Χάρη στην επέμβαση των ΟΥΚ και με τη φρεγάτα «Σαλαμίς», δεκάδες Έλληνες υπήκοοι, καθώς επίσης Κύπριοι, Κινέζοι και Βρετανοί πολίτες, απεγκλωβίστηκαν από την εμπόλεμη Λιβύη και έφτασαν σώοι στη χώρα μας
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 186 Ελλήνων και ξένων υπηκόων, που απεγκλωβίστηκαν από την εμπόλέμη ζώνη της Λιβύης και επέστρεψαν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά με τη φρεγάτα «Σαλαμίς» του Πολεμικού Ναυτικού.
Λίγο μετά τις 8, η φρεγάτα κατέπλευσε στην Ακτή Ξαβερίου, στον Πειραιά, μεταφέροντας 186 πολίτες, οι οποίοι διασώθηκαν από τη Λιβύη χάρη στην έγκαιρη και ψύχριαμη επέμβαση των ΟΥΚ, που έδρασαν με... κινηματογραφικό τρόπο.
Ανάμεσά τους βρίσκονταν:
- 87 Έλληνες (συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της ελληνικής πρεσβείας, που εκκενώθηκε)
- 13 Κύπριοι
Κλείσιμο
- 12 Βρετανοί
- 79 Κινέζοι
- 1 Ρωσίδα
- 1 Αλβανός
Τους Κινέζους πολίτες υποδέχθηκε στον Πειραιά ο πρέσβης της χώρας, Zou Xiaoli, ο οποίος συνεχάρη τον πλοίαρχο και την ελληνική κυβέρνηση για τον απεγκλωβισμό των συμπατριωτών του από τη λιβυκή πρωτεύουσα.
Παράλληλα, ομάδα Κινέζων πολιτών είχε αναρτήσει πανό, με το οποίο ευχαριστούσε την Ελλάδα.
Το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του ευχαρίστησε το ελληνικό ΥΠΕΞ, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και την πρεσβεία της Ελλάδας στην Τρίπολη, για τη βοήθεια που προσέφεραν στους Κύπριους υπηκόους, κατά τη διαδικασία επαναπατρισμού.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές δεν είναι πλέον σπάνιο γεγονός για την Ελλάδα. Η κλιματική αλλαγή κάνει διαρκώς αισθητή την παρουσία της, τα τελευταία χρόνια, με τα παραδείγματα να είναι πολλά.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.