ΠΝΟ: Άκαρπη η συνάντηση με τον Κουρουμπλή - Εξετάζεται συνέχεια της απεργίας

ΠΝΟ: Άκαρπη η συνάντηση με τον Κουρουμπλή - Εξετάζεται συνέχεια της απεργίας

Πήραμε υποσχέσεις και όχι δεσμεύσεις, τονίζουν οι εκπρόσωποί τους - Συνεδριάζουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους

ΠΝΟ: Άκαρπη η συνάντηση με τον Κουρουμπλή - Εξετάζεται συνέχεια της απεργίας
Άκαρπη φαίνεται πως ήταν η σημερινή συνάντηση των ναυτεργατών της ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, καθώς εξερχόμενοι οι εκπρόσωποί τους δήλωσαν πως πήραν υποσχέσεις και όχι δεσμεύσεις. Έτσι, πιθανότερο σενάριο κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας που ακολουθεί είναι να παρθεί η απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με νέα 48ωρη απεργία. Υπενθυμίζεται ότι τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια από την περασμένη Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υποστηρίζει πως δεσμεύτηκε ότι δεν θα θιγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και ότι αυτό θα φανεί στις 18 Δεκεμβρίου, οπότε και κλείνει η αξιολόγηση. 

Κλείσιμο
Νωρίτερα, οι ναυτεργάτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στον Πειραιά, με κατεύθυνση το υπουργείο Ναυτιλίας διαμαρτυρώμενοι για το φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα. 

Στη παναττική συγκέντρωση συμμετείχαν 13 συνδικαλιστικά σωματεία της ΠΝΟ ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή. 

Η νέα απεργία των ναυτεργατών ξεκίνησε στις 6 το πρωί της Κυριακής, ύστερα από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας τους. Είχε προηγηθεί ακόμα μια 48ωρη απεργία απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο.

Παράλληλα οι ναυτεργάτες έχουν εξαγγείλει τη συμμετοχή τους και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκέμβρη.

Τέλος, σχολιάζοντας αυτούς που έχουν αποκλειστεί στα νησιά, ανέφεραν πως ο αγώνας αυτός δεν αφορά μόνο τους ναυτεργάτες άλλα όλους τους Έλληνες και πως πρέπει να... βάλουν πλάτη.

















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης