Σεισμός 4 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (8/8) στις 20.56 στην Ερέτρια της Εύβοιας.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού, εντοπίζεται 10 χιλιόμετρα ανατολικά - βορειοανατολικά της Ερέτριας, με εστιακό βάθος 11,6 χιλιόμετρα.
Μάλιστα, ο σεισμός έγινε αισθητός και στα βόρεια προάστια της Αττικής.
Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Πρέπει να το δούμε
Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σε ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει πως στην περιοχή έχει σεισμούς τις τελευταίες ημέρες και τα μεγέθη μεγαλώνουν, για αυτό «θα πρέπει να το δούμε».
«Σεισμός μεγέθους 4,0 στα βόρεια της Ερέτριας, αισθητός και στην Αττική. Επειδή από μέρες κουνάει εκεί και τα μεγέθη μεγαλώνουν θα πρέπει να το δούμε. Από αύριο», γράφει ο κ. Παπαδόπουλος.
Η πραγματική ανανέωση ξεκινά εκεί όπου σώμα και μυαλό κάνουν reset, φορτίζουν μπαταρίες και ξαναβρίσκουν τον ρυθμό τους. Και κάπως έτσι, οι χειμερινές εκπτώσεις της Dunlopillo αποκτούν ξαφνικά νόημα, πολύ πιο ουσιαστικό από μια απλή αγορά.