Ένα μικροδάσος, αγγλιστί micro-forest, αποτελούμενο από χιλιάδες δέντρα και θάμνους αποκτά η Κυψέλη.
Πρόκειται για το micro-forest της Αλεπότρυπας, στον λόφο Ελικώνας, που εγκαινίασε το πρωί της Τετάρτης ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, και το οποίο δημιουργείται με τη συνεργασία του δήμου Αθηναίων και γνωστής εταιρείας καλλυντικών. Εκεί, σε μια έκταση 1.150 τ.μ. δημιουργείται ένα εντυπωσιακό μικροδάσος στο οποίο φυτεύονται 850 δέντρα και 4.000 θάμνοι και πόες, δηλαδή σχεδόν 5.000 ενδημικά και αυτοφυή είδη.
«Βρισκόμαστε στην Αλεπότρυπα, στην Κυψέλη και εγκαινιάζουμε ένα μικροδάσος. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας να δίνουμε μια ανάσα ζωής και να δημιουργούμε μια ανάπλαση με πολύ μεγάλο περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.
Ο δήμος Αθηναίων εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό θα δοθούν ανάσες -κυριολεκτικά και μεταφορικά- στην περιοχή της Κυψέλης, καθώς το μικροδάσος θα απορροφά σημαντικές ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ήδη από τον πρώτο χρόνο που θα… στεριώσει. Επιπλέον, το μικροδάσος θα μπορεί να λειτουργεί και ως «ασπίδα» για πλημμυρικά φαινόμενα καθώς θα απορροφά μεγάλες ποσότητες νερού.
Οι υποψήφιοι μπορούν να εξετάσουν προγράμματα αναγνωρισμένων μη κρατικών πανεπιστημίων, τα οποία λειτουργούν με θεσμικά καθορισμένες προϋποθέσεις εισαγωγής και προσφέρουν σπουδές στην Ελλάδα με διεθνή ακαδημαϊκό προσανατολισμό.
Κι αν ο τρόπος που κάνεις τις αγορές σου μπορούσε να προσαρμόζεται στη ζωή σου και όχι το αντίστροφο; Μια νέα πρόταση έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι την ευελιξία στις αγορές και σου δίνει την ευκαιρία να αγοράσεις αυτό που ταιριάζει και ανταποκρίνεται στις δυνατότητες σου.
Στο IST College, η καλλιέργεια των ταλέντων, η ενθάρρυνση της ανεξάρτητης σκέψης και η δημιουργικότητα δίνουν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τα εφόδια για την μελλοντική επαγγελματική τους πορεία στον σύγχρονο κόσμο.