Πανελλαδικές: «Απλό και κλασικό» το θέμα της έκθεσης για τους μαθητές των ΕΠΑΛ

Πανελλαδικές: «Απλό και κλασικό» το θέμα της έκθεσης για τους μαθητές των ΕΠΑΛ

Απλές και οι ερωτήσεις επεξεργασίας του κειμένου, επισημαίνουν οι φιλόλογοι της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος

«Απλό και κλασικό» χαρακτηρίζει το θέμα της έκθεσης στο οποίο διαγωνίστηκαν σήμερα, την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων, η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος. 

Επρόκειτο για ένα κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά από το βιβλίο «Στοχασμοί και Θέσεις», που αφορούσε τις «παραινέσεις ενός πατέρα στην εποχή μας».

Παράλληλα οι μαθητές κλήθηκαν να αναπτύξουν σε ένα άρθρο 450-500 λέξεων που θα δημοσιευόταν στο περιοδικό του σχολείου τους:
- θέματα που προκαλούν συγκρούσεις μεταξύ εφήβων και ενηλίκων στο οικογονειακό περιβάλλον
- τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να ξεπεραστούν οι εντάσεις.

Δείτε εδώ τα θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι

Να σημειωθεί ότι σήμερα εξετάστηκαν 18.000 μαθητές των ΕΠΑΛ και η αναλογία εισόδου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση διαμορφώνεται 1 στους 3. Επίσης για πρώτη φέτος το 1% των υποψηφίων ΕΠΑΛ θα διεκδικήσει μία θέση στα Πανεπιστήμια ανάλογα με τα μαθήματα που έχει επιλέξει.

Στον σχολιασμό της για τα θέματα, η ομοσπονδία εκπαιδευτικών φροντιστών αναφέρει επίσης ότι οι ερωτήσεις επεξεργασίας κειμένου που ζητήθηκε να απαντηθούν ήταν «απλές» και «συνδέονται άμεσα με την ύλη των εξετάσεων». 

«Ενδιαφέρον έχει να παρατηρήσουμε ότι δεν επελέγη ερώτηση τύπου Σωστό - Λάθος στη Β1, αλλά ερώτηση ανάπτυξης», επισημαίνεται τέλος. 


ΣΧΟΛΙΑ (8)

Αννα

Που βρίσκεται η σοβαρότητά σας κ.κ. της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδος; Το γεγονός ότι μαγειρεύουν το κείμενο του Γ. Θεοτοκά δεν σαν προβλημάτισε; Ντροπή!

Εύγε

Ωραίο τατού η χρυσαυγίτισσα!

Γ

να στείλτε τα παιδια σας αγγλικο πανεπιστιμιο βουλγαρια με χαμηλά δίδακτρα μη χάνετε χρόνο για διάβασμα αρχαια και αχρείαστα μαθηματα

Σκονακι

στο μπρατσο. Απο το παραμυθι "μια ωραια πεταλουδα"

Παραινεσεις ενος πατερα

Παιδι μου, κοψε το καπνισμα τα ποτα τα ξενυχτια, το αειφονε , το φειςμπουκώνε , και ... τα πούρα.

Η φωτο τα λεει ολα

Η κοπελιά με τη μουτζούρα στο χερι και ποιος ξέρει που αλλου , θα εχει σιγουρα λαμπρό μελλον στην ελλαδα του τσίριζα , των αναρχομπαχαλακιδων , των αριστεριστών , των αλληλέγγυων ,της ανεργίας και της παρακμής !

Theodore

Δηλαδή αν ήταν σύνθετο και πολύπλοκο,τι ακριβώς θα γινόταν από τη στιγμή που δεν είναι εξετάσεις,ασχέτως ότι τις λένε έτσι,αλλά διαγωνισμός;Που σημαίνει ότι και 5 να πάρουν,θα μπουν,έτσι και δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός. Αλλά άμα δεν πετάξετε την αρλούμπα σας εσείς οι δημοσιογράφοι δεν μπορείτε.

Γεωμέτρης

Σωστός!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

elas151

Οι δράστες, που φορούσαν κράνη από τα οποία δεν διακρίνονταν τα χαρακτηριστικά τους, κατάφεραν να εξουδετερώσουν το θύμα και να αρπάξουν το τσαντάκι που είχε μαζί του