Τέσσερις σεισμοί μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας σημειώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κρήτης σήμερα το απόγευμα.
Συγκεκριμένα, σεισμός 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε αρχικά. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 16 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 11,8 χιλιόμετρα.
Λίγα λεπτά μετά σημειώθηκε και δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο του δεύτερου σεισμού εντοπίζεται 23 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά, της Χρυσής Λασιθίου με εστιακό βάθος τα 7, 2 χιλιόμετρα.
Λίγο μετά σημειώθηκε νέα δόνηση μεγέθους πάλι 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρο να σημειώνεται 19 χλμ. ανατολικά της Χρυσής Λασιθίου και με εστιακό βάθος στα 16,3 χλμ.
Κλείσιμο
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, η τελευταία δόνηση καταγράφηκε λίγο μετά, με το μέγεθός της να καταγράφεται στα 3,2 Ρίχτερ, με το επίκεντρο να είναι 17 χλμ. ανατολικά - νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας και σε εστιακό βάθος 5,5 χλμ.
Για 40 ημέρες, τα γραφεία της Kaizen Gaming μπήκαν σε ρυθμό FIFA World Cup 2026™. Τύμπανα και ποδοσφαιρικά anthems στην Αθήνα, watch parties από τη Λισαβόνα μέχρι το Μπουένος Άιρες, PS5 tournaments, sticker challenges, δώρα, συναυλίες και μια ξεχωριστή εμπειρία ποδοσφαιρικής προσβασιμότητας συνέθεσαν μια μεγάλη γιορτή που ταξίδεψε σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.