Σε Αττική και Πελοπόννησο έφτασε χθες μείγμα ηφαιστειακής τέφρας και θειικών αερίων από την Αίτνα
Η Αίτνα «ξύπνησε» και πάλι το βράδυ της Δευτέρας 22 Ιουλίου και η δραστηριότητά του ηφαιστείου κορυφώθηκε χθες 23 Ιουλίου στις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδας
Μείγμα ηφαιστειακής τέφρας και θειικών αερίων που εκτοξεύθηκαν από το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα, έφτασε χθες το απόγευμα και στην Ελλάδα.
Η Αίτνα «ξύπνησε» και πάλι το βράδυ της Δευτέρας 22 Ιουλίου και η δραστηριότητά του ηφαιστείου κορυφώθηκε χθες 23 Ιουλίου στις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδας.
Χθες το απόγευμα μείγμα ηφαιστειακής τέφρας και θειικών αερίων έφτασε πάνω από την Αττική και το βόρειο τμήμα της Πελοποννήσου, σε ύψος έως οκτώ χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το Ινστιτούτο σημειώνει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ότι παρακολουθεί το φαινόμενο, καθώς τα χαμηλά νέφη τέφρας και αερίων επηρεάζουν το σήμα του συστήματος PollyXT lidar του Αστεροσκοπείου που λειτουργεί στο Παρατηρητήριο ΠΑΓΓΑΙΑ. Το Ινστιτούτο έχει αναπτύξει ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τη μεταφορά ηφαιστειακής τέφρας και θειικών αιωρημάτων και μέσα από την επεξεργασία των δεδομένων έχει τη δυνατότητα να παρέχει προγνώσεις για τα φαινόμενα αυτά.
Ο Chef θα παρουσιάσει μέσα από τα ψηφιακά του κανάλια (Instagram, Facebook και YouTube) δύο νέες σειρές επεισοδίων, βασισμένες σε ένα φρέσκο concept, ειδικά σχεδιασμένο για την AEG
Ο Όμιλος Active πρωταγωνιστεί στη νέα τεχνολογική εποχή, διευκολύνοντας την ψηφιακή μετάβαση και οδηγώντας τις εξελίξεις σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς για το μέλλον της χώρας, όπως για παράδειγμα της Εκπαίδευσης.
Για την Coca-Cola, τα Χριστούγεννα δεν είναι απλώς μια γιορτή. Είναι η στιγμή που η μαγεία της προσφοράς συναντά την ανάγκη για αλληλεγγύη. Η εποχή που μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται.