Ταυτοποιήθηκε ένας εκ των δραστών που εμπλέκεται στην κλοπή των χάλκινων εικόνων από τον αρχαιολογικό χώρο της Φιλερήμου στη Ρόδο.
Σύμφωνα με τη Ροδιακή, πρόκειται για 21χρονο Ρομά, οποίος συμμετείχε στην κλοπή των επτά επιτοιχιζομένων χαλκογραφιών αναπαράστασης των παθών του Χριστού, το χρονικό διάστημα 2 έως 3 Φεβρουαρίου 2024.
Υπενθυμίζεται ότι οι αφαιρεθείσες χάλκινες εικόνες βρέθηκαν από αστυνομικούς που διερευνούσαν την υπόθεση στην ευρύτερη περιοχή του Καρακόνερου και αποδόθηκαν στην αρχαιολογική υπηρεσία, στις αρχές Φεβρουαρίου 2024. Μία από αυτές, ωστόσο, ήταν σπασμένη.
Η κλοπή των επτά εκ των 14 προσκυνηταριών της Φιλερήμου, έγινε αντιληπτή και καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού το απόγευμα 3ης Φεβρουαρίου 2024. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολίτης αντιλήφθηκε την απουσία των εικόνων, ενημέρωσε τον φύλακα και εκείνος με τη σειρά του την Αστυνομία.
Άμεσα σήμανε συναγερμός σε Αστυνομία και Αρχαιολογία και όπως διαπιστώθηκε οι εικόνες από τα προσκυνητάρια που εκλάπησαν, αναπαριστούν τα Πάθη του Χριστού προς τον Γολγοθά, και έχουν κατασκευαστεί το 1928 στη διάρκεια της Ιταλικής Κατοχής.
Ο Γενικός διευθυντής της DigiCar, Δημήτρης Δαλιάνης, μας εξηγεί πώς η εταιρεία επιταχύνει τη μετάβαση επιχειρήσεων και ιδιωτών στην ηλεκτροκίνηση, με ευέλικτες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες leasing ηλεκτρικών οχημάτων
Αυτά τα Χριστούγεννα τα Max Stores σε καλούν να ανακαλύψεις όμορφα δώρα, μοναδικά στολίδια, προσεγμένα διακοσμητικά, άπειρες ιδέες και εκατοντάδες παιχνίδια για όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Μέσα από κάθε δράση της, η ΔΩΔΩΝΗ ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες και υιοθετεί πρακτικές που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον - Τι δείχνουν τα στοιχεία της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης 2024 για τις επιδόσεις της.