Ξύλο και δακρυγόνα ανάμεσα σε κατοίκους και ΜAT στην Κω

Ξύλο και δακρυγόνα ανάμεσα σε κατοίκους και ΜAT στην Κω

Tρεις κάτοικοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού με τραύματα στο κεφάλι - Άνδρες των ΜΑΤ συνέλαβαν δημοσιογράφο - Οι κάτοικοι έχουν κλείσει τον δρόμο έξω από το αστυνομικό τμήμα διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψή του

Ξύλο και δακρυγόνα ανάμεσα σε κατοίκους και ΜAT στην Κω
Σε πεδίο μάχης ανάμεσα σε άνδρες των ΜΑΤ και κατοίκους της Κω έχει μετατραπεί από το πρωί η περιοχή Πυλί, όπου βρίσκεται το στρατόπεδο 148 το οποίο θα μετατραπεί σε
hot spot.

Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 300 κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το στρατόπεδο για να εναντιωθούν στα σχέδια της κυβέρνησης να δημιουργήσει κέντρο καταγραφής προσφύγων στο νησί τους. Εκεί βρίσκονταν διμοιρίες των ΜΑΤ που φρουρούν το χώρο όπου είναι σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων αλλά και των γκλομπ τους, σύμφωνα με μαρτυρίες. 
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κω τρεις κάτοικοι, ένας 70χρονος, ένας 35χρονος και ένας 30χρονος, οι οποίοι έφεραν θλαστικά τραύματα στο κεφάλι που προήλθαν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, από τα γκλομπ των ΜΑΤ. 














Αυτή την ώρα οι κάτοικοι έχουν κλείσει τον κεντρικό δρόμο στο λιμάνι έξω από το αστυνομικό τμήμα διαμαρτυρόμενοι για την σύλληψη του δημοσιογράφου.






«Με χτυπούσαν 15 ΜΑΤατζήδες» λέει ο δημοσιογράφος που συνελήφθη


Ο συλληφθείς δημοσιογράφος ονομάζεται Γιώργος Λιοδάκης και προσήχθη με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα, αφού οι αστυνομικοί του κατέσχεσαν κινητό και κάμερα. 

«Με έβαλαν κάτω και με χτυπούσαν 15 ΜΑΤατζήδες», είπε στους συναδέλφους του δημοσιογράφους ο κ. Λιοδάκης αμέσως μετά την απελευθέρωσή του. Σε δηλώσεις του περιέγραψε αναλυτικά τα όσα έζησε, από τον στιγμή του ξυλοδαρμού του μέχρι την σύλληψή του και την προσαγωγή στο Αστυνομικό Τμήμα. Όπως τονίζει, τον είχαν βάλει κάτω 15 άτομα των ΜΑΤ και τον χτυπούσαν και του έβριζαν την μάνα και τον πατέρα του.

«Έκαναν ένα "ντου" στον κόσμο που ήταν έξω, με είδαν ότι τραβάω και μου είπαν "τραβάς ρε;" Με τραβούσανε, μου πατούσανε το πόδι και με είχαν στο έδαφος.. Μου πήραν την κάμερα και το κινητό. Ήταν μόνο αστυνομικοί των Ματ και όχι από τους αστυνομικούς εδώ.
Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι πετούσα πέτρες όμως εγώ τραβουσα βίντεο. Δεν μπορούσα με το ένα χέρι να πετάω και με το άλλο να τραβάω αλλά και πάλι δεν θα άφηνα τη δουλειά μου», είπε ο κ. Λιοδάκης στο protothema.gr.

Παρακάτω το βίντεο με τις δηλώσεις του δημοσιογράφου



Πηγή βίντεο: vimatisko.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης