Νέα Μηχανιώνα: Ελεύθεροι οι δύο νεαροί που κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν Αιγύπτιο ψαρά
Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για την επόμενη εβδομάδα - Μέχρι τότε τους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος να μην πλησιάζουν και να μην επικοινωνούν με τον παθόντα
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν για τον ξυλοδαρμό του 56χρονου Αιγύπτιου ψαρά, στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Τρίτης.
Μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος τους για επικίνδυνη σωματική βλάβη και εξύβριση, με την επιβαρυντική διάταξη περί ρατσισμού, οι δύο 19χρονοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις επόμενες ημέρες προκειμένου να προσκομιστεί η ιατροδικαστική εξέταση. Οι δύο νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους να μην πλησιάζουν το θύμα και να μην έχουν καμία επικοινωνία μαζί του.
Σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος, συνολικά τρεις νεαροί του επιτέθηκαν και τον ξυλοκόπησαν την ώρα που ετοιμαζόταν να πάει για δουλειά στην ιχθυόσκαλα, ενώ οι δράστες εκτόξευσαν ύβρεις εναντίον του με ρατσιστικό περιεχόμενο.
Για την υπόθεση αναζητείται το τρίτο άτομο που φέρεται να εμπλέκεται στο περιστατικό. Κατά πληροφορίες οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν αρνούνται τις κατηγορίες.
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.