Όλη η αλήθεια για την πρόγνωση σεισμών με τη μέθοδο ΒΑΝ

Όλη η αλήθεια για την πρόγνωση σεισμών με τη μέθοδο ΒΑΝ

«Η πρόγνωση των σεισμών με σεισμικά ηλεκτρικά κύματα. Τριάντα χρόνια μέθοδος ΒΑΝ» είναι ο τίτλος του αποκαλυπτικού βιβλίου για την πρόβλεψη σεισμών που έγραψε η Δρ. Μαίρη Λαζαρίδου



Όλη η αλήθεια για την πρόγνωση σεισμών με τη μέθοδο ΒΑΝ
«Η πρόγνωση των σεισμών με σεισμικά ηλεκτρικά κύματα. Τριάντα χρόνια μέθοδος ΒΑΝ» είναι ο τίτλος του αποκαλυπτικού βιβλίου για την πρόβλεψη σεισμών που έγραψε η Δρ. Μαίρη Λαζαρίδου, σύζυγος του καθηγητή Παναγιώτη Βαρώτσου, και εκδόθηκε από το γερμανικό κολοσσό Springer.

Στις 351 σελίδες του βιβλίου η κυρία Λαζαρίδου παρουσιάζει την εξέλιξη της μεθόδου ΒΑΝ (Βαρώτσος, Αλεξόπουλος, Νομικός) από το 1981 όπου δημιουργήθηκε μέχρι τις ημέρες μας. Φυσικά γίνεται αναφορά σε όλα τα μεγάλα σεισμικά γεγονότα, που έγιναν στη χώρα μας. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης μπορεί να μάθει για τη μέθοδο ΒΑΝ, η οποία βασίζεται στην ανίχνευση των ηλεκτρικών σημάτων χαμηλής συχνότητας, που ονομάζονται σεισμικά ηλεκτρικά σήματα (SES).

Κλείσιμο
Παράλληλα, παρουσιάζονται και αναλύονται όλα τα διεθνή έγγραφα αξιολόγησης της μεθόδυ ΒΑΝ από το 1986, όπου και ολοκληρώθηκε η εγκατάστασή του δικτύου.

Σ' αυτό το πολυσέλιδο βιβλίο, το οποίο αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στους κύκλους των Ελλήνων σεισμολόγων, ιδιαίτερα σε όσους έχουν αμφισβητήσει τη μέθοδο, δίνονται και απαντήσεις για παλαιότερες προβλέψεις σεισμών που είχαν γίνει από την ομάδα ΒΑΝ καθώς αναλύονται οι ηχογραφήσεις των ηλεκτρικών σημάτων, τα οποία προηγήθηκαν των σεισμικών φαινομένων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Δρ. Μαίρη Λαζαρίδου στον πρόλογό του βιβλίου, η μέθοδος ΒΑΝ εισάγει παράλληλα και ένα  νέο πεδίο του χρόνου, τον φυσικό χρόνο, ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόβλεψη επικείμενου καταστροφικού  σεισμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης