών θεμάτων με τη διαδικασία της πτώχευσης καθώς και ο ορισμός νέου γενικού διευθυντή της εταιρείας.

Στην ανακοίνωση που είχε εκδοθεί από το ΔΣ τονίζονταν ότι:
«Η ΣΕΚΑΠ αντιμετωπίζει θέμα πτώχευσης

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, με θέμα τη λήψη έκτακτων μέτρων εξαιτίας της απορριπτικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής αναφορικά με το πρόστιμο των 38 εκατομμυρίων ευρώ για παραβάσεις του 2009, στο πλαίσιο των οποίων επιβλήθηκαν περιορισμοί στη δραστηριότητα της επιχείρησης από το αρμόδιο Τελωνείο, ελήφθη η απόφαση για την υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών, εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας - πληρωμών της εταιρείας. 

Ήδη από σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΕΚΑΠ όρισε ως Νομικό - Ειδικό Σύμβουλο της εταιρείας, για τον χειρισμό όλων των σχετικών θεμάτων με την διαδικασία της πτώχευσης, τον κ. Σεραφείμ Σωτηριάδη, ιδρυτή της δικηγορικής εταιρείας «Σεραφείμ Σωτηριάδης και Συνεργάτες Εταιρεία Δικηγόρων», με εξειδίκευση στα θέματα του πτωχευτικού δικαίου.

Εκ των πρώτων ενεργειών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ αποτέλεσε ο ορισμός του κ. Σταύρου – Κωνσταντίνου Παπασπύρου του Χρυσοστόμου, ως νέου Γενικού Διευθυντή της ΣΕΚΑΠ, απόφαση για την οποία ενημερώθηκε και ενέκρινε ο κ. Σωτηριάδης
». 

ΣΧΟΛΙΑ (76)

αντιΠΑΝΔΟΚ

Όταν έγινε ο διαγωνισμός για να ιδιωτικοποιηθεί η ΣΕΚΑΠ, ο ιδιοκτήτης (δηλαδή η τότε Αγροτική, δηλαδή το κράτος που τότε το διοικούσε το ΠΑΝΔΟΚ) είχε υποχρέωση να γράψει στη διακήρυξη ότι για την εταιρία ΣΕΚΑΠ υπήρχε ενδεχόμενο επιβολής προστίμου για τη φοροδιαφυγή που έγινε το 2009 (αν θυμάμαι τότε δεν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ). Αν υπήρχε σχετική αναφορά στη διακήρυξη ο Ιβάν Σαββίδης έχει άδικο. Αν δεν υπήρχε σχετική αναφορά στη διακήρυξη, η τότε κυβέρνηση ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ όλους όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό ως υποψήφιοι αγοραστές. Απλά πράγματα.

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Αυτή η ρημάδα χωρα: ΔΕΝ. ΕΧΕΙ. ΣΩΤΗΡΙΑ!!! Τελεία. Παύλα.

QUIZ!:

Ποιος θα πληρώσει τη «ταμπακιέρα» Σαββίδη ;;;; (Ξέρω, εύκολη απάντηση ...) Μα ο Έλληνας φορολογούμενος ΦΥΣΙΚΑ! Αλέξη ΒΑΡΑ ΑΛΥΠΗΤΑ! (...και έρθεις πολύ καλά πλέον να βαράς χωρίς «έλεος»)

CoRe

Άλλο ένα πολιτικο χατίρι στον καυκάσιο λαθρεμπόρο

DeFacto

Δεν υπάρχει πιο διευθαρμενη κ διαπλεκομενη κυβέρνηση/μαφία απ αυτή των συριζανελ

Τίμος

Έχει μπει εδώ μέσα ο κάθε πικραμένος αμαθής να πει την χαζομάρα του κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία του. Πολύ θα ήθελα να κυκλοφορεί κάποιος από το νομικό επιτελείο της εταιρίας και να τσιμπάει τον κάθε περίεργο που βρήκε ευκαιρία να πει την τη μπούρδα του πασπαλισμένη από κομματικό γκλιτερ.

χα

ενω εσυ δινεις το ονοματεπωνυμο σου κ αριθμο ταυτοτητας ....υποκριτη

Απλά...

...γελάς με ότι γράφεται για ένα θέμα που έχει ήδη λυθεί... Τώρα απλά θα ψηφίσουν κάποιοι μια τροπολογία που δεν ψήφισαν την προηγούμενη φορά ελπίζοντας να πάρουν κομματάκι από τη δόξα! έτσι κινείται χρόνια τώρα η πολιτική ελίτ... τουμπεκί ψιλοκομμένο, ψηφίζουν και μετά brunch πέριξ του Κολωνακίου!

Kostas

Για να μην λέμε βλακείες το πρόστιμο ανήκει στην εταιρεία. Κανένας Σαββίδης δεν θα πληρώσει. Η εταιρεία πληρώνει. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά ο Σαββίδης την πάτησε για τα καλά; Επιχειρηματίας χωρίς καλούς συμβούλους και δικηγόρους; Ρε μάγκες τον ψάξαμε καλά ή μήπως είναι δημιούργημα των πολιτικών μας όπως όλοι οι προηγούμενοι εθνικοί εργολαβοι;

gre77

Μεγαλύτερα ζώα από τα μπαοκια πουθενά. Από τη μούρη τους τραβάνε,μήπως σκάσει κάμοια ξεμπαρκη κούπα. Το μετρό Οκ;; ζώα!

Old4

Τι να μας πεις ρε απόγονε του στόλου

Γιαννης

Τα 200 εκ χρέη της Νέα ς Δημοκρατίας πως θα πληρωθούν;

Εσένα να μην σε νοιάζει....

....ειναι ιδιωτικό το χρέος. Δεν χρωσταει στο δημόσιο και εχει κάνει ρύθμιση. Κατάλαβες τραχανοπλαγια;;;;

Τα

καρκινογονα τσιγαρα της εν λογω εταιριας ουτε τα φουγαρα οι παοκτζηδες δεν τα καπνιζουν...να κλεισει γιατι ρυπαινει τζαμπα το περιβαλλον.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης