Μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος που εξαπατούσε επενδυτές

Μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος που εξαπατούσε επενδυτές

Έταζαν επενδύσεις μέσω offshore με αποδόσεις πάνω από 3% μηνιαίως, ωστόσο, τα περισσότερα χρήματα που λάμβαναν τα «έτρωγαν» οι ίδιοι

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα διεθνές κύκλωμα το οποίο, μέσω της σύστασης πολύπλοκων εταιρικών σχημάτων-funds και χρησιμοποιώντας offshore εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους δεκάδων χωρών παγκοσμίως, εξαπατούσε επενδυτές από διάφορες χώρες καθώς και από την Ελλάδα.

Οι δράστες έταζαν επενδύσεις μέσω offshore με αποδόσεις πάνω από 3% μηνιαίως, ωστόσο, τα περισσότερα χρήματα που λάμβαναν τα «έτρωγαν» οι ίδιοι.

Οι έρευνες ξεκίνησαν έπειτα από καταγγελία που έγινε και μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τα πέντε αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, ενώ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε άλλα 25 μέλη του κυκλώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κουβάρι της υπόθεσης που ερευνάται  από την Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος, άρχισε να ξετυλίγεται τα περασμένα Χριστούγεννα, έπειτα από έρευνες που έγιναν στα γραφεία Έλληνα χρηματιστή στο Κίεβο της Ουκρανίας. Οι αρχές της Ουκρανίας άρχισαν να ερευνούν τον άντρα μετά από καταγγελία που έκανε ο συνεργάτης του, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να τον δολοφονήσει και στη συνέχεια ενημέρωσαν τις ελληνικές αρχές.


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

themos_ar1

Το μνημόσυνο του Θέμου Αναστασιάδη έγινε σήμερα στη Μάνη, το μέρος που αγαπούσε και ο ίδιος διάλεξε για την ταφή του

1
peripoliko_ar

Πρόκειται για 15 αλλοδαπούς που συνελήφθησαν και άλλους έξι που αναζητούνται οι οποίοι κάθε φορά που συλλαμβάνονταν έδιναν ψεύτικα ονόματα και διευθύνσεις για να μην εντοπίζονται - Έκαναν ληστείες, κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως στα Εξάρχεια, το Σύνταγμα, τον Άγιο Παντελεήμονα

116