Νύχτα αγωνίας στην Κεφαλονιά έπειτα από νέο μετασεισμό 4,2 Ρίχτερ
Σε πλήρη εξέλιξη το κυβερνητικό σχέδιο, μετά την ανακήρυξη της περιοχής ως σεισμόπληκτης - Στη Σάμη «έδεσε» το αρματαγωγό «Ικαρία» - 3.000 μερίδες φαγητού μοιράστηκαν στους πληγέντες
Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:43 τη νύχτα της Τρίτης, αναστατώνοντας εκ νέου τους κατοίκους όλης της Κεφαλονιάς.
Ο μετασεισμός, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, είχε επίκεντρο 17 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Σε πλήρη εξέλιξη το κυβερνητικό σχέδιο
Κλείσιμο
Υπό το φως των εξελίξεων ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς θα έχει ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργών, σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου για την αποτίμηση των μέχρι τώρα δράσεων και τον περαιτέρω συντονισμό για την αντιμετώπισης της καταστροφής στην Κεφαλονιά.
Στην σύσκεψη θα πάρουν μέρος οι υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Γιάννης Στουρνάρας, Γιάννης Μιχελάκης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Νίκος Δένδιας, Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πάνος Παναγιωτόπουλος και Όλγα Κεφαλογιάννη. Επίσης θα συμμετάσχουν οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Δύσκολη νύχτα για τους Κεφαλονίτες
Ο μετασεισμός, μάλιστα, ήρθε σε μια χρονική στιγμή, κατά την οποία οι Κεφαλονίτες προσπαθούν να επανελθουν στην καθημερινότητά τους, ενώ ταυτόχρονα εντείνονται οι ρυθμοί εφαρμογής του κυβερνητικού σχεδίου, που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, μετά την ανακήρυξη της Κεφαλονιάς ως σεισμόπληκτης περιοχής.
Την ίδια ώρα, αυξάνεται ο αριθμός των σκηνών στους ανοιχτούς χώρους που έχουν επιλεγεί για να φιλοξενήσουν τους κατοίκους, τα σπίτια των οποίων έχουν κριθεί ακατάλληλα για κατοίκηση από τους μηχανικούς, που πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους σε όλες τις περιοχές.
Παράλληλα, άλλο ένα πλοίο έχει δέσει στο Αργοστόλι με δυνατότητα φιλοξενίας 250 ατόμων, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται στο νησί και ένα κρουαζιερόπλοιο, χωρητικότητας 900 κλινών, στο οποίο θα παρέχεται και φαγητό.
Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι από τις πληγείσες περιοχές της Παλικής το βράδυ της Τρίτης μοιράστηκαν 3.000 μερίδες φαγητού, που προετοιμάστηκαν ειδικά γι' αυτούς.
Από σήμερα θα ξεκινήσουν και τα έργα για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, καθώς το πολεμικό πλοίο «Ικαρία», που μετέφερε στο νησί τα απαραίτητα μηχανήματα, έδεσε στη Σάμη, ώστε από εκεί τα μηχανήματα να μετακινηθούν προς το Ληξούρι και την ευρύτερη περιοχή.
Τα σχολεία του νησιού, πάντως, θα μείνουν κλειστά μέχρι την Παρασκευή, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο νέος έλεγχος και να ληφθεί μια τελική απόφαση, αν και για προληπτικούς λόγους, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, θα έχουν μεταφερθεί στο νησί 40 προκατασκευασμένες αίθουσες.
Στο έλεος της κακοκαιρίας το νησί
Την ώρα που τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην Κεφαλονιά, η οποία έχει κηρυχθεί σεισμόπληκτη περιοχή, οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι και με την κακοκαιρία.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν συνεχείς βροχοπτώσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις και καταιγίδες.
Στο νησί θα συνεχιστεί δυστυχώς ο βροχερός καιρός, με τη θερμοκρασία στο σεισμόπληκτο νησί να κυμαίνεται από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου και με την υγρασία να αγγίζει το 90%.
Η σειρά Sand Stone της Technogym, brand του Ομίλου Φάις, επανασυστήνει τον εξοπλισμό άσκησης μέσα από φυσικά υλικά και σχεδιασμό που ενσωματώνεται σε κάθε σύγχρονο περιβάλλον
Σε μια καθημερινότητα που γίνεται όλο και πιο απαιτητική για τις επιχειρήσεις, εκεί όπου η πρώτη εντύπωση γίνεται πλέον online και οι επιλογές κρίνονται με ένα scroll, κάποια brands καταφέρνουν να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους με τρόπο ουσιαστικό και επωφελή. Ο Χρυσός Οδηγός είναι ένα από αυτά!
Αξίζει να ανήκεις στο δυναμικά εξελισσόμενο οικοσύστημα του PADU, ειδικά αν είσαι πελάτης της Nova. Γιατί τότε οι επιλογές σου δεν σταματούν στις προσφορές, αλλά διευρύνονται μέσα από ένα περιβάλλον που εμπλουτίζεται διαρκώς με ολοένα και περισσότερα exclusive deals. Εδώ θα τις βρεις όλες.