Τσοχατζόπουλος: Η δικαιοσύνη εκφυλίστηκε, είμαι αθώος

Τσοχατζόπουλος: Η δικαιοσύνη εκφυλίστηκε, είμαι αθώος

Στο δικαστήριο η Βίκυ Σταμάτη - «Φέραμε την τεχνολογία στην Ελλάδα» είπε για τις αγορές οπλικών συστημάτων που πραγματοποιήθηκαν επί των ημερών του - Κατηγόρησε Σαμαρά-Βενιζέλο ότι τον έκλεισαν στη φυλακή - Ο πρώην υπουργός εξαπέλυσε κατηγορώ κατά του Κώστα Σημίτη

Τσοχατζόπουλος: Η δικαιοσύνη εκφυλίστηκε, είμαι αθώος
Επέμενε ο πρώην υπουργός επί ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος στην αθωότητα του, στη δίκη σε δεύτερο βαθμό που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα εξοπλιστικά. 

Ο πρώην υπουργός που έχει καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη σε πρώτο βαθμό για μίζες από εξοπλιστικά στην απολογία του το δικαστήριο ανέφερε:

"Δόθηκε η εντύπωση ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι μία σφηκοφωλιά όπου έμπαιναν οι πράκτορες (όπλων) και έδιναν μίζες δεξιά και αριστερά. Απίθανα πράγματα έχουν ειπωθεί από εισαγγελείς μόνο για να κάνουν τη δουλειά τους. Όταν εκφυλίζεται η Δικαιοσύνη από τέτοιους λειτουργούς, δεν γίνεται δουλειά". 

Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι είναι αθώος, καθώς όπως υποστήριξε όλα τα στοιχεία είναι κατασκευασμένα και ψεύτικα. 

Είπε στο δικαστήριο: "Πέρασα μέσα από φωτιά και εμπόδια για να φτάσω εδώ που έφτασα και σας βεβαιώ ότι δεν έκανα τίποτα. Δεν υπήρχε τίποτα εις βάρος μου. Μπορώ να κοιτάξω τον άλλο κατάματα και να του πω την άποψή μου".
Κλείσιμο

Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τόνισε , όπως και πρωτόδικα ότι από τη θέση του δεν είχε κανένα δικαίωμα να διαπραγματευθεί και να υπογράψει, καθώς είναι υπεύθυνος για την πολιτική διοίκηση. 

Κατά την απολογία του, ανέφερε πως με απόφαση του ΚΥΣΕΑ και σύμφωνη γνώμη του Κώστα Σημίτη αποφασίστηκε η αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων και κατέληξαν σε νέα οπλικά συστήματα και 100.000 ένοπλους άνδρες. "Φέραμε την τεχνολογία στην Ελλάδα" είπε.

Χαρακτήρισε "ανίερη συμμαχία" τη συνεργασία Ευαγγ. Βενιζέλου - Αντ. Σαμαρά, η οποία -όπως είπε- τον οδήγησε στη φυλακή, ενώ στράφηκε και κατά πρώην συντρόφων του, κυρίως κατά του Κ. Σημίτη χαρακτηρίζοντάς τον "ξεπερασμένο και συντηρητικό, και του Κ. Καστανίδη, ο οποίος -κατά τον κατηγορούμενο- μεθόδευσε μαζί με πρώην σύμβουλό του και νυν εισαγγελικό λειτουργό τη δίωξη σε βάρος του για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, για την οποία καταδικάστηκε.

Αναφορά έκανε και στην οικογένειά του και κυρίως στη Βίκυ Σταμάτη. "Γιατί απέρριπταν συνεχώς τις αιτήσεις της γυναίκας μου για αποφυλάκιση; Και η κόρη μου έμεινε στη φυλακή για τρία χρόνια.

Υπάρχουν αποφάσεις εγκλεισμού και εξόντωσης, από άποψης υγείας. Ο εγκλεισμός είναι η χείριστη μορφή, είτε είναι φυλακή είτε είναι ψυχιατρείο. Το ζήσαμε όταν η γυναίκα μου θέλησε να φύγει από το Δρομοκαϊτειο για 12 ώρες για να βγει έξω, να πάρει αέρα. Της απαγόρευσαν να προαυλίζεται, να πάρει καφέ. Πού ήταν τότε η δικαιοσύνη; Οι συνέπειες ήταν τραγικές. Ζημία ψυχική και σωματική για τη γυναικά μου. Βαρύτατη ζημία για την κόρη μου που δεν της επέτρεπαν να πάει με το παιδί της στη Γαλλία  για εγχείρηση εγκεφάλου. Πού είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα; Ήταν όλα άνωθεν εντολές. Πολιτικές και δικαστικές εξουσίες αποφάσισαν και αδιαφορούσαν για την τύχη μου ή την τύχη της κόρης μου".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης