Ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από τη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, όταν χειριστής ταχυπλόου που μετέφερε αλλοδαπούς, στην προσπάθεια του να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια το βράδυ του Σαββάτου και να αποφύγει έλεγχο του λιμενικού, έριξε εσκεμμένα στο νερό τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά.
Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή, δεκαέξι από τους επιβαίνοντες στο σκάφος που είχαν πέσει στη θάλασσα μετά από εκφοβισμό του χειριστή, κατάφεραν να εξέλθουν στη ξηρά και στη συνέχεια να περισυλλεγούν από πλωτό του λιμενικού, ενώ στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών που έπεσαν στη θάλασσα ανέσυραν έναν άντρα και δύο ανήλικα χωρίς τις αισθήσεις τους.
Τα δύο παιδάκια μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των λιμενικών και του στρατιωτικού γατρού στο νησί κατάφεραν να ανακτήσουν τις αισθήσεις τους και μαζί και τη μητέρα τους να μεταφερθούν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Λέρου και στη συνέχεια με αεροδιακομιδή τους στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.
Ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λέρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Οι υπόλοιποι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με σκάφος του λιμενικού στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας και από εκεί στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Λέρου.
Ο Chef θα παρουσιάσει μέσα από τα ψηφιακά του κανάλια (Instagram, Facebook και YouTube) δύο νέες σειρές επεισοδίων, βασισμένες σε ένα φρέσκο concept, ειδικά σχεδιασμένο για την AEG
Ο Όμιλος Active πρωταγωνιστεί στη νέα τεχνολογική εποχή, διευκολύνοντας την ψηφιακή μετάβαση και οδηγώντας τις εξελίξεις σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς για το μέλλον της χώρας, όπως για παράδειγμα της Εκπαίδευσης.
Για την Coca-Cola, τα Χριστούγεννα δεν είναι απλώς μια γιορτή. Είναι η στιγμή που η μαγεία της προσφοράς συναντά την ανάγκη για αλληλεγγύη. Η εποχή που μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται.