Φραστική επίθεση από σχολικούς φύλακες οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Εσωτερικών δέχθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης πήγαινε στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να συναντηθεί με τον Γιάννη Μιχελάκη και την ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.
Στην είσοδο του υπουργείου επί της οδού Σταδίου, τον Κυρ.Μητσοτάκη προσέγγισαν συγκεντρωμένοι σχολικοί φύλακες οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Κάποιοι εξ αυτών εκτόξευσαν σκαιούς χαρακτηρισμούς εναντίον του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στον οποίο φώναξαν: «ουστ, να φύγετε από δω, παλιοαλ...τες».
«Κύριε Μητσοτάκη θέλουμε να μας μιλήσετε. Τίποτ' άλλο δεν ζητάμε», φώναξε στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο σχολικός φύλακας Ανδρέας Ματσάκης. Μιλώντας στο protothema.gr ο κ. Ματσάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «κοροϊδεύει τους σχολικούς φύλακες επί τέσσερις μήνες». «Να μας μιλήσει θέλουμε, να μας πει τι πρόκειται να γίνει... Πότε θα ξέρουμε τι πρόκειται να γίνει», είναι η κραυγή αγωνίας του κ. Ματσάκη.