Ειδομένη: Πλαστικές σφαίρες, χημικά και πετροπόλεμος

Ειδομένη: Πλαστικές σφαίρες, χημικά και πετροπόλεμος

Διμοιρίες των ΜΑΤ μπροστά στον φράχτη για να αποτραπεί νέα προσέγγιση από τους πρόσφυγες - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

Ειδομένη: Πλαστικές σφαίρες, χημικά και πετροπόλεμος
Δύο διμοιρίες ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν παραταχθεί μπροστά στον φράχτη, που έχει υψωθεί στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, σε μία προσπάθεια να αποτραπεί ενδεχόμενη προσέγγιση προσφύγων.

Νωρίτερα σημειώθηκαν νέα επεισόδια, όταν μια ομάδα προσφύγων
Κλείσιμο
και μεταναστών, καλύπτοντας τα πρόσωπά τους με μαντίλια, προσπάθησε να ρίξει για ακόμη μία φορά τον φράχτη στα σύνορα με την ΠΓΔΜ
. Σύμφωνα με πληροφορίες, προς τον φράχτη κινήθηκαν αρχικά Αφγανοί και Μαροκινοί.

Οι Σκοπιανοί αστυνομικοί προχώρησαν σε ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ έκαναν, όπως και την περασμένη Κυριακή, χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών.

Το αποτέλεσμα ήταν και σήμερα αρκετά άτομα να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα και να χρειαστεί να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. 
Η ατμόσφαιρα αυτή τη στιγμή παραμένει αποπνικτική, ενώ περίπου 100 μετανάστες βρίσκονται διασκορπισμένοι στα χωράφια, δίπλα στην περίφραξη, έχοντας επιδοθεί σε πετροπόλεμο με τους αστυνομικούς των Σκοπίων.

Μετανάστες με αναπνευστικά προβλήματα





Ένα τραυματισμένο παιδί 


Δείτε τα ΜΑΤ μπροστά από τον φράχτη



Από το πρωί η ελληνική αστυνομία πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους στη γέφυρα του Αξιού, στην κατεύθυνση προς την Ειδομένη, ενώ νωρίτερα προχώρησαν και στη σύλληψη μίας Γερμανίδας επειδή είχε στην κατοχή της σπρέι πιπεριού.

Η αστυνομία επέμεινε στους ελέγχους καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και το απόγευμα εντόπισε άλλους τέσσερις αλληλέγγυους, τρεις Νορβηγούς (δύο άνδρες και μία γυναίκα) και μία Βρετανίδα, προχωρώντας στη σύλληψή τους, καθώς στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, κουβαλούσαν έναν ασύρματο, ενώ δεν ανήκαν επισήμως σε κάποια από τις οργανώσεις που βοηθούν τους πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης