Αμετανόητος ο Κορκονέας

Αμετανόητος ο Κορκονέας

Καμία συγγνώμη δε ζήτησε ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο ειδικός φρουρός που κατηγορείται για τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008, όταν ανέβηκε να καταθέσει κατά τη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας.

Ο Κορκονέας εμφανίστηκε αμετανόητος αντίθετα δήλωσε ότι θέλει να δώσει κουράγιο στην τραγική μητέρα του Αλέξη και πρόσθεσε: «Η διαδικασία είναι πολύ επώδυνη, δεν δέχομαι τον θάνατο κανενός ανθρώπου, το αντίθετο θα γινόμουν ασπίδα προστασίας για κάποιον άνθρωπο που κινδυνεύει

Επιμένει ο ιατροδικαστής

Καμία συγγνώμη δε ζήτησε ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο ειδικός φρουρός που κατηγορείται για τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008, όταν ανέβηκε να καταθέσει κατά τη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας.

Ο Κορκονέας εμφανίστηκε αμετανόητος αντίθετα δήλωσε ότι θέλει να δώσει κουράγιο στην τραγική μητέρα του Αλέξη και πρόσθεσε: «Η διαδικασία είναι πολύ επώδυνη, δεν δέχομαι τον θάνατο κανενός ανθρώπου, το αντίθετο θα γινόμουν ασπίδα προστασίας για κάποιον άνθρωπο που κινδυνεύει».

Ο κ. Αλέξανδρος Κατσαντώνης από την πλευρά της πολιτικής αγωγής αντέδρασε με την κατάθεση διερωτώμενος γιατί δε ζητάει επιτέλους συγγνώμη ο ειδικός φορυρός. Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος υπερασπίζεται τον ειδικό φρουρό, απάντησε ότι ο Κορκονέας έχει ζητήσει συγγνώμη από την πρώτη στιγμή.

Από την άλλη, διαφορετική υπερασπιστική γραμμή φαίνεται να έχει επιλέξει ο συγκατηγορούμενός του, ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης, ο οποίος αρνήθηκε κάθε κατηγορία και τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με την πράξη του συναδέλφου του.

Κλείσιμο

Από το πρωί επικρατεί ένταση στη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας, όπου διεξάγεται η δίκη των δύο ειδικών φρουρών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ειδικού φρουρού Επ. Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας, απευθυνόμενος προς την έδρα του δικαστηρίου, είπε ότι «το θύμα δεν είναι σαν τα δικά σας 16χρονα» αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι είχε παραβατική συμπεριφορά. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της μητέρας του φίλου του Αλέξη, ο οποίος ήταν μαζί του το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου στα Εξάρχεια, η οποία φώναξε: «Και εσείς πού ξέρετε τί είναι τα δικά μας τα παιδιά».

Νωρίτερα ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι το θύμα μαζί με τον φίλο του είχαν λάβει μέρος σε επεισόδια σε αγώνα πόλο στο Χαλάνδρι και ζήτησε να προσκομιστεί στο δικαστήριο το σχετικό βίντεο που προβλήθηκε από τηλεοπτικό σταθμό. Εντονη η αντίδραση της πολιτικής αγωγής, η οποία ανέφερε ότι εδώ δικάζονται οι δύο ειδικοί φρουροί για τον θάνατο του Αλέξη και δεν κρίνεται το τί έγινε στο συγκεκριμένο αγώνα. Το δικαστήριο ωστόσο με απόφαση του επιφυλάχθηκε εφόσον χρειαστεί κατά τη διάρκεια της δίκης να διατάξει την προσκόμιση του βίντεο όπως και την προσαγωγή προσώπων που βρίσκονταν εκείνη την ημέρα στον αγώνα προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης