Τη σφοδρή επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στα μέλη του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση της των «μαύρων ταμείων» της Siemens, προκάλεσε η απόφαση των δικαστών να θέσουν εκτός της διαδικασίας το υπό σύσταση σωματείο «Δικαιοσύνη για όλους», το οποίο εκπροσωπεί στη δίκη η επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» και πρώην πρόεδρος της Βουλής.
Ειδικότερα, το δικαστήριο με σημερινή απόφασή του απέρριψε το σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει η κ. Κωσταντοπούλου για παράσταση πολιτικής αγωγής του σωματείου στη δίκη, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας που είχε προηγηθεί. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα με το σκεπτικό ότι το Σωματείο αλλά και οι επιμέρους πολίτες υπολείπονται ενεργητικής νομιμοποίησης.
Η απόφαση αυτή προκάλεσε το εξής σχόλιο της κυρίας Κωνσταντοπούλου προς τον πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων: « Είναι μια εντελώς στημένη διαδικασία». Στη συνέχεια ακολούθησε ο εξής διάλογος:
Πρόεδρος: Είναι ανόητο να θεωρείται ότι η επίδειξη απαθούς και ψύχραιμης συμπεριφοράς από μέρους μου είναι αδυναμία.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Μην κάνετε χειρονομίες. Αν και αυτή η δίκη για χειρονομίες είναι...
Πρόεδρος: Δεν είστε διάδικος αυτής της δίκης. Σας υπενθυμίζω ότι μπορεί να ελεγχθείτε..
Ζ.Κωνσταντοπούλου: Σας υπενθυμίζω ότι και εσείς μπορεί να ελεγχθείτε...