Χειμάρρα: Άγαλμα καθολικού ιεραπόστολου στη θέση της κατεδαφισμένης εκκλησίας!

Χειμάρρα: Άγαλμα καθολικού ιεραπόστολου στη θέση της κατεδαφισμένης εκκλησίας!

Με την ενέργεια αυτή ο Αλβανός πρωθυπουργός επιχειρεί να κερδίσει την εύνοια του Βατικανού - Την πρόκληση κατήγγειλε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας

Αδριάντα του καθολικού επισκόπου και  ιεραποστόλου  Νίλο Καταλάνο -έζησε τον 7ο αιώνα- που προσπάθησε αποτυχημένα να στρέψει τους ελληνορθόδοξους κατοίκους της Χειμάρρας στον καθολικισμό ή την ουνία, θέλει να στήσει η κυβέρνηση Ράμα στο χώρο της κατεδαφισμένης εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμμάδες.
 
Ο Καταλάνο έζησε τοn 7ο αιώνα και προσπάθησε μεθοδικά να προσηλυτίσει στον καθολικισμό ελληνορθόδοξους πληθυσμούς της Βορείου Ηπείρου, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Ως καθολικός επίσκοπος Δυρραχίου, επισκέφθηκε τις Δρυμάδες  και επιχείρησε να πείσει τους κατοίκους να αποκηρύξουν την ορθόδοξη πίστη τους.  Σύμφωνα με τις πηγές η αντίδραση των πιστών ήταν έντονη, με αποτέλεσμα ο καθολικός αξιωματούχος να επιστρέψει άπρακτος στην έδρα του. Ο Καταλάνο τιμάται από τους Αλβανούς, επειδή φέρεται να προώθησε τη διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας, που για την ιστορία απέκτησε αλφάβητο μόλις το 1908. Σύμφωνα με πληροφορίες ο στενός συνεργάτης του Έντι Ράμα,  βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, επιχειρηματίας και εκδότης  Κότσιο Κοκεδήμα –λέγεται πως είναι ελληνικής καταγωγής- θα είναι βασικός σπόνσορας σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πανεπιστήμιο Αυλώνας, στη μνήμη του καθολικού ιεραποστόλου Καταλάνο. Στο πλαίσιο αυτό Ράμα και Κοκεδήμα, επιδιώκουν να στήσουν στο χώρο της κατεδαφισμένης εκκλησίας τον ανδριάντα του καθολικού επισκόπου – ιεραποστόλου, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων των Δρυμμάδων.   

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές η κυβέρνηση Ράμα,  με την ενέργεια αυτή ο Αλβανός πρωθυπουργός επιχειρεί να κερδίσει την εύνοια του Βατικανού, αλλά και τη … ψήφο των καθολικών συμπατριωτών του που αγγίζουν το 17% του πληθυσμού της χώρας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα,  ο Ράμα φέρεται να είχε αποκαλύψει στον Πάπα Φραγκίσκο, κατά την επίσημη επίσκεψή του Ποντίφικα στην Αλβανία το 2014,  τις προθέσεις του να τιμήσει επίσημα τον καθολικό επίσκοπο- ιεραπόστολο Καταλάνο.  Να σημειωθεί πως στην περιοχή της Χειμάρρας, δεν υπάρχουν γηγενείς καθολικοί, αφού η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είναι Έλληνες Ορθόδοξοι αν και για Τίρανα επισήμως θεωρούνται «ελληνόφωνοι Αλβανοί».

Ορθόδοξη Εκκλησία Αλβανίας: «Όπως το 2013 στην Πρεμετή»

Με γραπτή ανακοίνωση η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας κατήγγειλε την προκλητική ενέργεια κατεδάφισης του ναού, σημειώνοντας με νόημα πως αποτελεί συνέχεια των όσων συνέβησαν το 2013 στην Πρεμετή. «Αποτελεί θλίψη και προσβολή να βλέπει κανείς στις ημέρες μας να θάβονται κάτω από τα ερείπια της καταστροφής το Ιερό Ευαγγέλιο, εικόνες κι άλλα ιερά σκεύη. Πρόκειται για σκηνές που θυμίζουν την ιεροσυλία του Ναού της Παναγίας στην Πρεμετή, όπου τα έριχναν πάνω σε φορτηγό σκουπιδιών» αναφέρει η ανακοίνωση.
Το καλοκαίρι του 2013  υπάλληλοι του δήμου Πρεμετής, συνοδεία ανδρών εταιρίας security, και με πρόσχημα κάποια ανείσπρακτα –όπως υποστήριξαν- χρέη,  εισέβαλλαν στον ιερό ναό της Παναγίας, απομάκρυναν τους ιερείς και τους πιστούς και στην κυριολεξία άδειασαν την εκκλησία.Στην ανακοίνωση επίσης, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας αποκάλυψε τη γύμνια των επιχειρημάτων του δήμου Χειμάρρας αλλα και της κυβέρνησης Ράμα.  «Από την πρώτη στιγμή εκείνοι που σχεδίασαν την ισοπέδωση του εν λόγω ιερού χώρου ήταν αντιθετικοί, μεγαλομανείς και ασαφείς στις δηλώσεις, στις αξιώσεις και στις ενέργειές τους: Δήλωσαν πώς πρόκειται για παράνομη κατασκευή που έγινε πρόσφατα και προέκυψε ότι κτίστηκε από τους ίδιους τους πιστούς στα πρώτη χρόνια της Δημοκρατίας στον ίδιο ακριβώς χώρο όπου ήταν ο ναός που είχε ισοπεδώσει ο κομμουνισμός. Δήλωσαν ότι η εκκλησία ήταν πολιτιστικό μνημείο και αποδείχτηκε ότι αυτό δεν ήταν αλήθεια. Δήλωσαν ότι η Εκκλησία δεν ήταν ιδιοκτήτης και αποδείχτηκε με έγγραφα το αντίθετο. Δήλωσαν ότι η ταράτσα ήταν πάνω στους παλιούς ιστορικούς τοίχους και στη συνέχεια τα ισοπέδωσαν όλα» αναφέρει συγκεκριμένα. 
 
Έλληνες έκτισαν το ναό το 1671 

Όσο και εάν οι Αλβανοί επιχειρούν να σβήσουν την ιστορία της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, από το κομμουνιστικό καθεστώς του Χότζα έως την δημοκρατική κυβέρνηση Ράμα- οι πέτρες και τα χαρτιά μαρτυρούν την αλήθεια.

Σε μαρμάρινη επιγραφή που υπήρχε εντειχισμένη στον παλαιό ναό που  κατεδάφισε το 1972 το καθεστώς Χότζα την περίοδο της αθεΐας, ήταν χαραγμένα  τα ονόματα των κτητόρων  που χρηματοδότησαν την ανέγερση το έτος 1671, «Ττετε Νικολο Λέκκας, δημο/θοδορα Νικολο, Ττετε κ(αι) των τέκνων αυτών γγηνι, κοκαλι /αχοαι (=1671)» έγραφε συγκεκριμένα η επιγραφή, που η τύχη της αγνοείται, αλλά φωτογραφία της δημοσιεύτηκε το 1998 σε έκδοση της αλβανικής Ακαδημίας, για τους ορθόδοξους ναούς της χώρας. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκδοση, η εκκλησία αφιερώθηκε στον Άγιο Αθανάσιο, ως τάμα των κατοίκων για την προστασία του από επιδημία χολέρας που είχε πλήξει την περιοχή.
Επίσης, οι προκλητικοί ισχυρισμοί Ράμα καταρρίπτονται και από επίσημα αλβανικά έγγραφα, τα οποία φυλάσσονται στο Κεντρικό Αρχείο της χώρας. Συγκεκριμένα, σε απογραφή του 1921 η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, είναι καταχωρημένη ως περιουσιακό στοιχείο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας και μόνο. 


 
ΥΠΕΞ: Η αλβανική κυβέρνηση λειτούργησε όπως οι τζιχαντιστές

Παρά τις προειδοποιήσεις της ελληνικής πλευράς η αλβανική κυβέρνηση του Έντι Ράμα κατεδάφισε μέσα στη νύχτα τον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες Χειμάρρας.

Με δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας παρομοιάζει την αλβανική κυβέρνηση με τους τζιχαντιστές συνδέοντας ευθέως τις ενέργειες και αποφάσεις της κυβέρνησης του Έντι Ράμα με τις φρικιαστικές πράξεις του Ισλαμικού Κράτους.

«Η καταστροφή ιερών τόπων και αντικειμένων λατρείας ελάμβανε χώρα, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής από τους τζιχαντιστές. Αυτό είδαμε να γίνεται πράξη και στη γειτονική χώρα, την Αλβανία» τονίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

«Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος» συνεχίζει με έναν βαρύ υπαινιγμό ο Κωνσταντίνος Κούτρας, επί της ουσίας προαναγγέλοντας αλλαγή στάσης της Αθήνας σε όλα τα θέματα που μπορεί να ενδιαφέρουν διμερώς τα Τίρανα και τα οποία εξαρτώνται από τη συναίνεση των ελληνικών κυβερνήσεων, είτε πρόκειται για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας είτε για οτιδήποτε άλλο.

«Για τις εν προκειμένω κινήσεις της Ελλάδας προς την Αλβανία και προς τη Διεθνή Κοινότητα θα ενημερωθείτε άμεσα. Ουδέν σχόλιο περαιτέρω» καταλήγει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την κατεδάφιση του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμμάδες Χειμάρρας.

ΣΧΟΛΙΑ (76)

κοιταξτε αυτο

Έγκλημα- λαθος η χορήγηση Ελληνικής υπηκοότητας στον σοσιαλιστή δήμαρχο της Χειμάρρας Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα εγκληματικά λάθη της ελληνικής διπλωματίας αλλά και όσων Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου ψήφισαν... Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα εγκληματικά λάθη της ελληνικής διπλωματίας αλλά και όσων Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου ψήφισαν τον νυν δήμαρχο της Χειμάρας , Gergi Goro, ο οποίος έλαβε την ελληνική υπηκοότητα σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας του Κοσόβου. Πρόκειται, για το απόλυτο αυτοκαταστροφικό λάθος στην ευαίσθητη περιοχή της Χειμάρας από έναν γενίτσαρο ο οποίος πρωτοστάτησε στην κατεδάφιση του πάνσεπτου Ι.Ναού του Αγίου Αθανασίου. Ένα γεγονός που στιγμάτισε την Αλβανία και σόκαρε τους Έλληνες για τα κατορθώματα και του έτερου αλλοπρόσαλλου και λίαν επικίνδυνου Πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, φίλου καρδιακού του Τούρκου Προέδρου Ρ.Ερντογάν. Σύμφωνα με δημοσιογραφική έρευνα ο Δήμαρχος της ηρωικής και ελληνικής περιοχής της Χειμάρας Gergi Goro, έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει καμία ελληνική Χειμάρρα . Οι Αλβανοί την θεωρούν περιοχή που κατοικείται από δίγλωσους Αλβανούς, στα πρότυπα των Τούρκων που θεωρούν τους Κούρδους ορεσιβίους Τούρκους(!!). Ο κύριος και πρωταγωνιστικός ρόλος του Goro συνεχίστηκε με την κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες, σε αγαστή συνεργασία με τον Έντι Ράμα, ο οποίος μιλούσε για την κατεδάφιση ενός γκαράζ , υλοποιώντας λεκτικά μια βέβηλη και βδελυρή δήλωση αναφερόμενος σε έναν Ι.Ν. που στέκεται στην περιοχή αυτή αγέρωχος εδώ και 1000 χρόνια. Πολύ πριν πατήσουν το πόδι τους οι ομοϊδεάτες του Αλβανοί στο Δεσποτάτο της Ηπείρου από τον μακρινό Καύκασο, σύμφωνα με σύγχρονη ιστορική έρευνα . Ο Δήμαρχος της Χειμάρας παραδέχτηκε ότι πήρε την ελληνική υπηκοότητα, αναφέρει η αλβανική εφημερίδα panorama. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ μας . Το ελληνικό διαβατήριο το πήρα πριν από ένα χρόνο , είπε ο ίδιος. Άμεσα λοιπόν , προτείνουμε οι ελληνικές προξενικές αρχές στο Αργυρόκαστρο να τον καλέσουν, να τους παραδώσει το ελληνικό διαβατήριο, ώστε να μην μπαινοβγαίνει στα ελληνο-αλβανικά σύνορα με μεγαλοπρεπές ύφος, σύμφωνα με πληροφορίες . Η Πατρίδα μας οφείλει να αναγεννηθεί το ταχύτερο δυνατό διότι βάλλεται πανταχόθεν, ειδικά στα Βαλκάνια όπου υπάρχουν εχθροί οι οποίοι εποφθαλμιούν

Kostas

Ο Ράμα είναι το Νο 2 λαμόγιο πολιτικός στην Αλβανία, μετά από το Φάτος Νάνο. Έχει δημιουργήσει την εικόνα του προοδευτικού και καλλιεργημένου αλλά είναι μεγάλος απατεώνας και μιζαδόρος. Ανταγωνίζεται επάξια τους ψεύτες και απατεώνες Έλληνες πολιτικούς, που τον υποστήριξαν έναντι του Μπερίσα, αλλά είναι πιο πονηρός από τους δικούς μας. Ας πρόσεχαν, περισσότερο ας προσέχαμε εμείς που εκλέγουμε τους χειρότερους, τα πιο λαμόγια, που μας κοροϊδεύουν και πουλάνε τα εθνικά συμφέροντα. Εάν συνεχίσουμε να ψηφίζουμε τους ψεύτες κηφήνες που κραυγάζουν και μας κοροϊδεύουν, όπως τη Ραχήλ Μακρή, το Βύρωνα Πολύδωρα, το Λεουτσάκο, το Σιούφα, τον Πετσάλνικο, το Βαλυράκη και τους ομοίους τους, τότε είμαστε άξιοι της (κακής) μοίρας μας.

ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΟΥΣΗΣ, πας ανηρ ξυλεύεται...

Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα... Μπορεί οι Αλβανοί να νοιώθουν μια χαρά με τις ανίερες συμμαχίες που έχουν με σλάβους και τούρκους, όμως όλοι ξέρουν ότι το 60% των αλβανών τρώει από την Ελλάδα (και οι περισσότεροι εξ αυτών το αναγωνρίζουν, όχι όμως όλοι) και όσο η Ελλάδα πάει προς τον πάτο, η Αλβανία θα ακολουθεί... αργά η γρήγορα η πορεία θα αλλάξει όμως, ειδικά όταν θα σκάσει η τούρκικη φούσκα (λιγό μετά την κινέζικη) και τότε θα δούμε πόσα απήδια πιάνει ο σάκος!

Γιάννης Γ

Aυτό το σχόλιο που το ειχα βάλει σε άλλη ανάρτηση το βάζω και πάλι. ..... Ελληναράδες μου, εσεις εδώ που γράφετε. ...... Εσείς που σήμερα ολοι σας μου γίνατε υπέρμαχοι της θρησκείας μας . Εσείς ντε που χθές-προχθές με την κάθε ευκαιρία θρησκευτικού εσωτερικού θέματος στην Εκκλησία μας σε όποια ανάρτηση τύχει, καταφέρεστε με μίσος εναντίον την θρησκείας μας, τα βάζετε με τους Δεσποτάδες, τους παπάδες, και ότι άλλο υποτιμητικό υπάρχει ως προς στην πίστη του κόσμου. ........ Τι πάθατε σήμερα? ..... Πως και γιατί αλλάξατε ετσι ξαφνικά και γίνατε οι υπέρμαχοι χριστιανοί ? ......... Κατάλαβα το γιατί. Δεν σας πόνεσε τελικά αυτη η αισχρή και κατάπτυστη πράξη των Αλβανών, δηλαδή το γκρέμισμα της εκκλησίας αλλά όλα ηταν τώρα μια ευκαιρία !! και μόνο για να βγάλετε το μίσος σας για τους βόρειους γείτονες. ......... Φτάνει η υποκρισία σας. .Θα περίμενα όμως την ιδια αντίδρασή σας σημερινοί μου χριστιανομάχοι να την είχατε, και όταν περίπου πριν δεκαπέντε μήνες στην Ελβετία στην Λωζάνη ο εκει Μητροπολίτης Ελβετίας ειχε μπλέξει με την Ελβετική πολεοδομία για θέμα που σχετιζόταν με τον εκει Ελληνοχριστιανικό ναό. Η εκει πολεοδομία λοιπόν τον υποχρέωσε να γκρεμίσει ένα μικρό καμπαναριό του ιερού ναού, γιατί του είπαν ότι εδώ δεν είναι Ελλάδα. ..... Και τον τρούλλο τύπου Βασιλικής που εφτιαχνε για την εκκλησία τον σταμάτησαν και του ειπαν η σκέπη πρέπει να είναι όπως είναι και οι σκεπές ολων των γειτονικών κτηρίων. Ουτε τον σταυρό απέξω επέτρεψαν η οι πόρτες να μην μοιάσουν με τις πόρτες που έχουν συνήθως οι εκκλησίες στην Ελλάδα......Χαλούσε του ειπαν η σκέπη τύπου βασιλικής και το ολο σύνολο της κατασκευής της την αισθητική αρμονία του πολεοδομικού σχεδιασμού της πόλης. .... Και κατάντησε η εκει Ελληνική εκκλησία όπως τελικά εγινε, να μοιάζει με μία αίθουσα τελετών. ..... Ολοσέλιδο ηταν στο ΠΘ αυτή η περίπτωση. Μπήκε και σαν ανάρτηση , αλλά κανένας από εσας τότε δεν ενοχλήθηκε και να γράψει ένα σχόλιοη να καταφερθεί εναντίον των Ελβετών. Χριστιανομάχοι μου οι πράξεις των Ελβετών δεν ηταν για εσάς πιασσάρικο θέμα για να βγάλετε το μίσος σας .....ΥΓ.... Στην Τεχεράνη σε αυτό το άκρως Θεοκρατικό Μουσουλμανικό κράτος οι εκει μουλάδες ποτέ δεν ενοχλήθηκαν από τον υφιστάμενο χριστιανικό ιστορικό ναό του Αη Νικόλα που υπάρχει για τους περίπου 150 Ελληνες και Κύπριους χριστιανούς που ζούν εκει. ....... Αλλά στηντην Ελβετία σε αυτή την........ πολιτισμένη χώρα ενοχλήθηκαν.

george

Για την κατεδάφιση του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στις Δρυμμάδες Χιμάρας, ο Γ. Σούρλας, με την ιδιότητα του Επιτίμου Προέδρου της Ένωσης Τέκνων Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 41, δήλωσε ότι: Με πρωτοβουλία της Ένωσης θα διεξαχθεί πανελλαδικός έρανος για τη συγκέντρωση χρημάτων, για την ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στις Δρυμμάδες, στη Χιμάρα, που γκρέμισαν οι Αλβανικές αρχές παραβιάζοντας κάθε έννοια θρησκευτικής ελευθερίας και σεβασμού των χώρων λατρείας. Η ανέγερση του Ναού, τόνισε, θα είναι μια ακόμη απάντηση ότι η πίστη μας στην Ορθοδοξία παραμένει ισχυρή και ακλόνητη, άντεξε ακόμη και στα ολοκληρωτικά καθεστώτα και βαυκαλίζεται όποιος νομίζει ότι γκρεμίζοντας ένα Ναό μπορεί να κατεδαφίσει την πίστη. Για το σκοπό αυτό συγκροτείται ερανική επιτροπή και θα ανοιχτεί ειδικός τραπεζικός λογαριασμός.

ΑΣΤΟΣ

Απελάστε, ρε ξεφτύλες πολιτικάντηδες, καμμιά χιλιάδα τηγανομούρηδες, με γελοία προσχήματα, γιά αντίποινα...Αλλά, βάσει ποιάς πολιτικής και με τι κότσια, θα μου πείτε τώρα.....Καρπαζοεισπράκτορες της Βαλκανο-Μπανανίας, μιά ζωή στο "υπεράνω" και πάντα στον...πάτο!

Γιανης

Αμάν βρε παιδιά Γιατί χαλάμε τής καρδιές μάς για ένα κτίριο πού κατεδαφίστηκε??? Σε μία ξένη χώρα και όλα. Αυτοκεφαλη εκκλησία και ανεξάρτητο αναγνωρισμένο κράτος,Τέλος Όσο για την ευρωπαϊκή πορεία τής Αλβανίας, οί Μέρκελ και ο Ρεντζι τής δώσανε είσοδο το 2020 Για οποιαδήποτε διευκρίνιση διαφορά ή διαμάχη υπεύθυνα είναι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια

Φιλικά. Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος.

Επειδή για σένα Γιάνη (με ένα ν) (είσαι δεν είσαι Έλληνας... δεν με νοιάζει) είναι για σένα απλά ένα κτήριο... για εμάς είναι κάτι πολύ παραπάνω (που και να σου εξηγήσω το τί είναι... δεν θα το καταλάβεις... )... και αν το παίζεις μάγκας και ωραίος λέγοντας τέτοιες φράσεις... τόλμα να γκρεμίσεις ένα μουσουλμανικό τέμενος και να πεις τα ίδια στους μουσουλμάνους... δεν θα προλάβεις να κάνεις τίποτα... επειδή λοιπόν υπάρχει η ταπείνωση και η υπομονή στην Χριστιανοσύνη... δεν σημαίνει ότι μπορείτε και είστε ελεύθεροι να κάνετε και να λέτε τέτοιες βλησφημίες... αν σου γκρεμίσω το σπίτι σου και σου μιλήσω έτσι θα είμαι σωστός και μάγκας ;;; επειδή θέλω να πιστεύω πως έχεις μυαλό... σκέψου πως η ελευθερία φτάνει μέχρι εκεί που δεν ενοχλείς τον άλλον... Φιλικά. Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος.

Τεμπελ μαχαλα

Ε και που εγραψες τις παπαριες σου εσυ και οι υπολοιποι τεμπελαραδες εδω μεσα τι εγινε;. Θα αλλαξη τιποτε; Ρε αντε για κανενα μεροκαματο αχρηστοι

@Τεμπελ μαχαλα ...Αλβανιάρη

Σιγά κοπρά Αλβανέ, που δουλεύεις μια ώρα και λουφάρεις πίνοντας μπύρες τις υπόλοιπες επτά. Απατεώνας φτωχομπινές ήσουν και θα μείνεις. Εσύ είσαι ο τεμπελχανάς ρε λουφαδόρε αρπακολλατζή, που δεν κάνεις ούτε μια δουλειά σωστά, αλλά κατουράς και μέσα στα σπίτια των Ελλήνων που εργάζεσαι για να τα βρομίσεις επίτηδες. Αυτή είναι η κουλτούρα σου και ο πολιτισμός σου ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΓΥΦΤΕ

Τεμπελ μαχαλα

Εγω βλεπω ολοι οι Αλβανοι δουλεύουν και κανουν περιουσίες και κατι τσουτσεκια σαν και εσενα περιμένουν το χαρτζιλίκι απο την μαμα.

Κοκός

@17:35... ΑΨΟΓΟΣ!. Υ/Γ: Τον @18:50 για νεοπαγανιστή τον "κόβω". Αυτοί και μόνο να δουν τη λέξη "Ορθόδοξος", δαιμονίζονται σε ανεξέλεγκτο βαθμό, χάνοντας πλήρως τον έλεγχο της (ανύπαρκτης) συνείδησής τους.

μονο?

δυστυχως εκτος απο αιρετικους πλανεμενους και παγανιστες ειδωλολατρες - υπαρχουν και οι αντιχριστοι συριζακηδες.- μη το ξεχνας.

Αύγουστος

Προς Ράμα: Αμ γιά να μπεις στην ΕΕ, θα σε βάλλει η Ελλάδα να ΞΑΝΑ-ΚΤΙΣΕΙΣ τον Ιερό Ναό με Χρυσά τούβλα! Και να μπεις και γονατιστός ύστερα μέσα, καημένε.

Αύγουστος

Οι ΚΟΥΤΟ-πόνηροι Αλβανοί, με αυτή τους την κίνηση, του δήθεν καθολικού ιεραποστόλου, θέλουν να κάνουν ντεμενάδες στην Ιταλία σε βάρος της Ελλάδος και συνάμα να μετριασθούν οι αντιδράσεις στην Χριστιανική Υφήλιο, γιά το ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ του Ιερού Ναού-Ιστορικού Μνημείου. Έχουν υποχρέωση στην Ιταλία βλέπετε, γιατί αυτή ΕΠΕΜΕΙΝΕ να αποκτήσουν κρατική οντότητα, σαν Αλβανία. Αυτά τα ΑΙΣΧΗ να τα βλέπουν οι ΗΠΑ, που θέλουν τους Αλβανούς "φίλους". Βρήκαν ..."φίλο" να κάνουν, οι Αμερικάνοι!

piri

σιωπη οι γκιαουρηδες

Άλλο ένα..

πεινασμένο καί ρακένδυτο αλβανό.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Sparti-xasisofyteia__1_

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί βρήκαν την οικιακή φυτεία που καλλιεργούσε ο δράστης σε εσωτερικό χώρο χρησιμοποιώντας ηλεκτρικούς λαμπτήρες, ανεμιστήρες και άλλον εξοπλισμό και κατέσχεσαν οκτώ δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 40 εκατοστών

astynomia-peripoliko-tessera

Εκκρεμούσαν σε βάρος του τέσσερις καταδίκες, από το Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας για διακεκριμένες κλοπές, από το Τριμελές Εφετείο Ναυπλίου για απάτη, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για φοροδιαφυγή και από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κυπαρισσίας για πλαστογραφία και απάτη