Μια επεισοδιακή καταδίωξη ανάμεσα σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και δύο ανήλικους οι οποίοι επέβαιναν σε μια κλεμμένη μηχανή σημειώθηκε χθες το απόγευμα στους δρόμους του
Κερατσινίου.
Λίγο μετά τις 20:00 οι Αστυνομικοί, οι οποίοι πραγματοποιούσαν περιπολία στην περιοχή,
έκαναν σήμα στον αναβάτη της μηχανής να σταματήσει για έλεγχο στη συμβολή της λεωφόρου Δημοκρατίας με την οδό Κωνσταντινουπόλεως.
Εκείνος, όμως, αντί να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει από τα γύρω στενά. Στο βίντεο που παρουσιάζει το
protothema.gr φαίνεται η στιγμή που η μηχανή των ανηλίκων κινείται με μεγάλη ταχύτητα στην οδό Μαρί Κιουρί, ανεβαίνει στο
πεζοδρόμιο και συνεχίζει στον
πεζόδρομο.
Από πίσω ακολουθεί η μηχανή της ΔΙ.ΑΣ. η οποία τους καταδιώκει για περίπου 100 μέτρα μέχρι την οδό Μαδυτού. Μπαίνοντας στον πεζόδρομο το δεύτερο άτομο που επέβαινε στη μηχανή πήδηξε και άρχισε να τρέχει ενώ ο αναβάτης συνέχισε μέχρι τη γωνία.
Εκεί για κακή του τύχη προσέκρουσε σε ένα παράνομα σταθμευμένο ΙΧ το οποίο έκλεινε την έξοδο του πεζόδρομου με αποτέλεσμα να φράξει την «τρελή» πορεία του δίκυκλου. Παρότι ο ανήλικος οδηγός αντιστάθηκε οι Αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να του περάσουν χειροπέδες.
Όπως διαπιστώθηκε, αναβάτης ήταν ένας 15χρονος, ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση ενώ το μηχανάκι είχε δηλωθεί ως κλεμμένο από τις αρχές του Δεκέμβρη.
Ο 17χρονος συνεπιβάτης της μηχανής πρόλαβε να διαφύγει πεζός και αναζητείται.